Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
CONTR_ek_analiz (1).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.5 Mб
Скачать

1.1. Активність на практичних заняттях, поточна успішність, виконання завдань, передбачених для роботи в аудиторії.

Контролю підлягають: рівень знань, підтверджений відповідями на практичних заняттях, активність при обговоренні питань, винесених на практичні заняття, усне опитування, поточні контрольні роботи, бліцопитування, дискусії, розв’язок задач, вправ, завдань.

1.1.1. Експрес-контроль (тестування) передбачає проведення контролю у формі 20 тестових завдань. Студент отримує:

4 бали при виконанні від 16 до 20 завдань;

3 бали - при виконанні від 11 до 15 завдань;

2 бали - при виконанні від 6 до 10 завдань;

1 бал - при виконанні від 3 до 5 завдань;

0 балів – за рештою випадків.

1.1.2. Презентація домашніх завдань (опитування), виконання завдань в аудиторії.

За виконання домашніх завдань, за розв’язання комплексу задач студент може отримати на практичних заняттях 1 – 7 такі бали:

3 бали - якщо 100 - 95 % задач, розв’язано вірно та до кожної задачі додаються змістовні висновки, дані аргументовані та повні відповіді на всі поставлені викладачем запитання;

2 бали – якщо 50 % задач, розв’язано вірно та до кожної задачі додаються змістовні висновки, дані аргументовані та повні відповіді на всі поставлені викладачем запитання;

1 бал - якщо 50 % задач, розв’язано вірно та до кожної задачі додаються висновки, відповіді на поставлені викладачем запитання, які містять окремі неточності;

0 балів - якщо розв’язано менше 50% задач.

Це означає, що 22 бали студент може отримати тільки за якісно виконану роботу:

При невиконанні окремих завдань поточного контролю з об’єктивних причин студенти можуть, за письмовим дозволом декана, виконати їх до останнього модульного контролю та захистити на індивідуальній консультації викладача.

1.2. За Активність на лекційних заняттях, участь у лекціях-дискусіях, проблемних лекціях, підготовку теоретичних доповідей, участь в обговоренні проблемних питань студент може отримати - 10 балів.

1.3.За виконання завдань для самостійного опрацювання.

За виконання завдань, передбачених для самостійного опрацювання, за розв’язання комплексу задач студент може отримати протягом семестру:

10 балів - якщо 100 - 95 % задач, що відповідають варіанту, розв’язано вірно та до кожної задачі додаються змістовні висновки,

5 балів – якщо 50 % задач, що відповідають варіанту, розв’язано вірно та до кожної задачі додаються змістовні висновки,

0 балів - якщо розв’язано менше 50% задач.

Це означає, що 10 балів виставляється тільки за якісно виконану роботу, зокрема:

студенти виконують завдання визначені як завдання для самостійної роботи за всіма темами курсу. Власні узагальнення, відповіді, приклади і т.д., оформлюють на листках формату А 4 (комп’ютерний набір).

У часи, передбачені на індивідуальну роботу, студенти здають підготовлений матеріал за темами курсу відповідно до графіку.

1.5. За виконання модульних завдань.

При виконанні модульних завдань оцінюванню підлягають теоретичні знання та практичні навички, набуті студентами після опанування матеріалу модуля.

За дисципліною ”Економічний аналіз ” передбачена 1 модульна контрольна робота, яка включає дві практичні задачі з різних тем курсу і за результатами якої студент може отримати максимально 20 балів.

Результативний бал формується за такою шкалою:

  • задача виконана методично правильно, відповідь вірна, висновки зроблені коректні та повні – 10 балів;

  • розрахунки проведено методично правильно, але допущені незначні арифметичні неточності, висновки неповні – 8 балів:

  • задача розв’язана, але у розрахунках допущені помилки методичного характеру; студент орієнтується в основних причинно-наслідкових зв’язках між факторами, в методиці розв’язання задачі; висновки відсутні, або невірні – 6 балів;

  • в задачі допущені суттєві помилки методичного характеру, розв’язок задачі неправильний, висновки відсутні – 0 балів;

ІІ. Вибіркові (одна з чотирьох)

При виконанні запропонованих робіт студент отримує 10 балів. Відповідно, якщо робота не виконувалась, бали не проставляються.

  1. Написання реферату за заданою проблематикою обсягом мінімум 10 сторінок у друкованому вигляді.

  2. Аналіз конкретної виробничої ситуації, запропонованої студентом та підготовка аналітичної записки.

Проведення аналізу конкретної виробничої ситуації підприємства, та оформлення результатів аналітичного дослідження у вигляді аналітичної записки.

  1. Підготовка доповіді на наукову студентську конференцію та участь у її проведенні.

  2. Аналітичний огляд наукових публікацій за темами курсу. Студент дає критичну оцінку конкретній науковій публікації, свої думки узагальнює у середньому на 10 сторінках тексту комп’ютерного набору.

Згідно навчального плану підсумковий контроль з вивчення дисципліни „Економічний аналіз ” передбачається у формі заліку.

Таким чином: загальна кількість балів, що вноситься до залікової відомості не перевищуватиме 100 балів. Якщо за результатами поточного контролю студент набрав менше 60 балів, він отримує оцінку «не зараховано» з даної дисципліни.

Залік на денній і вечірній формі бакалаврського рівня підготовки оформлюється під час останнього семінарського (практичного) заняття у відповідному семестрі.

Загальна процедура формування підсумкового балу відображається у Журналі обліку успішності студентів. Спочатку виставляється бал за кожен вид СРС, (окремою колонкою), і врешті – підсумковий бал відповідно до Карти самостійної роботи студента.

Для отримання максимальної кількості балів студент повинен виконати всі завдання, наведені у Карті самостійної роботи студента. Виконання цих завдань є основою поточного оцінювання знань студентів.

Поточний контроль як важливий елемент навчального процесу забезпечує оцінку рівня знань студентів, ступінь засвоєння ними програмного матеріалу та оволодіння навичками виконання практичних завдань.

Переведення даних 100- бальної шкали оцінювання в 4-х бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється у такому порядку:

Оцінка за шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка у формі заліку

Оцінка за шкалою ECTS

90-100

зараховано

А

80-89

зараховано

В

70-79

С

66-69

зараховано

D

60-65

Е

21-59

не зараховано – з можливістю повторного складання заліку

FX

0-20

не зараховано – з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

F

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]