Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Орг.тур.д.(ЭТ).2009.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
122.37 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

“Затверджено”

Голова методичної ради

Проректор з НМР

_____________ Є.Д. Гопченко

“____” _____________ 2009 р.

Робоча програма

дисципліни

Організація туристичної діяльності”

Напрям – Екологія

Рівень - спеціаліст

Спеціальність: 7.070800 – Екологія і охорона навколишнього середовища

Спеціалізація: Екологія рекреаційного та курортного господарства

Курс – 5

Семестр – 9

Лекцій – 30

Практичні заняття – 30

Самостійні заняття – 60

Іспит

Затверджено на засіданні

кафедри прикладної екології Пр. № 9 від 12.05.2011 р Зав. каф. ___________ Сафранов Т.А.

Затверджено на засіданні

методичної комісії

природоохоронного факультету

протокол № від 2011р.

Декан факультету________ Шекк П.В

Одеса – 2011

Робоча програма навчальної дисципліни “Організація туристичної діяльності” для вищих навчальних закладів.

Напрям – “Екологія”, спеціальність – “Екологія та охорона навколишнього середовища”, спеціалізація „Екологія рекреаційного та курортного господарства”. Кафедра прикладної екології Одеського державного екологічного університету”. Одеса, ОДЕКУ, 2011 р.

Укладач: Полетаєва Лариса Миколаївна, кандидат географічних наук, доцент, Колісник Алла Вікторівна, асистент.

Передмова

Вивчення курсу “Організація туристичної діяльності” необхідна ланка у процесі підготовки студентів за спеціальністю “Екологія та охорона навколишнього середовища”, спеціалізації „Екологія рекреаційного та курортного господарства”. Ця навчальна дисципліна належить до професійного циклу.

Дисципліна “Організація туристичної діяльності” викладається у межах підготовки спеціаліст за спеціальністю 7.070801“Екологія та охорона навколишнього середовища” напряму “Екологія”.

Метою вивчення дисципліни є засвоєння базових понять туристичної діяльності, висвітлення соціально-економічної сутності туризму, його значення для національної економіки держави та окремих регіонів.

Завданнями, що мають бути вирішені у процесі викладання дисципліни, є:

  • ознайомлення студентів зі стандартною міжнародною термінологією в сфері туризму;

  • знання історії розвитку туризму в світі;

  • засвоєння основних підходів до організації та державного регулювання туризму в країнах світу.

  • опанування структурно-логічного зв’язку між даним курсом та іншими спеціальними дисциплінами;

  • знання Закону України “Про туризм”

Головною формою організації вивчення дисципліни “Організація туристичної діяльності” є лекційні заняття та самостійна робота над програмою курсу. Основною формою контролю засвоєння знань є тестовий контроль та контрольні роботи, які дозволяють визначать рейтинг студенту.

Методика модульного контролю по дисципліні “Організація туристичної діяльності” розроблена у відповідності з “Положенням про проведення підсумкового контролю знань студентів”, затвердженим на засіданні методичної ради ОДЕКУ від 25 травня 2004 р., та “Положенням про організацію контролю самостійної роботи студентів ОДЕКУ”, затвердженим у березні 2004 р.

Кваліфікаційні вимоги до студентів, які вивчають курс “Організація туристичної діяльності” – володіти знаннями, уміннями і навичками з основних модулів. Згідно програми модульного контролю поточних та підсумкових знань студентів з дисципліни “Організація туристичної діяльності” до модулів відносяться: у теоретичному курсі – окремі розділи; у практичних заняттях – теми занять та розрахункові практичні роботи. Інтегральна оцінка засвоєння студентом знань та вмінь по навчальній дисципліні складається з оцінок, одержаних по різних модулях. Інтегральна оцінка засвоєння студентами знань та вмінь по дисципліні “Організація туристичної діяльності” складається з оцінок, отриманих студентами по окремих модулях. В цілому на дисципліну відведено 100 балів (на теоретичну частину курсу – 55 балів, на практичну частину – 45 балів). По лекційній частинi дисципліни виконується 3 контрольні роботи, а на практичних заняттях проводиться усне опитування та захист розрахункових практичних робіт.