Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ООП (12 MDI).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
100.86 Кб
Скачать

Контейнер для форм

У застосування Visual Basic можна додати MDI форму, яка служитиме контейнером для підлеглих форм. Підлегла форма - це звичайна форма, у якої значення властивості MDIChild рівне True. У режимі виконання підлеглі вікна поміщаються усередині батьківського вікна MDI форми. Меню команд MDI форми може бути загальним для всіх підлеглих вікон, або, якщо підлегла форма має власне меню команд, воно заміщає меню форми контейнера. При закритті форми-контейнера закриваються всі підлеглі форми.

У застосуванні MDI можна відкрити багато вікон побудованих по одному зразку. При цьому в режимі проектування створюється один екземпляр форми. Для того, щоб в режимі виконання відкрити багато вікон в коді програми створюються нові екземпляри підлеглої форми.

Dim NewDoc As New Form1

' Створити новий екземпляр форми

NewDoc.Show

' Показати на екрані

Оскільки багато підлеглих форм мають однакове ім'я і однаковий код, то не слід в коді програми (якщо код використовується декількома екземплярами форми) використовувати ім'я форми. У модулі форми для посилань на поточну форму використовуйте ключове слово Me.

Unload Me ' Вивантажити поточну форму

На форму MDI можна помістити елемент, що управляє, якщо він має властивість Align (Збудувати) або є невидимим в режимі виконання.

Контрольні питання:

  1. У чому різниця між SDI і MDI інтерфейсами**

  2. Скільки форм містять MDI-приложения.***

  3. Етапи створення MDI-приложения.****

Література:

  1. Иванова Г.С., Ничушкина Т.Н., Пугачев Е.К. И21 Объектно-ориентированное программирование: Учеб. для вузов/ Под ред. Г.С. Ивановой. - М.: Изд-во МГТУ им. Н.Э. Баумана, 2001. - 320 с, ил.

  2. Архангельский А.Я. , Программирование в Delphi 7. М.: ООО «Бином-Пресс», 2003 г. 1152 с.: ил.

  3. Колосов С.В.,Программирование в среде Delphi. Учеб. пособие для студентов специальностей «Автоматизированные системы обработки информации» и «Автоматическое управление в технических системах» БГУИР., - Мн.:БГУИР, 2005,-164 с: ил. 34.

  4. Пестриков В. М., Маслобоев Л. Н, П28 Delphi на примерах, — СПб.: БХВ-Петербург, 2005. — 496 с: ил. ISBN 5-94157-713-3

  5. Дарахвелидзе П. Г., Марков Е. П.Программирование в Delphi 7. — СПб.: БХВ-Петербург, 2003. — 784 с: ил.

5