Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ISTIHDAM ve İŞSİZLİK.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
236.07 Кб
Скачать

İşgücü anketleri nasıl açıklanıyor?

2005 yılından itibaren Hanehalkı İşgücü Anketinin tahminleri, hareketli üçer aylık dönem ortalamaları esas alınmak kaydıyla aylık olarak yayınlanıyor. Bu seride ilgili üç aylık dönemin ağırlıkları, dönem ortası aya ilişkin nüfus projeksiyonları esas alınarak hesaplanırken, ifade kolaylığı açısından tahminler de dönem ortası ay adıyla ifade ediliyor.

2010 yılından itibaren temel işgücü göstergeleri, mevsim etkilerinden arındırılarak da yayımlanıyor.

Bazı Haber

Türkiye istihdamda ilk beşte

M anpower'ın Temmuz-Eylül 2012 dönemi istihdam beklentilerine yer verdiği İstihdama Genel Bakış Araştırması'nda Türkiye istihdamda en iyimser beş ülke arasında yer alıyor.

Dünya genelindeki işe alım tahminlerinin ölçüldüğü Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması 2012'nin üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. Türkiye'de bin işverenle görüşme yapılarak hazırlanan araştırmaya göre Türkiye'deki işverenler önümüzdeki üç aylık dönemde de aktif istihdam beklentisini devam ettirecek. Geçen çeyreğe göre görünüm yüzde 1 puan artarken, Temmuz - Eylül 2012 için Türk işverenlerin yüzde 34'ü istihdam sayılarında artış, yüzde 7'si ise düşüş öngörüyor. Yüzde 54'ü ise bir değişiklik olmayacağını tahmin ediyor. Net İstihdam Görünümü de + yüzde 27'yi gösteriyor. Dünya genelinde istihdam beklentilerinin en yüksek olduğu ülkeler ise Hindistan, Türkiye, Tayvan, Brezilya ve Singapur. Hiç şüphesiz borç krizi bütün dünyadaki ve özellikle de Euro Bölgesi'ndeki işverenlerin güvenlerini etkilemeye devam ediyor ve en kötümser istihdam görünümü ise Yunanistan, İrlanda, İspanya, İtalya ve Macaristan'daki işverenler tarafından dile getiriliyor.

Özet

Türkiye'de işsizlik Cumhuriyetin bütün 85 yıldır rekor seviyelere ulaşmıştır. Küresel finansal krizin ciddi ulusal ekonominin temeli sarstı. Yaklaşık dört milyon insan bir sonucu olarak işsiz vardı. Dikkat şimdi hükümeti krizle mücadele önlemlerine muhalefet var Avrupa ülkelerine odaklanmış olsa da, Türkiye de üstelik yıllar artık Avrupa Birliği'ne girmek istiyor, bir Avrupa ülkedir.

Son zamanlarda izin vermiş ise orta sınıf gelir yiyecek, giyecek, gayrimenkul ve otomobil satın kredisi alma, ama şimdi durum değişti satın almak, rahat bir yaşam için. Boğaz'da Boş restoran, Pazar kasaba halkı üzerindeki geleneksel dinlenme yeridir. Nemnogolyudnom pahalı lüks mallar saklar. Daire kiralama için yapılan reklamların tam Konut binaları. Resmi işsiz dört milyondan fazla kişi vardır. Ancak, yetkililer oranını azaltmak istiyoruz. İstatistik Kurumu, TÜİK, sorunu saklamaya çalışıyorsunuz halka görünmez yapma, uzmanlar söylüyor. Ekonomist Ardyn Petek göre, işsizlik düzeyi hafife almak, hükümetin en düşük ücretler üzerindeki verileri kullanır.

Işsiz belirlenmesi yetkililer tarafından gözden geçirilmelidir. Şu standartları henüz çalışmayan aile üyelerinin sayısına dayanmaktadır. Günde bir saat çalışmak bile aile üyeleri, işsiz olarak kabul edilmez. Ancak, ayda yaklaşık 250 lire, az iki yüz dolar kazanmak pek çok işçi var. Bu insanlar, düşük gelirli yaşayamaz. Biz işsizliğe karşı savaşmak gerekir, ancak bir yüz dolar bir ay ödeyerek işsizlik yenebilir sanmıyorum. Ben ülkedeki işsizlik seviyesi çok daha yüksek olduğuna inanıyorum. En fazla etkilenen işsiz genç profesyoneller Türk üniversiteleri üçte mezunu idi.

En fazla etkilenen genç profesyoneller vardı. Türkiye, Avrupa'nın en genç ülkesi, nüfusun dörtte otuz altındadır.Basında Türkiye İşsiz profesyonellerden oluşan bir ülke haline geliyor joked. Eğitim geçirdim Üniversitesi mezunları, şimdi yaklaşık beş yüz dolar bir ay kazanmak. Daha az almış olanlar var. İşsizlik parası, sadece uzun yıllar firmasında çalışmış olanlar için işten çıkarma durumunda ödenir. Ancak, birçok şirket çalışanı ile başa çıkmak için gidiyoruz. Irade bir adamın sol bir anlaşma karşılığında para az miktarda verin.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]