Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛАБ_АРМП.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
7.72 Mб
Скачать

Лабораторна робота №6

Розробка тематично об’єднаних предметних областей( Subject Areas)”.

Мета роботи: розбити моделі даних, розроблені при виконанні попередніх лабораторних робіт, на тематично об’єднані підсистеми(області) так як це робиться для кращого ведення складних систем .

Попередня підготовка

  1. Ознайомитись з уроком Subject Areas (Lesson 8 ERwin Tutorial):HelpTutorial .

  2. Провести попередню розбивку всієї системи на підсистеми по 1,2 чи 3 відношення. Таких підсистем повинно бути не менш 3-х.

Порядок виконання роботи на еом

  1. Для кращої роботи із складними системами у ERwin існує методологія розбивки системи на підсистеми (Subject Areas) – діалог Model Subject Areas…

  2. Вся наша розроблена система зазначається як Main Subject Area (головна предметна область). Ми повинны розбити її на декілька підножин (груп відношень), об’єднаних загальним тематичним змістом. Цінність цієї методології особливо виявляється при десятках і більш відношень у вашій системі:

усі об’єкти (відношення з атрибутами) входять у головну предметну область при будь-якій розбивці;

будь-яка нова підсистема має постійний зв’язок з головною, тому усі корегування їх логічних та фізичних моделей автоматично відноситься до головної предметної області;

динамічний зв’язок підсистем з головною предметною областю робить її не простою копією, а складним елементом, який може розглядатися як ціла система, так окрема її частина.

  1. Визвемо редактор предметних областей Model Subject Areas…

Рис.1

  1. За допомогою іконки New… розробимо назви нових предметних областей.

  2. Перейдемо до наступної іконки Members та включимо відношення до цих областей – деякі відношення можуть входити до кількох предметних областей(Рис.2).

  3. Для усіх розроблених підсистем проведіть роботу по оформленню рівнів опису, яка це було у попередніх лабораторних роботах.

  4. Для бистрого переходу між предметними областями використовуйте іконку головного меню

  5. Усі дії попереднього пункту навчіться робити у Model Explorer(Рис.3)

Вимоги до оформлення звітів

Звіт по лабораторній роботі включає:

  1. Надрукувати зберігаємі зображення

Рис.2 Рис.3

Лабораторна робота №7

Публікація у WEB та використання шаблонів звітів”

Мета роботи: За допомогою побудовника шаблонів звітів підготувати публікацію у WEB та текстові звіти по побудованій системі та окремим підсистемам(subject area)

Попередня підготовка

Однією з найбільш цікавих можливостей у ERwin 4.x є добудовник звітів (Report Template Builder, RTB). При розробці звітів користувач може вибрати один з трьох форматів:

RTF – при використання цього формату автоматично розробляється файл MS Word, в який послідовно вміщуються діаграма моделі та вибрані звіти;

TEXT – розробка файлу у форматі csv, який автоматично відкривається у MS Excel, у якому можна бачити тільки звіти(без діаграм);

HTML – набір файлів у форматі HTML та JPEG.

  1. На початку треба розробити папку у вашій робочій області верхнього рівня для вашого варіанту, наприклад, папку reports у вашому робочому каталозі:

Рис.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]