Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснительная записка курсак ПГС 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
264.19 Кб
Скачать

1. Зміст курсового проекту

У курсовому проекті розраховані:

1. Локальний кошторис № 02-01-01 на загальнобудівельні роботи (фрагмент).

2. Локальні кошторисні розрахунки:

  • №1 на загальнобудівельні роботи;

  • № 2 на внутрішні санітарно-технічні роботи;

  • № 3 на внутрішні електромонтажні роботи і слабкострумові мережі;

  • № 4 на придбання і монтаж виробничого устаткування.

3. Об'єктний кошторис № 02-01.

4. Договірна ціна.

На підставі кошторисний-договірної документації розраховані техніко-економічні показники проекту. Результати розрахунку ТЭП занесені в таблицю.

2. Складання локальних кошторисів

Локальні кошториси складаються в поточному рівні цін на трудові і матеріально-технічні ресурси по формах №4 і №5. (додатки Д, Е [2]).

При складанні локальних кошторисів застосовуються:

- ресурсні елементні кошторисні норми України;

- вказівки по застосуванню ресурсних елементних кошторисних норм;

- ресурсні кошторисні норми експлуатації будівельних машин і механізмів;

- поточні ціни на матеріали, вироби і конструкції;

- поточні ціни машино-години;

- поточна вартість людино-години відповідного розряду робіт;

- поточні ціни на перевезення вантажів для будівництва;

- правила визначення загальновиробничих витрат і покриття адміністративних витрат.

3. Складання фрагмента локального кошторису у курсовому проекті.

3.1. Локальні кошториси є первинними кошторисними документами і складаються на окремі види робіт і витрат (загальнобудівельні, внутрішні санітарно-технічні, електромонтажні роботи і ін.) по будівлях і спорудах або по загальномайданчикових роботах на підставі об'ємів, які визначилися при розробці робочої документації (робочих креслень).

Інвесторський локальний кошторис складається відповідно до «Правил визначення вартості будівництва» (ДБН Д. 1.1-1-2000) [2] формою, приведеною в додатку №1 справжніх методичних вказівок, з урахуванням рекомендацій, приведених далі.

3.2. Оскільки розрахунок локального кошторису на загальнобудівельні роботи за «Правилами визначення вартості будівництва» є операцією досить трудомісткою, в курсовому проекті локальний кошторис виконується у вигляді фрагмента. Локальний кошторис в курсовому проекті складається по видах і об'ємах робіт, розрахованих в карточке–определителе.

Кошторисна вартість по локальному кошторису визначається з використанням наступних нормативних документів:

- ресурсних елементні кошторисні норми на будівельні роботи (РЭСН) (ДБН Д.2.2-99) [5];

- ресурсні кошторисні норми експлуатації будівельних машин і механізмів (РСНЭМ) (ДБН Д.2.7-2000) [11];.

- поточних одиничних розцінок до ресурсних елементних кошторисних норм на будівельні роботи [14].

Підсумкові дані локального кошторису (кошторисна вартість, кошторисна трудомісткість, кошторисна заробітна плата) заносяться в титул локального кошторису.

Результати обчислень і підсумкові дані в локальному кошторисі (відрядкові і підсумкові цифри граф 7, 8, 9, 11) округляються до цілих гривень.

4. Складання локальних кошторисних розрахунків

4.1 У курсовому проекті не представляється можливим (із-за великого об'єму розрахунків) розрахувати в повному об'ємі локальні кошториси на загальнобудівельні, внутрішні санітарно-технічні, внутрішні електромонтажні роботи і слабкострумові мережі, придбання і монтаж виробничого устаткування. У зв'язку з цим у вартість даних видів робіт визначається локальними кошторисними розрахунками. Локальні кошторисні розрахунки складаються з використанням укрупнених показників вартості.

Для обліку в локальних кошторисних розрахунках в курсовому проекті, маса загальновиробничих витрат, визначена в локальному кошторисі, співвідноситься з відповідними прямими витратами, і обчислюється процентний показник загальновиробничих витрат по формулі:

ОПР =(Мопр/Пз) х 100%

де: ОПР - процентний показник загальновиробничих витрат;

Мопр - маса загальновиробничих витрат в локальному кошторисі;

Пз - прямі витрати в локальному кошторисі.

Крім того, визначається процентний показник нормативної трудомісткості і кошторисної заробітної плати:

Тр = (Мтр/Сбмр) х 100%

де: Тр - процентний показник кошторисної трудомісткості;

Мтр - маса кошторисної трудомісткості в локальному кошторисі;

Сбмр - кошторисна вартість в локальному кошторисі.

Зп = (Мзп/Сбмр) х 100%

де: Зп - процентний показник кошторисної заробітної плати;

Мзп - маса кошторисної заробітної плати в локальному кошторисі;

Сбмр – кошторисна вартість в локальному кошторисі.

