Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АТЕСТАЦІЙНА СПРАВА.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
74.75 Кб
Скачать

Вовк Марія Ярославівни

за проведену роботу в 2010– 2012 рр.

Тернопіль

2012 р.

­­­­­­­Я, Вовк Марія Ярославівна, 1960 року народження. Загальний стаж роботи 28 років.

Закінчила Кам’янець - Подільське медичне училище в 1984 році, по спеціальності акушерка.

Трудову діяльність розпочала в с. Гаї Ходоровські Тернопільського району в 1984 році. Працювала там завідуючою фельдшерсько-акушерським пунктом. Пропрацювала на даній посаді 3 роки.

В 1987 році переведена в Тернопільський пологовий будинок акушеркою жіночої консультації, з 1998 року була переведена на посаду старшої акушерки обсерваційного відділення. З листопада 2000 року працює акушеркою жіночої консультації №1, Тернопільської міської комунальної лікарні №2. З цього часу працює акушеркою процедурного кабінету жіночої консультації та денного стаціонару.

В квітні 2012 року пройшла курси підвищення кваліфікації з циклу «Акушерки жіночих консультацій» на базі ТКОПЦ «Мати і дитина».

За роки роботи в жіночій консультації глибоко ознайомилась з функціональними обовʼязками процедурної акушерки.

Від роботи жіночої консультації залежать успіхи профілактики акушерської патології, ранньої діагностики і лікування ускладнень вагітності.

Лікувально – профілактична робота жіночої консультації сприяє зниженню числа ускладнень перинатальної патології і післяпологових захворювань. Від якості акушерської допомоги в значній мірі залежить рівень гінекологічної захворюваності.

За період роботи в пологовому будинку оволоділа методикою і технікою підшкірних, внутрішньом’язевих і внутрішньовенних ін’єкцій, гемотрансфузій, методами вагінального і зовнішнього обстеження жінок, методикою допомоги при невідкладних станах( кровотечах, набряку легень, тромбоемболії, анафілактичному шоці). Володію технікою огляду шийки матки за допомогою дзеркала, обстеженням молочних залоз. Вмію диференціювати вагітних по групах ризику, виконую весь об’єм обстежень при веденні жінок з фізіологічною вагітністю. Володію технікою зціджування молочних залоз.

Жіноча консультація складається з 12 дільниць, які обслуговують ____ жінок. Населення фартильного віку складає___ осіб.

Всім вагітним жінкам, що стали на облік по вагітності, проводиться забір крові на резус фактор, на групу крові, реакцію Васермана, СНІД, HbsАg, біохімічний аналіз крові, коагулограму, ревмопроби, TORCH інфекції.

Щомісячно складаю звіт по кількості виконаних процедур.

Маніпуляційним кабінетом зроблено процедур:

2010 рік

2011 рік

2012 рік

Забір крові у вагітної на визначення резус приналежності, групи крові, HbsАg проводиться одноразово. Аналіз крові на СНІД проводиться при взятті на облік та в другій половині вагітності. На реакцію Васермана – трьохразово: при взятті на облік, у період вагітності 28-30 тижнів та за 2-3 тижні перед пологами.

При виявлення у жінки резус від’ємної крові проводиться обстеження чоловіка на резус приналежність. При виявленні у чоловіка резус позитивної крові вагітна повинна проводити обстеження крові на виявлення антитіл щомісячно протягом всієї вагітності. Повторно вагітним з резус від’ємною кров’ю проводять три курси профілактичного лікування резус конфлікту: в 12, 22, 33 тижні вагітності.

З метою виявлення венеричних захворювань в нашому кабінеті проводиться обстеження вагітних і гінекологічних хворих на реакцію Васермана.

