Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст звіт з практики 2012.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
175.85 Кб
Скачать

45

Зміст

Вступ……………………………………………………………………………………….5

РОЗДІЛ І. Загальна характеристика ТзОВ «Террін»

    1. Історія створення та розвитку ТзОВ «Террін»…………………………….6

    2. Спеціалізація діяльності ТзОВ «Террін»…………………………………..8

    3. . Система управління ТзОВ «Террін»…………………………………….10

РОЗДІЛ ІІ. Організація облікової роботи на ТзОВ «Террін»

    1. Структура бухгалтерії ТзОВ «Террін» та її організація…….…………..12

    2. Нормативно-правове забезпечення ведення та порядку документування у бухгалтерському обліку………………………………………………….16

    3. Автоматизація обліку на ТзОВ «Террін» ….…………………………….20

    4. Облікова політика на ТзОВ «Террін»…………………………………….22

РОЗДІЛ ІІІ. Документальне забезпечення основних господарських операцій на ТзОВ «Террін»

    1. Основні засоби на ТзОВ «Террін»………………………………………25

    2. Нематеріальні активи на ТзОВ «Террін»……………………………….28

    3. Грошові та розрахункові операції на ТзОВ «Террін»…………………30

    4. Розрахунки з страхування та оплати праці на ТзОВ «Террін»………..32

    5. Витрати підприємства…………………………………………………….37

    6. Доходи підприємства………………………………………………………41

    7. Звітність підприємства на ТзОВ «Террін»………………………………42

3.7.1.Фінансова звітність ТзОВ «Террін»……………………………………….42

3.7.2. Податкова звітність ТзОВ «Террін»………………………………………43

3.7.3. Статистична звітність ТзОВ «Террін»…………………………………...43

Висновки…………………………………………………………………………………47

Список використаних джерел………………………………………………………….48

Додатки

Додаток А. Статут ТзОВ «Террін»

Додаток Б. Посадова інструкція головного бухгалтера

Додаток В. Посадова інструкція обліковця

Вступ:

Кожне підприємство в процесі свого функціонування має на меті досягнення максимального прибутку, а це не можливо без ефективного управління ним. В свою чергу, управління виступає творчим процесом керівника, що ґрунтується на основі даних, що відображають реальний стан речей на підприємстві.

Метою практики є вивчити систему первинних документів, облікових регістрів та організацію документообороту.

Завдання практики – систематизувати, узагальнити, поглибити, і закріпити одержані теоретичні знаня з бухгалтерського обліку та набути навики практичної роботи.

Об’єктом практики є Товариство з обмеженою відповідальністю (ТзОВ) «Террін». Місцезнаходження: Львівська область, м. Львів, Личаківський район, вул.. Пластова, буд. 1; Місце проведення державної реєстрації: Виконавчий комітет Львівської міської ради; Дата проведення державної реєстрації – 30.10.2001 рік.

Інформаційною базою практики є матеріали підприємства та фінансова звітність за 2011 рік.

Товариство є юридичною особою від дня його державної реєстрації.

ТзОВ «Террін» самостійно визначає перспективи розвитку, планує та здійснює свою діяльність виходячи з попиту на продукцію, роботи, послуги та з необхідності забезпечення розвитку товариства, підвищення доходів.

Товариство веде бухгалтерський облік, складає і подає фінансову звітність відповідно до законодавства України. Статистична звітність, що використовує грошовий вимірник, ґрунтується на даних бухгалтерського обліку і подається в установленому обсязі органам державної статистики.

Товариство є юридичною особою, набуває майнові та особисті немайнові права, несе відповідні обов’язки, укладає договори, має відокремлене майно, розрахунковий, валютний та інші рахунки в установах банків, печатку з власним найменуванням українською мовою, штампи, емблеми, затверджені у встановленому порядку, фірмовий бланк та інші атрибути.

РОЗДІЛ І. Загальна характеристика ТОВ «Террін»

    1. Історія створення та розвитку ТОВ «Террін»

ТзОВ «Террін» є структурним підрозділом ПАТ «Концерн Галнафтогаз» - представника великого вітчизняного бізнесу, власника брендів «ОККО», Pulls, Fishka, Tobi, лідера в галузі корпоративного управління та очільника численних національних та галузевих рейтингів.

Товариство створене для ведення підприємницької діяльності з метою отримання прибутку згідно з Господарським та Ци вільним кодексом України, Закон України «Про господарські товариства» та іншими законодавчими актами України, протокол № 15-12-2009 від 15 грудня 2009 року. Дата державної реєстрації – 30.10.2001 року (Додаток А).

ТзОВ «Террін» - управлінська компанія з розвитку ресторанного бізнесу. Це молода перспективна компанія, що швидко розвивається. Колектив компанії - це єдина команда професіоналів, яка йде до спільної мети. Товариство має досить широкий спектр діяльності. Їхня діяльність полягає в тому, щоб оцінити ринок, ринкові можливості та прорахувати користь для себе. І надалі займатися цією діяльністю її розширювати.

Товариство за 6 років створила найбільшу в Україні мережу закладівхарчування в дорозі. УправлінськийофісКомпаніїрозташований у Львові, звідки і здійснюєуправління мережею з 30 ресторанів та понад 300 кафе, що на сьогоднірозташовані у різнихкуточкахкраїни. Команданараховуєбільше 500 працівників.

