Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METODICH (2011).DOC
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
670.72 Кб
Скачать

2

МІНІСТЕРСТВО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ УКРАЇНИ

___________________________________________________________

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ УКРАЇНИ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання контрольної роботи №2 з дисципліни

«Економіка пожежної безпеки»

для слухачів заочного відділення

Харкiв 2012

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни "Економіка пожежної безпеки". Укладачі: Григоренко Н.В., - Харків: НУЦЗУ, 2010. - с.

Приведені методичні вказівки до виконання контрольної роботи по визначенню економічної ефективності при впровадженні нових варіантів протипожежних заходів.

Рецензенти:

Холодний Г.О. - к.е.н., доцент кафедри економіки і маркетингу ХДЕУ;

1. Загальні вказівки до виконання контрольної роботи

Метою курсу «Економіка пожежної безпеки» є оволодіння слухачами теоретичних знань, формування в них умінь і розвиток практичних навичок у рішенні економічних питань у забезпеченні пожежної безпеки.

Ціль виконання модульної роботи складається в:

систематизації, поглибленні і контролі знань, отриманих слухачами на лекціях, у ході семінарських і практичних занять; формуванні і розвитку навичок самостійного й індивідуального рішення практичних питань економічного напрямку з пожежної безпеки;

оволодінні уміннями методично правильно виконувати модульну роботу, пов'язану з визначенням економічної ефективності запропонованих технічних заходів та інженерних рішень щодо удосконалення системи забезпечення пожежної безпеки.

При підготовці до виконання модульної роботи необхідно ознайомитися з діючими директивними, нормативними і методичними матеріалами, вивчити матеріали по лекціям, опрацювати рекомендовану літературу.

Виконання модульної роботи покликано активізувати самостійну творчу діяльність слухачів. Робота виконується кожним слухачем індивідуально.

Варіант роботи (Додаток №1) вибирається відповідно до номеру фамілії слухача в журналі успішності групи.

Модульна робота оформляється на листах А4. Загальний обсяг роботи складає 10-15 сторінок у комп'ютерному наборі або 15-20 сторінок рукописного тексту. Робота повинна бути оформлена акуратно, написана розбірливо, із залишенням поля (3 см із правої сторони листа) для зауважень викладача..

Модульна робота повинна мати таку структуру:

Титульний лист. (Додаток № 3)

Зміст. У змісті вказується найменування розділів роботи і номера сторінок, на яких вони викладені.

Вступ. Виходячи з рішень і вказівок Міністерства надзвичайних ситуацій України визначити прiоритетнi напрямки розвитку й удосконалення системи забезпечення пожежної безпеки, задачі по практичній реалiзацii цих напрямків. Необхідно визначити важливість i актуальність економічно обґрунтованого вибору заходів та засобів системи забезпечення пожежної безпеки.

Основними етапами роботи є :

1.Методичне забезпечення проведення розрахунків економічної ефективності.

2. Визначення економічної ефективності запропонованої системи забезпечення пожежної безпеки.

3. Графічне зображення витрат по базовому і запропонованому варіантах протипожежного захисту.

Висновок. На підставі результатів розрахунків необхідно зробити висновки про доцільність упровадження нового (запропонованого) варіанта системи забезпечення пожежної безпеки.

Список використаної літератури. У список варто включити нормативні та інші джерела, використані при підготовці і виконанні розрахунково-графічної роботи. Вони розташовуються в такому порядку: спочатку документи вищих органів державного управління (Закони та підзаконні акти України, директивні, нормативні матеріали Міністерства надзвичайних ситуацій України), потім - інші джерела за абеткою. Оформлення реквізитів джерела повинно здійснюватися з дотриманням чинних норм і правил. Наприкінці роботи ставиться підпис слухача і дата.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]