Вказані процентні показники використовуються для розрахунку загальновиробничих витрат в локальних кошторисних розрахунках №1 – 4.

4.2 Локальний кошторисний розрахунок №1 вартості загальнобудівельних робіт складається за укрупненими показниками кошторисних прямих витрат (Додаток № 10 [11]) формою, приведеною в додатку № 2, в цінах 2012 р.

4.2.1 Загальна кошторисна вартість прямих витрат по об'єкту (сума графи 3) визначається шляхом перемножування укрупненого показника кошторисних прямих витрат (Додаток № 10 [11]) на будівельний об'єм будівлі, розрахований по відповідних ДБН.

4.2.2 Розподіл суми прямих витрат по видах робіт здійснюється по середньому співвідношенню кошторисної вартості конструктивних елементів будівель і споруд (Додатки № 14 – 17 [11]).

4.2.3 Норма загальновиробничих витрат приймається відповідно до ОПР - процентним показником загальновиробничих витрат (див. п. 4.1);

4.2.4 Сума загальновиробничих витрат (графа 4) по видах робіт визначається по процентному показнику загальновиробничих витрат від суми прямих витрат (графа 3).

4.2.5 Кошторисна вартість по видах робіт (графа 5) визначається як сума прямих витрат (графа 3) і загальновиробничих витрат (графа 4).

4.2.6 Кошторисна заробітна плата по видах робіт (графа 6) визначається по процентному показнику кошторисної заробітної плати Зп (див. п. 4.1) від кошторисної вартості цих робіт (графа 7).

4.2.7 Нормативна трудомісткість (графа 7) визначається по процентному показнику кошторисної трудомісткості Тр (див. п. 4.1) від кошторисної вартості цих робіт.

4.3 Локальний кошторисний розрахунок №2 вартості внутрішніх санітарно-технічних робіт складається за укрупненими показниками кошторисних прямих витрат (Додаток № 11) формою, приведеною в додатку № 6, в цінах 2012 р.

4.3.1 Загальна кошторисна вартість прямих витрат по об'єкту визначається шляхом перемножування укрупненого показника кошторисних прямих витрат (Додаток № 11 [11]) на будівельний об'єм будівлі або споруди.

4.3.2 Сума загальновиробничих витрат визначається по процентному показнику загальновиробничих витрат від суми прямих витрат.

4.3.3 Кошторисна заробітна плата визначається по процентному показнику кошторисної заробітної плати (див. п. 4.1) від кошторисної вартості робіт.

4.3.4 Нормативна трудомісткість (графа 7) визначається по процентному показнику кошторисної трудомісткості (див. п. 4.1) від кошторисної вартості цих робіт.

4.4 Локальний кошторисний розрахунок №3 вартості внутрішніх електромонтажних робіт складається за укрупненими показниками кошторисної вартості (Додаток № 12 [11]) формою, приведеною в додатку № 7, в цінах 2012 р.

4.4.1 Загальна кошторисна вартість витрат по об'єкту визначається шляхом перемножування укрупненого показника кошторисних витрат (Додаток № 12) на будівельний об'єм будівлі.

4.4.2 Кошторисна заробітна плата визначається по процентному показнику кошторисної заробітної плати (див. п. 4.1) від кошторисної вартості робіт.

4.4.3 Нормативна трудомісткість (графа 7) визначається по процентному показнику кошторисної трудомісткості (див. п. 4.1) від кошторисної вартості цих робіт.

4.5 У зв'язку з тим, що в курсовому проекті виробничий-технологічний процес не опрацьовується і специфікації на електросилове, технологічне і транспортне устаткування не складаються локальний кошторисний розрахунок № 4 на придбання і монтаж виробничий-технологічного устаткування розраховується за укрупненими показниками (Додаток № 13 [11]) формою, приведеною в додатку № 8 [11].

4.5.1 Загальна вартість устаткування визначається в % від кошторисної вартості загальнобудівельних робіт (локальний кошторисний розрахунок №1, графа 5) на загальнобудівельні роботи (Додаток № 13 [11]).

4.5.2 Загальна вартість монтажних робіт по монтажу устаткування визначається в % від вартості устаткування (Додаток № 13 [11]).

4.5.3 Вартість інших витрат при монтажі устаткування визначається в % від кошторисної вартості загальнобудівельних робіт (локальний кошторисний розрахунок №1, графа 5) на загальнобудівельні роботи (Додаток № 13 [11]).

4.5.4 Кошторисна заробітна плата визначається по процентному показнику кошторисної заробітної плати (див. п. 4.1) від кошторисної вартості робіт по монтажу устаткування.

4.3.4 Нормативна трудомісткість (графа 7) визначається по процентному показнику кошторисної трудомісткості (див. п. 4.1) від кошторисної вартості робіт по монтажу устаткування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]