Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР №1.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
441.34 Кб
Скачать
  1. Реорганізація довідкової інформації

1. Для більш зручного користування необхідно провести реорганізацію довідника «Контрагенти». В даний довідник слід включити групові елементи, що забезпечить об’єднання однотипових контрагентів в групи. Так на першому рівні відокремлюються дві групи: «Фізичні особи» та «Юридичні особи». На другому рівні для фізичних осіб будуть введені конкретні представники цієї групи. Для юридичних осіб відокремлюються ще дві підгрупи: «Банки» і «Організації». Тож конкретні представники юридичних осіб будуть введені вже на третьому рівні у відповідні підгрупи.

Контрагенти

Фізичні особи

Юрідичні особи

1-й рівень

Банки

Організації

2-й рівень

3-й рівень

2. Для введення нової групи в многорівневому довіднику слід натиснути кнопку на панелі інструментів вікна довідника або комбінацію Ctrl + F9 на клавіатурі, або скористуватися меню «Действия – Новая группа». Після створення ієрархічної структури вкладених груп складається така ситуація – групи розташовані окремо від елементів довідника. Необхідно елементи, раніш введенні загальним списком, розташувати за своїми папками. Для реалізації цієї операції необхідно щоб у вікні для перегляду довідника, окрім таблиці було показано ще дерево груп. Для переносу елемента або групи в іншу групу довідника необхідно послідовно виконати слідуючи дії: 1) в таблиці довідника встановити курсор на строку с тім елементом або групою, яку необхідно перенести в інше місце; 2) в дереві груп обрати найменування тієї групи, куди передбачається перенести обраний елемент; 3) в меню «Действия» обрати команду «Перенести в другую группу».

3. Слід запам’ятати, що при введенні групи її код перевіряється на унікальність, і, якщо він співпадає з одним з кодів, що вже є в довіднику, видається повідомлення «Код не уникален!». В цьому випадку слід ввести інший код. Спробуємо внести зміни до кодів елементів довідника. Так необхідно змінити кодування елементів довідника та присвоїти нові серії кодів для групових і кінцевих елементів:

Елементи довідника

Код

Юридичні особи

1

Організації

2

ТОВ «Івент»

3

Банки

4

АКБ «Згодобанк»

5

Фізичні особи

6

Гуренко М.В.

7

Чурбанов В.А.

8

Шурупов Е.Л.

9

Для того щоб запобігти тимчасової колізії слід вдіяти наступним чином: 1) замінити код 1 елементу довідника на деякій тимчасовий код, наприклад 11 (так як він поки що не задіяний); 2) замінити поточний код елемента «Юридичні особи» на 1, що відповідає умовам завдання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]