Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Методичка до диплома З ЦЗ-Друк.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
498.18 Кб
Скачать

2. Структура та зміст підрозділу цивільного захисту

Обсяг підрозділу складає до 10 сторінок тексту.

Підрозділ включає короткий вступ, основний текст (головна частина), висновки та пропозиції. В основі такої структури підрозділу лежить «План цивільного захисту об’єкта на мирний час».

У вступній частині (0,5 стор.) дипломник (магістрант) обґрунтовує актуальність теми, проводить аналіз НС в Україні, висвітлює сучасні погляди на проблеми цивільного захисту населення і об’єктів сільськогосподарського виробництва (галузей с.г.) в умовах надзвичайних ситуацій, визначає основні завдання дослідження.

Основний текст складається з теоретичної, аналітичної та конструктивної частин.

У теоретичній частині дається стисла характеристика техногенно-екологічної ситуації регіону, перелік аварій, катастроф, стихійних лих тощо.

В аналітичній частині дається аналіз загального стану цивільного захисту на підприємстві, приводяться висновки з можливої обстановки на об’єкті при виникненні великих виробничих аварій, катастроф, стихійних лих.

В конструктивній частин підрозділу коротко розглядаються загальні питання організації і планування цивільного захисту на об'єкті практики, обґрунтовуються рекомендації і пропозиції з удосконалення організації управління, планування та виконання заходів цивільного захисту з метою запобігання виникнення та реагування на надзвичайні ситуації.

Додаткова інформацію, яку можна використати при розробці підрозділу приведена в додатку 1 (План реагування на загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру об'єкта).

Підрозділ ЦЗ закінчується конкретними висновками та пропозиціями, які логічно випливають із його змісту.

  1. Порядок підготовки підрозділу цивільного захисту

3.1. Завдання з питань цивільного захисту і консультацію по збору необхідних матеріалів до розділу «Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях» студент повинен отримати до початку переддипломної практики у викладача-консультанта.

3.2. Під час підготовки підрозділу студент (магістрант) зобов'язаний:

    • отримати завдання;

    • з'ясувати у викладача питання з цивільного захисту при проходженні переддипломної виробничої практики;

    • отримати методичні вказівки;

    • основну літературу отримати в науковій бібліотеці університету;

    • вивчити матеріали, що стосуються відповідної теми розділу цивільного захисту;

    • скласти план підрозділу;

    • ознайомитися з документацією з цивільного захисту на об'єкті практики та визначити необхідні вихідні дані для розробки розділу під час проходження практики;

  • з планом підрозділу і робочими матеріалами прибути на консультацію до викладача-консультанта з цивільного захисту;

  • підготувати підрозділ у чорновому варіанті і подати на перевірку консультанту не пізніше ніж за місяць до захисту дипломної роботи;

  • після перевірки підрозділу і отримання дозволу від викладача-консультанта матеріал оформлюється у дипломній роботі згідно з існуючими вимогами і подається на підпис консультанту.

3.3. При неможливість ув'язки теми дипломної роботи з основними завданнями цивільного захисту та звільнення студента від виконання підрозділу, повинно підтверджуватися відповідним записом консультанта у завданні на дипломну роботу. По закінченню розробки чернетки підрозділу з зауваженнями і виправленнями передаються консультанту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]