Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КСВ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
123.39 Кб
Скачать

Ні Вільям Проктер, ні Джеймс Гембл ніколи не мали наміру осідати в Цинцинаті. Хоча місто на початку дев'ятнадцятого віку було діловим, комерційним і промисловим центром, Вільям, що емігрував з Англії, і Джеймс, що прибув з Ірландії, направлялися далі на Захід.

Однак, незважаючи на їхні наміри, подорожі обох закінчилися прибуттям до міста, що одержало назву "Королеви Заходу": для Вільяма - через необхідність догляду за хворою дружиною Мартою, яка згодом померла, а для Джеймса - через необхідність підлікуватися самому.

Вільям Проктер незабаром став свічкових справ майстром. Джеймс Гембл влаштувався підмайстром до миловара. Вони могли б ніколи не зустрітися, якби не одружились на сестрах - Олівії і Елізабет Норріс, батько яких переконав своїх нових зятів стати діловими партнерами. У 1837 р. в результаті пропозиції Олександра Норріса народилося нове сміливе підприємство - Procter&Gamble

1837 р. був важким часом для початку бізнесу. Хоча Цинцинаті був вируючим ринковим містом, нація була охоплена фінансовою панікою. По всій країні закривалися сотні банків. Велике занепокоєння викликала можливість банкрутства Сполучених Штатів. Однак Вільям і Джеймс організували своє нове підприємство, більш заклопотані конкуренцією з 14 іншими виробниками мила та свічок у своєму місті, ніж фінансовою панікою, що стрясала країну.

Спокій партнерів посеред цього економічного шторму віддзеркалював їх далекоглядний підхід до бізнесу - підхід, що став рисою, що виділяла Procter&Gamble серед інших. У 1850-х роках, наприклад, незважаючи на чутки у США про цивільну війну, що насувається, вони побудували новий завод для підтримки свого зростаючого бізнесу. Згодом партнери стали ініціаторами однієї з перших національних програм участі в прибутках і були в числі перших американських промисловців, які вклали кошти в дослідницькі лабораторії. На 1890 р. партнерство Проктера і Гембла, що швидко розвивається, виросло в корпорацію з багатомільйонним оборотом.

Проте, P&G, як і раніше, була націлена на майбутнє.

Вже у 1890 р. P&G продавала більш ніж 30 різних видів мила, включаючи "Ivory". Заохочений новаторською рекламою, що включала кольорові рекламні оголошення в загальнонаціональних журналах, споживчий попит на мило P&G продовжував зростати. Для того, щоб задовольнити цей зростаючий попит, компанія почала розширювати свої операції за межі Цинцинаті, відкривши завод у м.Канзас-Сіті (штат Канзас), а потім - за межами Сполучених Штатів у м.Онтаріо (Канада). Після відкриття кожного нового заводу починалася розробка планів щодо наступного.

Дослідницька лабораторія компанії була так само завантажена, як і її заводи. Нові продукти розробляються один за другим - "Ivory Flakes", мило в формі пластівців для прання одягу і миття посуду... "Chipso", перше мило, призначене для пральних машин... "Dreft", перший синтетичний миючий засіб для домашнього користування... і перший харчовий жир цілком на основі рослинної олії, який якісно змінив американську кухню, - "Crisco".

Найважливішим, мабуть, було те, що ці новинки не були результатом досліджень і розробок, що проводились як самоціль. Вони були засновані на глибинному розумінні споживчого попиту, здобутому завдяки новаторському підходу P&G до маркетингових досліджень.

А їхній продаж здійснювався з використанням тих же новаторських технологій, включаючи радіопередачі "мильних опер", поширення пробних зразків продукції і заохочувальних знижок.

У 1945 р. P&G стала компанією з обсягом продажу майже 350 мільйонів доларів США. На цей час її продукція була популярною на всій території США і Канади - і тому компанія зробила перший крок до виходу на закордонний ринок, придбавши в Англії фірму Thomas Hedley & Co., Ltd. Після 108 років роботи на ринку P&G націлена на швидкий ріст.

