Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести ОЕТ печать 2011.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
613.89 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

Основи економічної теорії Тестові завдання

для контролю знань студентів економічних та технічних спеціальностей всіх форм навчання

Київ кнутд 2011

Основи економічної теорії: Тестові завдання для контролю знань студентів економічних та технічних спеціальностей всіх форм навчання. / Упор. Ю.А.Теміндарова, Н.В. Хлістунова – К.: КНУТД, 2011 . – 95 с.

Упорядники Ю.А. Теміндарова, ст. викладач

Н.В. Хлістунова, ст.викладач

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри менеджменту сфери послуг

д.е.н., професор І. А. Ігнатьєва

Затверджено на засіданні кафедри менеджменту сфери послуг

Протокол № 9 від «15» лютого 2011 р.

Загальні методичні рекомендації

ДО ВИКОНАННЯ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ

Навчальна дисципліна «Основи економічної теорії» спрямована на формування у студента знань про економічні відносини як суспільну форму виробництва, проблеми використання обмежених виробничих ресурсів і шляхи забезпечення суспільних потреб в умовах соціально-ринкової економіки. Внаслідок вивчення курсу навчальної дисципліни «Основи економічної теорії» студенти повинні розуміти загальні засади економічного життя суспільства, закономірності розвитку економічних систем, з'ясувати механізм дії економічних законів та їх використання людьми в процесі господарської діяльності, визначити принципові риси основних соціально-економічних систем та напрямів їх еволюції, проаналізувати роль економічної теорії в розробці шляхів трансформації економіки в соціально-орієнтовану ринкову економічну систему.

Проведення тестування є однією з форм контролю за роботою студентів та якістю освоєння навчального матеріалу дисципліни «Основи економічної теорії». Збірник тестових завдань розроблено відповідно до програми та робочої програми дисципліни «Основи економічної теорії» для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр всіх економічних спеціальностей.

Складовими збірника тестових завдань з дисципліни «Основи економічної теорії» є питання, які дозволяють провести діагностику теоретичних знань, щодо: виникнення, сутності, методології та функцій економічної теорії; економічних цілей та потреб суспільства; суспільного продукту та його основних форм; економічних відносин власності; основних форм суспільного виробництва та їх еволюції; теорії грошей та грошового обігу; капіталу як матеріальної основи підприємництва; механізму функціонування ринкового господарства; підприємства та підприємництва; теорії витрат виробництва та прибутку; системи формування і розподілу доходів; теорії фінансів та кредиту; ринкових відносин в аграрному секторі економіки; держави та її економічних функцій; економічного зростання та циклічних коливань в економіці; світового господарства та міжнародних економічних відносин.

Представлені у збірнику тестові завдання використовуються під час проведення поточного, модульного та підсумкового контролю знань студентів за результатами вивчення дисципліни «Основи економічної теорії».

Для оцінювання результатів тестування використовується 100 бальна система, диференціація оцінок в межах якої здійснюється таким чином:

  • 90 – 100% правильних відповідей – «відмінно»;

  • 75 – 89 % правильних відповідей – «добре»;

  • 60 – 74 % правильних відповідей – «задовільно»;

  • менше 60 % правильних відповідей – «незадовільно»;

Для більшості тестових завдань правильною є лише одна відповідь.

Якщо правильними є кілька варіантів відповіді, тестове завдання містить вказівку: можливо декілька варіантів відповіді.