Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ_курсова_Інвестування.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
318.46 Кб
Скачать

4.5. Основна частина

Основна частина курсової роботи – це виклад основного матеріалу дослідження, який поділений на розділи (питання), з обґрунтуванням отриманих наукових результатів.

Розділи (питання) курсової роботи повинні розкривати тему дослідження із дотриманням наступної логіки викладення матеріалу1.

Спочатку розкриваються основні теоретичні положення обраної теми дослідження. Необхідно показати економічну природу питання дослідження, його народногосподарське значення, визначити роль і сутність проблеми, розкрити значення і важливість правильної організації інвестиційного аналізу по даній темі в сучасних умовах господарювання.

У цьому розділу студент повинен показати уміння узагальнювати теоретичний матеріал. Крім того, важливо обґрунтувати власну точку зору стосовно розглянутих теоретичних положень. При необхідності варто дати критичну оцінку діючої законодавчої бази, зв’язаної з темою дослідження.

В кінці даної змістовної частини доцільно зробити короткий узагальнюючий висновок, в якому слід зробити логічний перехід до наступної змістовної частини.

Наступна складова частина повинна бути присвячена аналізу обраного предмету дослідження. В другому розділі, як правило, наводять методи вирішення задач і їх порівняльні оцінки. Досить важливо застосувати власні методи дослідження, опрацювання економічної інформації, одержаної в процесі її збору, а також показати вміння аналітичної обробки матеріалу. Висновки й узагальнення, сформульовані автором в цій частині мають бути підтверджені конкретним практичним матеріалом. Висновок по змістовній частині є обов’язковим.

Третій розділ має контрольно-аналітичну форму, метою якої є визначення основних напрямів щодо удосконалення предмета дослідження. Студент повинен давати оцінку повноти вирішення поставлених завдань, оцінку достовірності одержаних результатів (характеристик, параметрів), їх порівняння з аналогічними результатами вітчизняних і зарубіжних досліджень. В кінці слід дати коротке узагальнення проведеного дослідження.

Виклад всього матеріалу курсової роботи підпорядковують одній головній ідеї, чітко визначеній автором.

4.6. Висновки

Курсова робота завершується висновками, в яких викладають найбільш важливі наукові та практичні результати, одержані в ході дослідження, які повинні містити формулювання розв’язаної наукової проблеми (задачі), її значення для науки і практики. Далі формулюють висновки та рекомендації щодо наукового та практичного використання здобутих результатів. В першому пункті висновків коротко оцінюють стан питання. У висновках необхідно наголосити на якісних та кількісних показниках здобутих результатів, обґрунтувати достовірність результатів, викласти рекомендації щодо їх використання.

4.7. Додатки

Включаються всі необхідні документи, що відносяться до теми дослідження. Одночасно до роботи додаються в заповненому виді допоміжні матеріали до основного змісту курсової роботи, що необхідні для підвищення наочності питань, що викладаються, і підтвердження окремих висновків. До них відносяться:

  • проміжні математичні доведення, формули і розрахунки;

  • таблиці допоміжних цифрових даних;

  • розрахунки економічного ефекту;

  • інструкції і методики, опис алгоритмів і програм розв’язання задач на ЕОМ, які розроблені в процесі виконання курсової роботи;

  • ілюстрації допоміжного характеру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]