У 1946 р. P&G розпочинає виробництво "Tide" - свого найбільш важливого нового продукту з часів "Ivory". "Tide" значно перевершує інші продукти на ринку і швидко стає величезним успіхом - настільки успішним, що він допоміг профінансувати швидкий ріст компанії не тільки у виробництві нових видів продукції, але й у проникненні на нові ринки по всьому світі.

За роки, що минули з початку виробництва "Tide", P&G досягла успіху в декількох нових напрямках діяльності. "Crest", перша флюорвмісна зубна паста, зайняла лідируючі позиції на ринку завдяки безпрецедентному схваленню Американської асоціації зубних лікарів. Розроблена компанією технологія одержання целюлозної маси забезпечила її ріст на ринку туалетного паперу і паперових рушників. Саме P&G належить винахід такої категорії товару, як одноразові підгузники, виробництво яких було налагоджено в 1961 р. під маркою "Pampers". Компанія також підсилювала існуючі напрямки діяльності, розширювалася за рахунок нового асортименту продукції, що належить до категорій продуктів харчування і напоїв, особливо з придбанням кави Folger's у 1963 р., і зміцнювала свою й без того високу репутацію в області продуктів для прання, випустивши "Downy" - свій перший пом'якшувач тканин.

Найважливішим, однак, було зростання уваги до міжнародних операцій компанії. Переконана в тому, що для успіху на нових географічних ринках необхідне ведення господарської діяльності на території цих країн, P&G почала будівництво своїх філій, спочатку в Мексиці, а потім у Європі та Японії. Вже у 1980 р. P&G здійснювала ділові операції в 23 країнах по всьому світі з обсягом продажу близько 11 мільярдів доларів США і прибутком, який у 35 разів перевищував показники 1945 р У 1980 р., наближаючись до свого 150-річчя, P&G була готова до періоду самого бурхливого росту у своїй історії. Компанія, що починалася як маленьке товариство на Середньому Заході, виросла в одну з найбільших багатонаціональних корпорацій Америки. Відмітними рисами цього динамічного періоду стали дві важливі зміни.

По-перше, компанія проявила себе в ролі нового важливого гравця на ринку продуктів медико-санітарного призначення (завдяки придбанню Norwich Eaton Pharmaceuticals у 1982 р. і Richardson-Vicks у 1985 р. і відкриттю в Цинцинаті Дослідницького центра, що займається продукцією по догляду за здоров'ям) і косметики та парфумів (із придбанням Noxell, Max Factor, Ellen Betrix і Giorgio Beverly Hills).

По-друге, P&G розширювала свої плани по глобалізації. Компанія організувала всесвітню мережу для проведення досліджень і дослідних розробок з центрами в Сполучених Штатах, Європі, Японії і Латинській Америці і заклала міцний фундамент для дійсно глобальних марок продукції. Ці марки включають Pantene Pro-V, Always/Whisper, Ariel і Tide, Crest, Pampers, Vicks і Oil of Olay. P&G є визнаним лідером у розробці, виробництві та розповсюдженні продукції найвищої якості в категоріях побутової хімії, засобів жіночої та дитячої гігієни, серветок та паперових рушників, товарах по догляду за здоров'ям та красою, продуктах харчування та напоях. Компанія представляє близько 300 торгових марок майже 5 мільйонам споживачів в понад 140 країнах. Ці торгові марки включають Tide, Crest, Pantene, Tampax, Pringles, Pampers, Oil of Olay, Folgers, Cover Girl, Bounty, IAMS, etc. P&G є також одним з найбільших роботодавців у світі - в компанії працює понад 100 000 чоловік.

