Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
фп_-НДР.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
648.19 Кб
Скачать

Методика написання індивідуальної роботи

Ще на етапі складання плану, згідно обраної теми індивідуальної роботи, студент підбирає та опрацьовує необхідну літературу – нормативні документи, підручники, посібники, монографії, наукові статті тощо. Зібраний матеріал студент систематизує та аналізує,і на його основі пропонує власний розв’язок проблеми або погоджується із відомими авторами чи підходами. Теоретичні напрацювання обов’язково ілюструються та підтверджуються статистичними даними. Індивідуальна робота, яка має позитивну оцінку, допускається до захисту. На захисті студент повинен розкрити основний зміст роботи, виділити її проблемні аспекти, обґрунтувати свої висновки, відповісти на запитання викладача. Студент, який отримав незадовільну оцінку до іспиту не допускається.

Структура індивідуальної роботи:

  1. Титульна сторінка;

  2. Завдання та вихідні дані;

  3. План роботи;

  4. Вступ;

  5. Основна частина індивідуальної роботи (складається із трьох розділів);

  6. Висновки;

  7. Використана література;

  8. Додатки.

Титульна сторінка – це перша сторінка індивідуальної роботи. На титульній сторінці відсутні колонтитул і номер сторінки (див. Додаток 1).

План роботи – це поділ об’єкту дослідження на менші, але логічно між собою пов'язані, частини. Не бажано, щоб ступенів поділу було більше ніж чотири, адже план роботи. повинен стисло відображати її зміст. Навпроти кожного пункту плану зазначається відповідна сторінка

План індивідуальної роботи повинен відповідати наступним вимогам:

  • теми кожного розділу однакові за важливістю а самі розділи - приблизно однакові за розміром;

  • охоплювати весь матеріал, що відноситься до теми, але нічого зайвого;.

  • теми і зміст окремих розділів не повинні «накладатися».

Вступ (не більше 2 ст.) визначає тему роботи і дослідницьке завдання. Вступ до індивідуальної роботи обов'язково повинен представити головну думку індивідуальної роботи.

Основна частина індивідуальної роботи висвітлює суть обраної тематики. Наводяться шляхи вирішення існуючої проблеми. Складається із трьох розділів:

  1. Перший розділ є теоретичним і характеризує об’єкт дослідження, його суть, функції, методику розрахунку тощо;

    1. Другий розділ висвітлює основні результати здійсненого аналізу. Тут обов’язково наводиться характеристика підприємства, на прикладі якого досліджується обрана проблема, відображається динаміка основних показників його господарської діяльності. Розділ обов’язково повинен містити графіки, діаграми, таблиці. При цьому слід використовувати як дані звітності окремого підприємства, так і статистичні дані;

  1. Третій розділ – творча частина індивідуальної роботи, де наводиться власна думка автора щодо обраної проблеми та надаються рекомендації для її подолання.

Висновки (1-2 ст.) описують основні результати роботи та запропоновані заходи. Вони є підсумком того, що студент відобразив у індивідуальній роботі. Іншими словами, якщо вступ упроваджує читача у тему, висновок повинен підсумовувати. На цій стадії не висвітлюють нові факти, ідеї чи аргументи. Обсяг висновків 1-2 сторінки. Загалом кожен розділ повинен мати закінчену думку, невеликий висновок.

Список використаної літератури – джерела, на які посилається студент – бібліографічний опис різних документів, наукових праць та довідкової літератури, використаних студентом у будь-якій формі. Поряд з монографічною літературою, слід обов'язково ознайомитись із науковими журналами – "Економіка України", "Фінанси України", "Вісник Національного банку України", "Економіст", "Актуальні проблеми економіки" та інші. Доцільно звернутись і до газетних публікацій: "Урядовий кур’єр", "Голос України", "Галицькі контракти" та інші, які публікують законодавчі акти економічного змісту, Постанови уряду, Укази Президента з економічних питань, статистичних щорічників. Також можна використовувати підручники та навчальні посібники, але вони не повинні бути основою для написання роботи. Це - допоміжна література.

    Додатки  повинні  об'єднувати  первинні документи, фінансову та статистичну звітність, графіки,  таблиці,  малюнки  на які в самому тексті повинні бути посилання. Усі додатки повинні бути пронумеровані, підписані

У списку подаються повні назви публікацій із зазначенням загальної кількості сторінок, а у статтях - перша і остання сторінки. Назви розміщуються за алфавітом. Послідовність списку літератури (див. Додаток № 2):

закони України;

укази Президента;

постанови і декрети Уряду України;

статистичні та інші збірники;

інструктивні матеріали (у хронологічному порядку);

спеціальна економічна література і публікації в періодичних виданнях в алфавітному порядку із зазначенням прізвища та ініціалів автора;

матеріали, які були зібрані на підприємствах і в організаціях та використані під час написання роботи.

Додатки – первинні документи, фінансова та статистична звітність, графіки, таблиці, малюнки, на які в тексті є посилання. Усі додатки повинні бути пронумеровані та підписані.

Очікуваний обсяг тексту індивідуальної роботи - 30-35 сторінок .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]