Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОЗДІЛ 1.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
33.9 Кб
Скачать
    1. Нормативно-правове забезпечення

В Україні ухвалено низку нормативних актів, що регулюють сплату податків до бюджету. Законодавчу базу щодо дотримання правил і стандартів оподаткування та інші нормативні акти перелічені у табл. 1.2.

Таблиця 1.2

Нормативно-правове забезпечення

Документ

Зміст документу

Де використовується

1

2

3

4

1

Конституція України (основний закон).Прийнята

Вр України від 28.06.1996р.

Проголошені правові засади суб’єктів підприємницької діяльності і громадян

Забезпечення діяльності підприємств

2

Цивільний кодекс України від 16 січня 2003р. №435-IV (із змінами і доповненнями)

Цивільним законодавством регулюються особисті немайнові і майнові відносини (цивільні відносини), засновані на юридичній рівності, вільному волевиявленні, майновій самостійності їх учасників.

Захист особистих немайнових та майнових відносин

3.

Господарський кодекс України від 11.02.2010 N 1873-VI (із змінами і доповненнями)

Господарська діяльність, що здійснюється для досягнення

економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб'єкти підприємництва - підприємцями.

Визначає основні засади господарювання в Україні і регулює господарські відносини

4

Податковий кодекс України вiд 02.12.2010  

№ 2755-VI (із змінами і доповненнями)

Податковий кодекс України регулює відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, зокрема, визначає вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів.

Справляння податків і зборів, зокрема, визначає вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків.

5

Про податок на додану вартість: Закон України від 03.04.1997 № 168/97-В

Податок, оподаткування, платник податку, оподатковувана операція (у відповідних відмінках) - податок на додану вартість, оподаткування податком на додану вартість, платник податку на додану вартість, операція, яка підлягає оподаткуванню податком на додану вартість.

Визначає платників податку на додану вартість, об'єкти, базу та ставки оподаткування, перелік неоподатковуваних та звільнених від податкування операцій.

Продовження табл. 1.2

1

2

3

4

6

Про податок з доходів фізичних осіб: Закон України від 22.05.2003 

№ 889-IV

Загальний місячний оподатковуваний дохід дорівнює сумі оподатковуваних доходів, виплачених (нарахованих) протягом такого звітного податкового місяця.

Визначає основних платників ПДФО

7

Про державне мито: Декрет КМУвід 21.01.1993 

№ 7-93

Платниками державного мита на території України є фізичні та юридичні особи за вчинення в їхніх інтересах дій та видачу документів, що мають юридичне значення, уповноваженими на те органами.

Регулює сплату державного мита

8

Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про місцеві податки і збори": Закон України  вiд 20.03.2003  № 641-IV

Закон регулює відносини у сфері обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

В цивільно-правовому використанні

9

Про місцеві податки і збори: Закон України вiд 20.03.2007  № 471-IV

Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців після набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим Законом.

Основні засади справляння місцевих податків і зборів

10

Про прийняття за основу проекту Закону України про місцеві податки і збори: Постанова ВРУ вiд 24.12.2008  № 791-VI

Доручити Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень.

Визначення умов сплати місцевих податків і зборів

11

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань загальнообов'язкового державного соціального страхування Закон України від 10.01.2007 № 897

Вчинення дій, що перешкоджають уповноваженим особам органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у здійсненні перевірок.

В загальнообов’я-

зковому соціальному страхуванні

12

Про затвердження Порядку проведення органами державної контрольно-ревізійної служби державного фінансового аудиту виконання місцевих бюджетів Постанова КМУ від 12 травня 2007 р. N 698

Аудит проводиться з метою перевірки та аналізу фактичного

виконання місцевого бюджету, ефективності використання комунальних коштів, майна та інших активів, достовірності фінансової звітності, функціонування системи внутрішнього контролю.

Державний фінансовий аудит

Продовження табл. 1.2

1

2

3

4

13

Про затвердження Порядку проведення органами державної контрольно-ревізійної служби державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм: Постанова КМУ від 10 серпня 2004 р. N 1017

Аудит ефективності - це форма державного фінансового контролю, яка спрямована на визначення ефективності використання бюджетних коштів для реалізації запланованих цілей та встановлення факторів, які цьому перешкоджають.

Порядок проведення органами державної контрольно-ревізійної служби державного фінансового аудиту

14

Про затвердження Порядку проведення розрахунку розміру страхового відшкодування: Постанова КМУ № 1776 від 31 грудня 2004 р. № 1776

Впровадження законодавчої бази щодо страхування та становлення національного страхового ринку після набуття Україною незалежності проходило в складних макроекономічних умовах на фоні знецінення заощаджень.

В страховій діяльності

Отже, основними законами, що регулюють податкову систему є Конституція України; Цивільний кодекс України; Податковий кодекс України, Закон України «Про місцеві податки і збори», Закон України «Про систему оподаткування».

Відсутня стабільність правового регулювання оподаткування, а діюча нормативно-правова база непрозора та заплутана. Чинні закони про оподаткування приймалися у різний час, за різними принципами, багато законодавчих актів було схвалено внаслідок лобіювання певних інтересів. Громіздке й суперечливе законодавство спричиняє прогресуюче ускладнення податкових процедур і правил, призводить до порушення балансу прав і відповідальності між платниками податків і податковими органами, і – як результат – зумовлює незахищеність податкової системи від некомпетентності та зловживань.