Однак, як і Вільям Проктер і Джеймс Гембл більш ніж сто років тому, співробітники та співробітниці Procter&Gamble спрямовані в майбутнє. Важливо, що метою P&G залишається забезпечення виробництв продуктів вищої якості і великої споживчої цінності для людей усього світу. Результатом цього стане процвітання в справах P&G, її співробітників, акціонерів і співтовариств, у яких ми живемо і працюємо.

Продукція Procter&Gamble з'явилася на українському ринку у 1990 році.

На початку 1993 року стало зрозуміло, що друга за розмірами країна Європи потребує більшого, ніж просто імпорт товарів. Тому у 1993 році у Києві було відкрито офіс компанії, який початково складався з трьох чоловік і містився у підвалі Медичної бібліотеки. Завдяки інтенсивному економічному зростанню України наприкінці 1994 року, у 1995 році бізнес Procter&Gamble почав особливо активно розвиватися.

З початку 1995 компанія інвестувала близько 200 мільйонів доларів в основні кошти, оборотний капітал, дистриб'юторську інфраструктуру, а також маркетингову підтримку своєї продукції. "Проктер енд Гембл Україна" виросла в національного лідера серед компаній, що працюють у сфері товарів широкого вжитку.

У 1997 році в рамках глобального придбання компанією Procter&Gamble фірми "Тамбрандс", завод в м.Бориспіль (Київська обл.), що випускає засоби жіночої гігієни, став частиною Procter&Gamble в Україні. Більш ніж 80% продукції заводу експортується до країн Східної та Західної Європи, а також Північної та Латинської Америки.

У 1999 році за свою благодійну діяльність компанія "Проктер енд Гембл Україна" нагороджена дипломом фестивалю-конкурсу "Золота Фортуна".

Спільно з Комітетом по захисту прав споживачів "Проктер енд Гембл Україна" починає програму боротьби з підробками в Україні.

2000 рік відзначився відкриттям Дистрибуційного Центра у Львові.

"Проктер енд Гембл Україна" у 2001 році була нагороджена Дипломом за бездоганне виконання вимог податкового законодавства України, що свідчить про визнання нашої компанії українськими державними органами як добросовісного корпоративного громадянина України.

Починаючи з 2002 року наші торгові марки постійно стають переможцями престижного фестивалю-конкурсу "Вибір року", що є доказом їх лідерства в відповідних товарних категоріях та беззаперечного визнання з боку українських споживачів. Procter&Gamble утримує статус лідера фестивалю-конкурсу "Вибір року" все багато років поспіль та отримує найбільшу кількість нагород серед компаній-учасниць.

"Проктер енд Гембл Україна" нагороджена Грамотою "За високий рівень митної культури та сумлінне виконання впродовж 2002-2003 рр. зобов'язань перед Державним бюджетом України".

Влітку 2004 року виробничі потужності Procter&Gamble в Україні поповнились заводом в м.Орджонікідзе (Дніпропетровська обл.), який виробляє такі відомі усім українським споживачам товари, як миючі та чистячі засоби Gala, жіночі прокладки Only You, пральний порошок Dax та засоби по догляду за волоссям Shandy.

У 2004 році Проктер енд Гембл здійснила глобальне придбання німецької компанії Wella AG з її всесвітньо відомими торговими марками Wella та Londa, що зробило компанію світовим лідером у секторі товарів по догляду за красою.

У 2005 році Procter&Gamble зробила якісно новий крок в напрямку подальшого розвитку бізнесу компанії шляхом глобального придбання компанії Gillette, що представляє товари для гоління та інші популярні споживчі товари під торговими марками Gillette, Braun, Duracell та Oral-B.

На початку 2007 року завод Procter&Gamble у Орджонікідзе розширив свій асортимент за рахунок виробництва загалом більше 20 різновидів мила всесвітньовідомих марок Safeguаrd та Camay.

Сьогодні в Procter&Gamble в Україні, включаючи заводи в м.Бориспіль та м.Орджонікідзе, напряму зайнято майже 2000 чоловік.

