Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОПП магістр 23.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
236.54 Кб
Скачать

Вимоги до матеріально-технічного забезпечення навчального процесу

Вищий навчальний заклад, який реалізує основну освітню програму з підготовки магістра із соціальної роботи, повинен мати матеріально-технічну базу, що відповідає діючим санітарно-технічним нормам і забезпечує проведення всіх видів лабораторної, практичної, дисциплінарної, міждисциплінарної підготовки та науково - дослідницької роботи студентів, що передбачена навчальним планом. В тому числі мати:

навчально-методичний кабінет з проблем теорії та практики соціальної роботи;

комп'ютерні класи;

опорно - експериментальні соціальні установи, служби, організації.

Вимоги до організації педагогічної практики

Педагогічна практика має на меті надати студентам досвід організації навчального процесу, моніторингу та кінцевого оцінювання знань, ознайомити з видами контролю якості знань та рейтинговою системою, особливостями проведення лекцій та групових занять з використанням сучасних методів навчання у системі вищої освіти.

В Миколаївському державному гуманітарному університеті ім. Петра Могили розроблено Положення щодо педагогічної практики, де викладено програму, завдання, форми і методи її проведення. Базами практики визначені вищі навчальні заклади, з якими планується укласти відповідні угоди..

На протязі проходження практики магістри мають здійснити вивчення учнів та колективу, використовуючи сучасні психолого-педагогічні методики і скласти психолого-педагогічну характеристику учнівського колективу та окремого учня, вивчити і проаналізувати досвід навчально-виховної роботи вчителів. Виходячи з вище зазначеного педагогічна практика має на меті :

- надати молодим фахівцям можливості додаткового соціального захисту в умовах ринкових відносин, суттєво підвищуючи імовірність працевлаштування;

- за рахунок набуття психолого-педагогічних знань, вмінь, навичок підвищити рівень гуманітарної підготовки фахівця, формуючи вміння підтримувати суб”єктнісні відносини в колективі;

- сприяти активному формуванню професійно - педагогічної спрямованості мислення та діяльності молодих фахівців, розвитку любові та поваги до дітей та молоді.

У процесі практики магістри мають набути навичок:

  • підготовки та проведення навчально-виховних заходів;

  • підвищувати культуру спілкування з аудиторією;

  • підтримувати дисципліну;

  • навчитися аналізувати педагогічні ситуації та робити педагогічно зважені висновки;

  • навчитися складати психолого-педагогічний аналіз особистості;

  • навчитися робити психолого-педагогічний аналіз групи.