Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2012.09.10_Сердюк_Основи наукових дослджень_РП_...docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
48.26 Кб
Скачать

4. Методика проведення поточного контролю (по кожному з модулів навести окремо):

4.1. Форми поточного контролю Модулю 1 «Основи наукових досліджень»

4.1.1. Оцінювання поточної навчальної діяльності (поточний контроль) здійснюється на основі щоденного контролю теоретичних знань, практичних навичок відповідно конкретним цілям з кожної теми.

При оцінюванні навчальної діяльності студентів перевага надається стандартизованим методам контролю: тестуванню, структурованим письмовим роботам, коротким творчим завданням, структурованому за процедурою контролю практичних навичок в умовах, максимально наближених до реальних тощо.

4.1.2. Критерії оцінки знань студентів за поточну навчальну діяльність:

Оцінка «відмінно» (180-200 балів) – ставиться, якщо студент правильно опрацював не менше, ніж 80 % теоретичних питань і зробив аргументовані висновки, а також дав правильні відповіді не менше, ніж на 80 % контрольних тестів та ситуаційних задач;

Оцінка «добре» (130-179 балів) – ставиться, якщо студент правильно опрацював не менше, ніж 65 % теоретичних питань і зробив аргументовані висновки, а також дав правильні відповіді не менше, ніж на65 % контрольних тестів та ситуаційних задач;

Оцінка «задовільно» (100-129 балів) – ставиться, якщо студент правильно опрацював не менше, ніж 50 % теоретичних питань і зробив аргументовані висновки, а також дав правильні відповіді не менше, ніж на 50 % контрольних тестів та ситуаційних задач;

Оцінка «незадовільно» (0-99 балів) – ставиться, якщо студент не виконав завдання і не зумів його проаналізувати та інтерпретувати, а також дав правильні відповіді менше, ніж на 50 % теоретичних питань, тестів та ситуаційних задач.

5. Методичне забезпечення дисципліни надається у вигляді:

5.1. Текстів лекцій;

5.2. Методичних розробок для викладачів з навчальних занять;

5.3. Методичних вказівок для студентів з навчальних занять;

5.4. Методичних рекомендацій для студентів з самостійної поза­ауди­тор­ної ро­­боти - є основною навчально-методичною документацію, що забезпечує реа­лізацію робочої програми з дисципліни.

5.5. Перелік навчального обладнання, технічних засобів навчання

Перелік дидактичних методичних засобів навчання

№№

п/п.

Перелік технічних та дидактичних засобів навчання (ДЗН)

Кількість

Номери тем, де використовуються

Примітки

I.

Модуль 1. «Основи наукових досліджень»

1.

Презентація

1

1-10

5.6. Засоби контролю знань студентів:

5.6.1. Тести для визначення поточного і підсумкового (модульного) контролю знань

5.6.2. Збірник ситуаційних задач (або їх набір до занять)

6. Методика організації та проведення підсумкового модульного

контролю

6.1. Форми проведення підсумкового модульного контролю

Оцінка з дисципліни «Основи наукових досліджень» визначається з урахуванням результатів поточної навчальної діяльності студента та оцінок засвоєння ним змістових модулів.

До контрольних заходів належать поточний та підсумковий види контролю.

Поточний контроль здійснюється на кожному практичному занятті відповідно конкретним цілям заняття, під час індивідуальної роботи викладача зі студентом для тих тем, які студент опрацьовує самостійно і вони не входять до структури практичного заняття.

6.1.1. Оцінка за модуль №1 «Основи наукових досліджень» визначається яка сума оцінок поточної навчальної діяльності (у балах) та оцінки підсумкового модульного контролю (у балах) з модулю, яка виставляється при оцінюванні теоретичних знань, вмінь і практичних навичок, відповідно до переліків, визначених програмою дисципліни.

6.1.2. Максимальна кількість балів, що присвоюється студентам при засвоєнні кожного модулю (заліковий кредит) – 200, у тому числі:

за поточну навчальну діяльність та індивідуальну СРС – 180 балів;

за підсумковий модульний контроль – 20 балів: