Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СРС(Corel).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
547.84 Кб
Скачать

5.10.01.02 Модуль Система обробки векторної графіки CorelDraw

Призначення та можливості системи CorelDraw

У векторному форматі зображення задається як сукупність окремих об'єктів, описаних математично (наприклад, як вектори на площині). Векторний формат більш компактний, але він зовсім не придатний для збереження аналогових зображень, наприклад фотографій. А от малюнки і креслення набагато зручніше і практичнее робити саме у векторному виді.

Фактичним стандартом серед програм створення й обробки векторної графіки є система CorelDRAW. Це могутній інструмент створення традиційної иллюстрационной комп'ютерної графіки, здійснення художньої графічної творчості, дизайну фірмових знаків, оформлення реклами, створення ілюстрованої наукової й інженерної документації.

Інтерфейс CorelDraw

При першому запуску програми у вас виникне діалогове вікно назване Welcome Menu (меню "ласкаво просимо"). У цьому вікні передбачені варіанти початку роботи з CorelDraw: Новий малюнок, Відкрити останній редагований файл, Відкрити малюнок, Бібліотека, Навчання, Що нового.

Конструкція робочого вікна систематизована. У центрі знаходиться екрана знаходиться робоча область яка називається робочий стіл. У центрі робочої області знаходиться друкована область, що виглядає як лист папера. На представленому нижче малюнку відображені основні елементи інтерфейсу користувача CorelDraw 11.

На розташованій угорі вікна стандартній панелі зосереджене керування створенням нового документа, відкриттям файлів, збереженням, висновком на печатку, керування буфером обміну скасування останніх дій і їхньої реставрації, кнопки імпорту й експорту, опція масштабирования.

Панель властивостей - інтерактивна і її интерактивность полягає в те, що на ній відображаються властивості поточного чи об'єкта інструмента.

Розглянемо тепер основну панель - панель інструментів.

1

Інструмент Pіck (Указівка).

2

Інструмент Shape (робота з формою об'єкта).

3

Інструмент Zoom (Збільшення).

4

Група інструментів для малювання різноманітних ліній.

5

Інструменти для малювання прямокутників (Rectangle).

6

Інструменти для малювання окружностей і еліпсів (Ellіpse).

7

Інструмент для малювання багатокутників (Polygon).

8

Інструменти для створення базових фігур (Basіcs shapes).

9

Інструмент для створення тексту (Text).

11

Група інструментів для створення інтерактивних ефектів (Іnteractіve effects).

12

Інструмент піпетка для підбора кольору (Eyedropper).

13

Інструмент для керування контурами (Outlіne).

14

Інструмент для створення заливань (Fіll).

10

Інструмент інтерактивного заливання (Іnteractіve Fіll).

Унизу праворуч у деяких кнопочек спостерігається маленький треугольничек. Він означає, що за цією кнопкою приховані додаткові інструменти, які можна добути натиснувши і потримавши відповідну кнопочку.