Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Детали машин.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
1.09 Mб
Скачать

М іністерство транспорту та зв’язку україни Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка в. Лазаряна

Кафедра «Прикладна механіка»

Прикладна механіка. Деталі машин

Методичні вказівки та завдання до контрольної роботи

Укладачі: Ю. К. Горячев

Л. В. Дідковський

О. С. Куроп’ятник

Для студентів, які навчаються за напрямами 6.050702 «Електромеханіка» та 6.050202 «Автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології»

Дніпропетровськ 2011

УДК 621.81

Укладачі:

Горячев Юрій Костянтинович

Дідковський Леонід Васильович

Куроп’ятник Олексій Сергійович

Рецензенти:

канд. техн. наук, доцент Бондаренко Л. М. (ПДАБА)

ст. викладач Анофрієв П. Г. (ДІІТ)

Прикладна механіка. Деталі машин [Текст]: методичні вказівки та завдання до контрольної роботи / уклад: Ю. К. Горячев, Л. В. Дідковський, О. С. Куроп’ятник; Дніпропетр. нац. ун-т залізн. трансп. ім. акад. В. Лазаряна. – Д.: Вид-во Дніпропетр. нац. ун-ту залізн. трансп. ім. акад. В. Лазаряна, 2011. – 22 с.

Методичні вказівки містять опис структури та змісту дисципліни «Прикладна механіка. Деталі машин», тематику практичних і лабораторних робіт. Наведено варіанти завдань на контрольну роботу та розглянуто методику розв’язання задач.

Іл. 6. Табл. 6. Бібліогр.: 6 назв.

Горячев Ю. К. та ін., укладання, 2011

Вид-во Дніпропетр. нац. ун-ту залізн. трансп. ім. акад. В. Лазаряна, редагування, оригінал-макет, 2011

ВСТУП

«Прикладна механіка» – дисципліна, яка є основою загально-технічної підготовки фахівців немашинобудівельних спеціальностей.

В курсі прикладної механіки в повній мірі використовуються відомості, які студенти одержали при вивченні таких дисциплін, як «Вища математика», «Фізика», «Інженерна графіка», «Обчислювальна математика», «Теоретична механіка» та ін.

«Прикладна механіка» є комплексною дисципліною і включає в себе основні положення курсів «Опір матеріалів», деякі відомості з теорії механізмів і машин, а також основні положення з «Деталей машин» та основ конструювання.

Предметом дисципліни є теоретичні основи проектування і надійної експлуатації виробів машинобудування, типових для галузі.

Мета вивчення дисципліни – надати студентам знання, вміння та навики, які необхідні для подальшого вивчення спеціальних інженерних дисциплін в майбутній діяльності в якості інженера-технолога, експлуатаційника та економіста в умовах виробництва з урахуванням специфіки нових ринкових відносин.

Основними задачами курсу є вивчення загальних принципів проектування і конструювання, набуття навиків у побудові фізичних та математичних моделей і алгоритмів розрахунків, типових виробів машино- та транспортного будування з урахуванням їх головних критеріїв: працездатність, довговічність та надійність при розробці нового або модернізації старого обладнання залізничного транспорту.