Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вказівки до інд.роботи студ10-11технол..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
130.05 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Львівський інститут економіки і туризму

Кафедра теорії і практики туризму і

готельного господарства

Методичні рекомендації для виконання індивідуальної роботи з дисципліни

«Технологія готельної справи»

для студентів денної та заочної форм навчання

галузь знань «Менеджмент та адміністрування»

напрям підготовки « Менеджмент»

ЛЬВІВ – 2010

Укладачі:

ст. викладач Білоцерківська Т.М.

доцент, к.б.н. Кучинська І.В.

Розглянуто та ухвалено на засіданні кафедри теорії і практики туризму і готельного господарства

Протокол №__1____

Від «_13____»_____09______2010р.

Вступ

Готельне господарство, як одна з основних складових туристичної індустрії, є високодохідною галуззю економіки України, що динамічно розвивається, Готельний сервіс містить у собі цілий комплекс послуг для туристів і є ключовим чинником, що визначає перспективи розвитку туризму в Україні. Його розвиток впливає на розвиток індустрії туризму загалом, виробництво туристичних послуг і решту ключових секторів економіки, таких як транспорт, зв'язок, торгівля, будівництво, сільське господарство та ін. таким чином , створення розвинених готельних комплексів що має велике значення і як один з ефективних напрямів структурної перебудови економіки України. Готельної комплекси, окрім послуг з проживання, надають послуги харчування, торговельно-побутового обслуговування, спеціалізованих приміщень для занять спортом, для розваг, для бізнесу тощо.

Під час вивчення курсу «Технологія готельної справи» студенти повинні оволодіти як теоретичними, так і практичними знаннями з технології надання готельних послуг. Студенти повинні враховувати, що в своїй майбутній роботі їм доведеться брати участь у створенні чи вдосконаленні технологічних процесів, що застосовуються в процесі надання основних та додаткових послуг , приймати рішення щодо вибору новітніх методів ведення готельного бізнесу, що дозволило б зробити підприємства галузі туризму та їх і послуги конкурентноздатними і такими, що відомі як існуючим, так і потенційним споживачам. Саме завдяки знанням з технології надання послуг майбутні спеціалісти зможуть на високому якісному рівні створювати готельні послуги і реалізувати їх потенційним споживачам.

Програмою курсу «Технологія готельної справи» передбачено вивчення питань еволюції розвитку та сучасного стану індустрії гостинності, технології надання основних та додаткових послуг в готельних комплексах, етики ділового спілкування персоналу , забезпечення безпеки споживачів та співробітників, застосування інформаційних технологій в процесі створення та реалізації послуг. Методикою викладання дисципліни передбачено проведення лекційних, семінарських та практичних занять, написання курсової та індивідуальної робіт.

Мета і завдання індивідуальної роботи

Індивідуальна робота є однією з форм засвоєння знань студента з курсу «Технологія готельної справи», яка передбачає написання теоретичної частини і розробку мультимедійної презентації за обраною темою. Ця робота покликана закріпити знання студентів, виявити творчі і науково - пошукові здібності за допомогою вербально-візуальних методів.

Мета індивідуальної роботи – розкрити зміст та охарактеризувати особливості функціонування засобів розміщення різних типів та категорій як в Україні так і у інших країнах світу.

У процесі виконання роботи студенти вирішують наступні завдання: розглядають головні положення теми, визначають її структуру, мету та завдання;

складають бібліографічний опис літератури та джерел; вчаться робити узагальнення та висновки; поєднують теоретичний матеріал теми з практичним мультимедійним проектом – презентацією у форматі Microsoft PowerPoint; застосовують нові інформаційні технології для більш повної реалізації мети; підбирають відповідний ілюстративний матеріал; вдосконалюють уміння працювати на комп′ютері, поєднуючи міждисциплінарні зв′язки «Технологіі готельної справи» та інформатики.

Основою для виконання індивідуальної роботи є книжковий фонд, періодичні видання, які зберігаються у бібліотеці ЛІЕТ, інтернет-сайти тощо.

Структура індивідуальної роботи

Структура:

  • Зміст.

  • Вступ

  • Теоретична частина з ілюстраціями

  • Висновок

  • Мультимедійна презентація

  • Список літератури та інтернет – ресурсів.

У вступі необхідно подати актуальність індивідуальної роботи, мету написання індивідуальної роботи та завдання..

У Теоретичній частині розглядається питання обраної теми індивідуальної роботи.

У висновку необхідно підвести підсумки, отримані з проведенного дослідження. Узагальнюються основні поняття, розглянуті в роботі, й наводяться логічні висновки.

Презентація має передавати основні положення вступу, теоретичної частини та висновків з обов′язковим використанням ілюстративного матеріалу. Вона додається в електронному варіанті.

Список літератури та інтернет ресурсів має складатися з 8 – 10 найменувань, використаних при написанні роботи. Список подавати за українською абеткою.

Оформлення списку літератури та інтернет – ресурсів

Необхідною умовою при написанні індивідуальної роботи – це складання списку літератури. У списку літератури джерела розміщуються відповідно української абетки, згідно діючого стандарту із зазначенням кількості сторінок. Опис книги, або іншого джерела, роблять мовою оригіналу. Опис книги роблять за титульним аркушем.

Зразок складання бібліографічного списку літератури

Книга одного автора:

  1. Бейдик.О. Рекреаційно – туристські ресурси України : методологія та методика аналізу, термінологія, районування : монографія / О. Бейдик. — К. : ВПЦ Київський університет, 2001. — 395 с.

  2. Кифяк В.Ф. Організація туризму : навчальний посібник / В.Ф. Кифяк. – К. : Знання, 2008. – 340 с.

Книга двох і більше авторів:

  1. Петранівський В.Л. Туристичне краєзнавство : навчальний посібник / В.Л. Петранівський, М.Й. Рутинський. — К. : Знання, 2006. — 575 с.

  2. Мальська М.П. Міжнородний туризм: сфера послуг : підручник / М.П. Мальська,

Н.В. Антонюк, Н.М. Ганич. - К. : Знання, 2008. – 661 с.

Опис за назвою книги

  1. Розвиток туристичного бізнесу регіону : навчальний посібник / за ред. Школи

І.М. — Чернівці: Книги – ХНІ, 2007. — 292 с.

  1. Правове регулювання туристичної діяльності : збірник нормативно – правових актів / під ред. В.К. Федорченка. — К. : Юрінком, Інтер, 2002. — 640 с.

Опис статей з періодики (аналітичний опис):

  1. Шустикевич А. «Гуцульський Париж» на Тисі / А. Шустикевич // Карпати.

Туризм. Відпочинок. – 2007. - № 5. - 46 с.

  1. Малко Р. Бурштинова країна, або Уявіть, як тут буде / Р. Малко // Міжнародний туризм. —2007.— № 3. — 152 с.

Опис електронних ресурсів:

  1. Туристичний ринок України [Електронний ресурс]. – Режим доступу :

www.tour.com.ua

  1. Міста України, санаторії, курорти, турбази [Електронний ресурс]. – Режим

доступу: http://www.uaportal.com/ukr/Recreation/Travel