Рік

Кількість обстежень

2010

2011

2012

Щоб попередити виникнення внутрілікарняної інфекції користуюся захисним одягом. Щоденно одягаю халат, шапочку, гумові рукавички, маску, захисні окуляри, строго дотримуючись наказів. Перед початком роботи готую ємкості з дезрозчином. Заповнюю дезрозчином ємкості №1 та №2. Після забору крові канал шприца, голку промиваю дезрозчином в ємкості №1, пропускаю через них 5-10мл. розчину до повного зникнення біологічних забруднень. Відділяю поршень від шприца, не знімаючи голки. Шприц поміщаю в ємкість №2, забезпечивши його повне занурення. Ємкості щільно закриваю кришками, роблю помітку з назвою дезрозчину, його концентрацією, час початку дезінфекції. Досягнувши відповідної експозиції, шприци видаляю з ємкості №1, промиваю під проточною водою і просушую. Голки від’єдную від шпріца, голки та шпріци деформую. Складаю акт і здаю особі, яка відповідає за збір використаних виробів з пластичних мас.

Баклабораторією і санепідемстанцією неодноразово проводилось дослідження змивів. З об’єктів, які є в маніпуляційному кабінеті, патогенної і умовно патогенної флори не виділяли. Повсякденно слідкую за виконанням санепідрежиму в маніпуляційному кабінеті і керуюсь такими наказами:

  1. наказ №740 «Про заходи щодо організації профілактики передачі ВІЛ від матері до дитини і соціального супроводу ВІЛ-інфікованих дітей та їх сімей»;

  2. наказ №120 «Інструкція з профілактики внутрішньо лікарняного та професійного зараження ВІЛ інфекцією»;

  3. наказ №223 «Про збір, збереження та здачу лому медичних виробів одноразового застосування з пластичних мас»;

  4. наказ №224 «Про організацію профілактики внутрішньо лікарняних інфекцій в акушерських стаціонарах»;

  5. наказ №408 «Про міри по зниження захворюваності вірусним гепатитом в країні».

В березні 200 року при жіночій консультації було створено денний стаціонар на 10 ліжок. Для госпіталізації в денний стаціонар направляють жінок з такими показами:

- ранній токсикоз при відсутності кетонурії;

- водянка вагітних без виражених набряків;

- вегето-судинна дистонія і гіпертонічна хвороба І ступеня;

- загострення хронічного гестозу;

- анемія із гемоглобіном не менше 80 г/л;

- спостереження після виписки із стаціонару після накладання швів на шийку матки з приводу ІЦН;

- лікування кольпітів, які не піддаються амбулаторному лікуванню;

- асимптомна бактеріурія;

- хронічний пієлонефрит без загострення;

- фетоплацентарна недостатність;

- маловоддя, багатоводдя;

- дисфункція плаценти.

Гінекологічні хворі:

- взяття біопсії;

- гістеросальпінгографія;

- діатермокоагуляція і діатермоелектроконізація шийки матки;

- взяття аспірату з порожнини матки;

- лікування жінок із запальними процесами жіночих статевих органів.

Важливою ланкою в роботі жіночої консультації є санітарно – освітня робота. Форми цієї роботи багатопланові: лекції, індивідуальні та групові бесіди, інформаційні буклети, плакати, листівки, виставки наочного матеріалу, бюлетені, радіолекції, кінофільми, в яких висвітлюються санітарно – гігієнічні навики, питання статевого життя, вагітності, пологів, післяпологового та клімактеричного періоду, раціонального харчування вагітних, праці, відпочинку. Особлива увага приділяється профілактиці гінекологічних захворювань, проведенню періодичних профілактичних оглядів для попередження і раннього виявлення злоякісних захворювань жіночих статевих органів, роз’яснювальній роботі про шкідливість аборту, про небезпеку зараження венеричними захворюваннями.

Проводжу з вагітними бесіди на теми: „Гігієна вагітної ”, „Раціональне харчування в І та ІІ половині вагітності”, „Догляд за молочними залозами”, бесіди серед населення на теми: „Профілактика венеричних захворювань”, „Сучасні методи контрацепції”, „Самообстеження молочних залоз”, „Шкідливість аборту”, „Здоровий спосіб життя та боротьба зі шкідливими звичками”.

Систематично підвищую свій професійний рівень шляхом відвідування медсестринських конференцій, тематичних занять, які проводить головна медсестра лікарні, а також самоосвіти, відвідую медичну бібліотеку, читаю періодично медичну літературу.

Планую надалі брати активну участь у громадському житті колективу та підвищувати свою кваліфікацію.