Вся наша продукція ділиться на дві групи: товари індивідуального користування та товари професійного призначення (великі упаковки для корпоративних клієнтів - пралень, кафе, ресторанів, готелей тощо).

Сьогодні Procter&Gamble представляє на ринку України більш ніж 40 торгових марок, включаючи такі добре всім відомі, як Ariel, Tide, Pantene Pro-V, Safeguard, Camay, Pampers, Always, Tampax, Blend-a-med, Wella, Londa, Gala, Shandy, Gillette, Mach 3, Duracell, Oral B, Braun та інші.

Крім того, в Україні через дистриб'юторів Procter&Gamble продається така продукція, як чіпси Pringles, препарат від застуди Vicks, професійні стоматологічні засоби серії Blend-a-Med, косметика Max Factor, парфумерія Hugo Boss та інші відомі марки.

З початку роботи Procter&Gamble в Україні компанія інвестує значні кошти в розвиток дистриб'юторської мережі. Те, що продукцію Procter&Gamble можна знайти в торгівельних точках по всій країні, починаючи з великих мереж магазинів до маленьких базарів, значною мірою є заслугою офіційних дистриб'юторів Procter&Gamble в Україні - компаній "Сав-Сервіс", "Пі Джі Трейд", "СТВ", що обслуговують різні регіони країни. В цих компаніях працює ще більш ніж 1000 українців.

Робота Procter&Gamble в Україні не обмежується суто комерційною діяльністю. P&G приділяє надзвичайну увагу соціальній відповідальності та сфері сталого розвитку. Ми завжди шукаємо шляхи найліпшого поєднання економічного прогресу, соціального розвитку та захисту навколишнього середовища з тим, щоб забезпечити кращу якість життя для майбутніх поколінь. В більш вузькому сенсі, ми сприяємо економічному та соціальному добробуту наших співробітників, ділових партнерів, а також місцевих громад, в яких ми працюємо. В більш широкому сенсі, ми сприяємо регіональному, національному та міжнародному розвитку.

Від часу своєї появи на українському ринку компанія активно займається благодійністю. В рамках співпраці з Національним благодійним фондом та Міністерством охорони здоров'я України компанія надала благодійну допомогу на суму понад 1 мільйон 300 тисяч доларів США для забезпечення дитячих медичних закладів, лікарень та центрів унікальним медичним обладнанням. Програма проводиться щорічно з 1998 року і вже надала можливість врятувати життя багатьом українським дітям.

Партнерство України та Procter&Gamble є довгостроковим. Український ринок є дуже важливим для нашої компанії. Ми бачимо постійний прогрес в політичній та економічній сферах з моменту отримання Україною незалежності. Якщо інвестиційний клімат в країні буде і надалі покращуватись, це буде дуже добрим стимулом для Procter&Gamble продовжувати нарощування своїх потужностей в області виробництва, розповсюдження товарів та маркетингу в країні. Мета компанії - постачати високоякісну продукцію в Україну, щоб покращувати життя наших споживачів кожен день. Ми віримо в світле майбутнє України, та бачимо своїм обов'язком розвивати партнерські відносини з цією країною, щоб допомагати їй ставати успішною, квітучою державою.

Мета

Ми надаємо продукцію і послуги найвищої якості аби поліпшити життя споживачів в усьому світі, зараз та для наступних поколінь.

У свою чергу, споживачі віддячують нам тим, що допомагають займати провідні позиції на ринку збуту та підвищувати наші прибутки, що дозволяє персоналу нашої компанії, нашим акціонерам та співтовариству, у якому ми живемо і працюємо, покращувати свій добробут.

Основні цінності

Цінності Лідерство Почуття власності Чесність Прагнення перемагати

Довіра

Торгові марки та працівники є наріжним каменем успіху "Проктер енд Гембл". Працівники "Проктер енд Гембл" втілюють цінності компанії в життя. Ми зосереджені на покращенні життя споживачів всього світу. Компанія «Проктер енд Гембл» - це її співробітники й Основні Цінності, у відповідності з якими вони живуть.

