Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт2_Шутка.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
8.93 Mб
Скачать

Робота з текстовим редактором WordPad

  1. Запустити текстовий редактор WordPad (вкладка Стандартные команди головного меню Программы).

  2. Ознайомитися з довідковою інформацією про команди головного меню текстового редактора WordPad (Файл, Правка, Вид, Вставка, Формат) та елементи панелі инструментів.

  3. За допомогою текстового редактора WordPad створити файл з текстом програ­ми роботи комп'ютерної виставки. Програма повинна містити не менше 30 рядків (шрифт Times New Roman, розмір 12 pt) із зазначенням дати, часу, назви та короткої анотації заходу. При оформленні програми виставки використати листівку-запрошення, створену в лабораторній роботі № 4.

  4. Навчитися виконувати команди меню Файл, Правка, Вид, Вставка, Формат та працювати зі всіма інструментами текстового редактора

Виконання:

Екран завантаження Windows xp

Робочий стіл. Панель задач. Ярлики. Переміщення ярликів.

Вікно.

Основні елементи вікна:

  • Рядок заголовку-в ньому відображається назву файла чи документа (чи назву папок при роботі з будь-якою папкою), також на ньому розташовані кнопки «Згорнути», «Розгорнути», «Закрити»;

  • Рядок головного меню-розташоване головне меню вікна;

  • Панель інструментів-розташовані кнопки допоміжного меню, за допомогою яких можна швидко виконати різні команди;

  • Полоси прокручування-дозволяє прокручувати зміст вікна для огляду інформації , невидимої в цей момент ;

  • Робоче поле вікна-це місце де можна виконувати різні маніпуляції, також якщо це папка то там відображається вміст цієї папки;

  • Кнопки системного меню-реалізують команди представлені системою.

В правому куті рядку стану розміщено кнопки «Згорнути», «Розгорнути» і «Закрити» для мінімізації, розгортання на весь екран або для закриття вікна відповідно. У деяких вікнах моуть бути відсутні кнопки «Згорнути» або «Розгорнути», або ж може бути додана кнопка «Що це?» яка дає короткі відомості про будь-який елемент вікна.

Панель задач

Основні елементи панелі задач:

Меню «Пуск»-є основною сполучною ланкою з програмами, папками і параметрами комп'ютера. Це меню часто є місцем для відкриття або запуску елементів.

Кнопки швидкого запуску-призначені для швидкого запуску програм з панелі задач.

Кнопки на панелі задач-вони автоматично створюються при роботі з якимось файлом чи папкою, чи програмою. За допомогою цих кнопок можливо швидко і зручно переключатись між вікнами. Також зручно переключатись між вікнами за допомогою сполучення клавіш Alt+Tab.

Область повідомлень на панелі задач-містить годинник і дату,а також групу значків. Ці значки відображають стан деяких систем комп'ютера або забезпечують доступ до налаштування параметрів. Склад значків залежить від встановлених програм або служб і від налаштувань виробника комп'ютера.

Створення ярлика