Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
laboratorna_13.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
254.98 Кб
Скачать

Укладання змісту

Якщо заголовки оформлені за допомогою відповідних стилів, то користувач може укласти зміст документа. Для цього фіксують курсор у кінці або на початку документа і викликають команду Insert/Вставка Index And Tables/Оглавление и указатели.

У діалоговому вікні Index аnd Tables/Оглавление и указатели на закладці Table of Contents/Оглавление зображено зовнішній вигляд змісту, який можна коректувати в полях:

  • Show page numbers/Показать номера страниц  видавати номери сторінок;

  • Right align page numbers/Номера страниц по правому краю  номери сторінок вирівняти до правої межі;

  • Tab leader/Заполнитель  заповнювач прогалини;

  • Formats/Форматы  формати шаблонів оформлення;

  • Show levels/Уровни  кількість рівнів.

Зміст документа розміститься в окремій секції документа. Якщо клацнути на якомусь пункті змісту, то здійсниться перехід до відповідного місця у документі.

Укладання переліку ілюстрацій

Для укладання переліку ілюстрацій, кожний підпис до малюнку повинен мати стиль Caption/Подпись і бути утворений певним чином. Для утворення підпису, потрібно уставити курсор в місці підпису першого малюнку документа і виконати команду Insert/Вставка Caption/Название для внесення параметрів у діалогове вікно Caption/Название.

Якщо користувач хоче змінити сталу частину підпису (наприклад, Рис.), то потрібно натиснути на кнопку New Label/Cоздать і в діалоговому вікні New Label/Создать метку увести відповідний фрагмент.

Якщо натиснути на кнопку Numbering/Нумерація, то можна задати формат змінної частини підпису та врахувати належність малюнків до різних структурних одиниць документа (наприклад, до різних підрозділів).

Ілюстрації нумеруються послідовно, і в разі вилучення малюнку з документа, номери малюнків змінюються автоматично.

Для укладання переліку ілюстрацій користуються командою Insert/Вставка Index And Tables/Оглавление и указатели.

У діалоговому вікні Index аnd Tables/Оглавление и указатели на закладці Table of Figure/Список иллюстраций налаштовують параметри так, як для укладання змісту. В полі Caption label/Название вибирають вигляд сталої частини підпису.

Укладання покажчика

Для укладання покажчика потрібно в документі виокремити текстовий фрагмент, який будє ключовим і увійде в покажчик. За допомогою команди Insert/Вставка Index And Tables/Оглавление и указатели викликають діалогове вікно Index аnd Tables/Оглавление и указатели і на закладці Index/Указатель натискають на кнопку Mark Entry/Пометить.

В діалоговому вікні Mark Index Entry/Определение элемента указателя активізують можливість Current page/Текущая страница для вказання в покажчику номера сторінки, де зустрічається виокремлений фрагмент.

Якщо потрібно вказати всі сторінки, де зустрічається фрагмент, то натискають на кнопки Mark All/Пометить все та Close/Закрыть для повернення в діалогове вікно Index аnd Tables/Оглавление и указатели на закладці Index/Указатель. Тут налаштовують параметри покажчика, зокрема, розташування в стовпцях, словник, шаблони вигляду покажчика. Після натискання на кнопку ОК формується покажчик, однак вигляд екрана змінюється, оскільки з'являться недруковані символи і це дає змогу користувачеві перевірити, які фрагменти зазначені. Для вимкнення режиму відображення недрукованих символів натискують на кнопку на піктографічній панелі Standart/Стандартная.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]