Чесність

Лідерство

Почуття власності

Прагнення перемагати

Довіра

Принципи

Ми поважаємо кожного

Інтереси компанії та особистості неподільні

До нашої роботи ми підходимо зі стратегічними мірилами

Ми працюємо для тих, хто нас оточує

Ми цінуємо особисту майстерність

Ми прагнемо бути найкращими

Взаємна залежність – то наш спосіб життя

Наше бачення

Бути, та бути визнаними найкращою компанією-виробником товарів народного споживання та послуг у всьому світі.

Наша обіцянка

Мільйони разів на день продукція "Проктер енд Гембл" входить в життя людей у всьому світі. Робітники "Проктер енд Гембл" працюють задля того, щоб торгові марки компанії відповідали обіцяним якостям і з кожним днем все більше покращували життя, зараз та для наступних поколіннь.

Ми поруч, щоб покращити життя. P&G

Зацікавлені особи

1. дистрибютори

З усіх питань реалізації продукції "Проктер енд Гембл" в Україні звертайтеся до наших дистриб'юторiв.

САВсервис (Киев, Белая Церковь, Житомир, Львов, Тернополь, Ровно, Луцк, Хмельницкий, Черновцы, Ив.-Франковск, Ужгород, Днепрпетровск, Запорожье, Мелитополь, КривойРог, Донецк, Мариуполь, Краматорск, Павлоград, Северодонецк, Луганск)

PGTrade (Одесса, Николаев, Херсон, Симферополь, Севастополь, Кировоград, Винница, Черкассы, Феодосия)

СТВ (Харьков, Суммы, Полтава, Чернигов, Кременчуг)

2. Персонал

3. Споживачі

4. громада

5. Клієнти

6. Постачальники

Соціальна відповідальність

P&G приділяє надзвичайну увагу соціальній відповідальності.

Ми завжди шукаємо шляхи найліпшого поєднання економічного прогресу, соціального розвитку та захисту навколишнього середовища з тим, щоб забезпечити кращу якість життя для майбутніх поколінь.

Ми підтведжуємо нашу відданість соціальній відповідальності шляхом надання товарів та послуг, що покращують життя споживачів з точки зору здоров'я, гігієни та комфорту.

Також, ми довгий час є лідерами в управлінні персоналом, забезпеченні компенсацій та вигод для співробітників, створенні безпечних умов праці, екологічному менеджменті наших операцій, етичній практиці у веденні бізнесу, а також участі в житті громади, де ми ведемо справи.

Отже, в більш вузькому сенсі, ми сприяємо економічному та соціальному добробуту наших співробітників, ділових партнерів, а також місцевих громад, в яких ми працюємо. В більш широкому сенсі, ми сприяємо регіональному, національному та міжнародному розвитку.

В P&G як принципи, так і дії узгоджено із засадами соціальної відповідальності.

Навколишнє середовище та безпека

Однією з головних засад нашої компанії є постійне вдосконалення якості продукції, упакування та виробничих процесів щодо їх впливу на довкілля. Це стосується як етапу розробки продукції та пакування, а також їх виробництва, дистрибуції і використання, так і наступного знищення в якості відходів.

Представляючи близько 300 торгових марок по всьому світу, P&G завжди дотримується прийнятих законодавчих норм щодо захисту довкілля та навіть в багатьох випадках перевищує їх. Ми визнаємо, що процес вдосконалення є нескінченним. Але, фокусуючись на покращенні життя споживачів шляхом впроваждення іноваційних технологій, що працюють краще та ефективніше, ми віримо, що можемо сприяти як зростанню бізнесу, так і покращенню стану навколишнього середовища.

Якщо ви хочете отримати більш детальну інформацію про політику та принципи нашої компанії з цього приводу, зверніться, будь ласка, до нашого веб-сайту www.pg.com/company/our_commitment/environment.jhtml

Соціальна Відповідальність

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]