Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Immunologia_kurs_rob.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
265.22 Кб
Скачать

6. Вимоги до оформлення курсової роботи

6.1. Загальні вимоги

Курсова робота складається з текстової та презентаційної частини.

Текст курсової роботи потрібно набирати на комп’ютері таким чином, щоб залишалися поля: від лівого краю тексту – 30 мм, від правого – 10 мм, від верхнього краю до першого рядка тексту – 20 мм, від останнього рядка тексту до краю сторінки – 20 мм. Текст слід друкувати у форматі Times New Roman кегль 14 через 1,5 інтервали, 28 – 30 рядків на листку формату А4 (210×297 мм).

Нумерація аркушів проставляється у нижньому правому куті аркуша арабськими цифрами без додавання до номера аркуша будь-яких інших знаків. На першому аркуші роботи номер не проставляється.

При складанні плану курсової роботи слід враховувати такі вимоги:

  • треба зазначати у плані номери аркушів, на яких починаються відповідні структурні частини роботи (вступ, розділи, підрозділи тощо);

  • такі структурні частини роботи як вступ, висновки, список використаних джерел, додатки – у плані подаються без нумерації, тобто перед ними номери не проставляються;

  • назви структурних частин роботи – “Вступ”, “Розділ”, “Висновки”, “Список використаних джерел”, “Додатки” друкуються великими літерами звичайним жирним шрифтом;

  • номери розділів проставляються арабськими цифрами, після яких крапка не ставиться;

  • назва розділу друкується у наступному рядку від межі лівого краю аркуша (тобто починається не після номера розділу, а під словом «розділ»);

  • номер підрозділу є складним і складається з номера розділу в межах роботи і порядкового номера підрозділу в межах розділу, які між собою розділяються крапкою;

  • номер підрозділу починається від межі лівого поля, після номера ставиться крапка. У цьому ж рядку після крапки з великої літери рядковими літерами звичайним світлим шрифтом друкується назва підрозділу;

  • крапка в кінці жодної структурної частини роботи не ставиться.

Текст кожної структурної частини роботи починається з нового аркуша.

Слова «Вступ», «Розділ», «Висновки», «Список використаних джерел», «Додатки» і назви розділів, друкуються центровано до тексту великими літерами жирним шрифтом.

Слово «Розділ» і номер розділу друкуються центровано в одному рядку, а назва розділу – також центровано в наступному рядку. Крапка після номера розділу не ставиться.

Назви підрозділів починаються з великої літери, друкуються центровано до тексту рядковими літерами жирним шрифтом.

Крапка після назв структурних частин роботи не ставиться.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу і пункту, між якими ставлять крапку, наприклад, “1.3.2.” (другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту.

Приклад заголовків і нумерації розділу, підрозділу і пункту наведено у Додатку 5.

6.2. Доповідь

Доповідь за темою роботи на 4 – 5 хв є другою за важливістю складовою самостійної роботи з дисципліни. Складається з ретельно відібраного матеріалу курсової роботи, в основному за її планом. Повинна якнайповніше відбити зміст та глибину самостійної роботи.

Організація відібраного для доповіді матеріалу залежить від типу презентації. Мова доповіді повинна бути динамічною. Текст її має поєднувати в собі такі якості: ясність, інформативність, лаконічність і виразність.

У структурному відношенні доповідь можна поділити на 4 частини, які складаються з рубрик, кожна з яких являє собою самостійний смисловий блок, хоча в цілому вони логічно взаємопов’язані і представляють єдність, яку сукупно характеризує зміст проведеного дослідження.

Перша частина доповіді віддзеркалює вступ роботи: ті смислові аспекти, відповідно до яких дається опис наукової проблеми, а також формулювання мети роботи й робочу гіпотезу, яку перевіряв дослідник. Тут також необхідно охарактеризувати склад і загальну структуру кусової роботи.

Далі, в другій (найбільшій за обсягом) частині розкриваються у послідовності кожен розділ роботи. При цьому особливу увагу слід звернути на підсумкові результати.

Потім представляються загальні висновки (які отримані в результаті роботи). Закінчується доповідь наданням відповідей на запитання та зауваження зазначені в курсовій роботі. Відповіді мають бути короткими, чіткими й добре аргументованими.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]