Товариство формує нову культуру харчування у дорозі, їхні ресторани відзначаються здоровою та якісною їжею. Також у 2008 році «Концерн Галнафтогаз» приєднався до екологічно-просвітницької ініціативи «Gogreen», та почав впроваджувати у себе програму «Зелений офіс», яка звісно поширилась і на дочірнє підприємство ТзОВ «Террін». Ця програма включає в себе бережливе ставлення до природніх ресурсів такі як вода, папір електроенергія та підтримує ідею «Турбота про довкілля з вигодою для бізнесу».

Товариство з обмеженою відповідальністю «Террін» швидко росте , активно розвивається та невпинно рухається до нових амбітних ідей.

Мережу товариства відвідує понад 9000 клієнтів протягом дня , і близько 1 мілн. 400 тис клієнтів за 2011 рік .

    1. Спеціалізація діяльності ТзОв «Террін»

Товариство набуває прав юридичної особи з дня його державної реєстрації. Воно може спільно з іншими українськими та іноземними юридичними і фізичними особами на території України та за кордоном акціонерні та інші господарські товариства чи юридичні особи, брати участь в асоціаціях, уконцернах, консорціумах та інших обєднаннях. Товариство може створювати дочірні підприємства, філії, представництва, та інші відокремлені підрозділи на території України таза його межами, а також входити до складу інших юридичних осіб.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Террін» спеціалізується на опрацюванні та розроблені нових бізнес-ідей метою якого є отримання в подальшому прибутку , шляхом обєднання матеріальних , трудових, фінансових та інших ресурсів його Учасників.

Товариство може займатися надзвичайно великим спектром діяльності.

Такими як:

  • Діяльність ресторанів, кафе

  • Роздрібна та гуртова торгівля всіма видами товарів та послуг

  • Управління нерухомістю

  • Проектування, будівництво та експлуатація житлових, виробничих та невиробничих споруд, об’єктів соціально культурного призначення

  • Розроблення та впровадження «ноу-хау»

  • Будівництво морських і річкових споруджень

  • Інвестиційна діяльність

  • Геодезичні роботи

  • Виконання науково-дослідницьких конструкторських робіт, розробка науково-технічної документації

  • Виконання земельно-оціночних робіт

  • Діяльність готелів

  • Медична практика

  • Переробка сирої нафти на давальницьких умовах

  • Лізингові та факторингові операції

  • Внутрішні і міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом та інше (Додаток А)

На даний час товариство спеціалізується на кафе, ресторанах та закладах швидкого приготування їжі. А саме проводиться розширення мережі «A laminute», та впровадження нової мережі «PastaMia». Тобто вони закуповують та постачають продукти харчування. Розподіляють фінансову частину закладу.

    1. . Система управління ТзОв «Террін»

Згідно із ст. 65 Господарського кодексу України управління підприємством здійснюється відповідно до його установчих документів на основі поєднання прав власника щодо господарського використання свого майна і участі в управлінні трудовим колективом.

Власник реалізує свої права щодо управління підприємством безпосередньо або через уповноважені ним органи відповідно до статуту підприємства чи інших установчих документів. Для керівництва господарською діяльністю підприємства власник (власники) або уповноважений ним орган призначає (обирає) керівника підприємства. У разі найму керівника підприємства з ним укладається договір (контракт), в якому визначаються строк найму, права, обов'язки і відповідальність керівника, умови його матеріального забезпечення, звільнення з посади, інші умови найму за погодженням сторін. Керівник підприємства без доручення діє від імені підприємства, представляє його інтереси в органах державної влади і органах місцевого самоврядування, інших організаціях, у відносинах з юридичними особами та громадянами, формує адміністрацію підприємства і вирішує питання діяльності підприємства в межах та порядку, визначених установчими документами. Керівника підприємства може бути звільнено з посади достроково на підставах, передбачених договором (контрактом) відповідно до закону. На всіх підприємствах, які використовують найману працю, між власником і трудовим колективом повинен укладатися колективний договір, яким регулюються виробничі, трудові та соціальні відносини трудового колективу з адміністрацією підприємства.

Трудовий колектив підприємства складається з громадян, які беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди) або інших домовленостей, що регулюють, трудові відносини працівника з підприємством. Повноваження трудового колективу щодо його участі в управлінні підприємством встановлюються статутом або іншими установчими документами відповідно до ГКУ, законодавства про окремі види підприємств, закону про трудові колективи.

Рисунок .1.1.

Система управління на ТзОВ «Террін»

Директор

Інші відділи

Директор операційного дапартаменту

Директор з розвитку

Заступник з інновацій

Технологічний відділ

Відділ розвитку

Бухгалтерія

Операційний департамент

- Начальник з тех.-го відділу

- Провідний технік-технолог з харчування

Провідний менеджер з розвитку проектів

- Головний бухгалтер

- Бухгалтер

- Обліковець

- Касир

- Провідний менеджер з розвитку

- Менеджер з розвитку

Як ми бачимо на рис.1. найвищий орган «Директор». Йому підпорядковуються директори по професійних напрямках, а тим в свою чергу працівники відповідного йому відділу. Практика проходила у відділі бухгалтерія, який безпосередньо підпорядковується директору. Керівником цього відділу є головний бухгалтер, якому підпорядковуються всі інші працівники цього відділу. Це лінійне управління яке забезпечує чіткість у виконанні поставленого завдання.

РОЗДІЛ ІІ. Органіхація облікової роботи на ТзОВ «Террін»