Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
105.98 Кб
Скачать

8. Умови безпечної праці на підприємстві, дотримання норм виробничої санітарії та протипожежної безпеки.

Охорона праці - це система законодавчих актів, організаційних, технічних, соціально-економічних, гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, що забезпечують збереження здоров'я і працездатності людини в процесі праці.

Охорона праці включає комплекс заходів з безпеки праці, виробничої санітарії та гігієни та протипожежної техніки. У безпеці праці вивчають технологічні процеси та обладнання, що застосовується на виробництві, аналізують причини, що породжують нещасні випадки і професійні захворювання, і розробляють конкретні заходи для їх попередження та усунення. Протипожежна техніка попереджає і ліквідує виниклі пожежі. Виробнича санітарія вивчає вплив зовнішнього середовища та умов праці на організм людини і його працездатність.

Виробнича діяльність кондитерського цеху залежить від того, наскільки правильно він запроектований, забезпечений відповідними приміщеннями, як підібрано і розставлено в ньому необхідне обладнання, що забезпечує нормальний технологічний процес. Планування підприємства громадського харчування в цілому, а також розміри приміщень усіх виробничих цехів, у тому числі і кондитерського цеху, визначаються за діючими нормативами, які забезпечують безпечних і оптимальні умови роботи кондитерів.

Важливу роль відіграє правильне і достатнє освітлення. Найбільш сприятливим для зору є природне освітлення. Відношення площі вікон до площі підлоги повинно бути 1: 6, а найбільше видалення від вікон може бути до 8м. Цим вимогам відповідає приміщення цеху. Окрім цього, у цеху є аварійне освітлення, що забезпечує мінімальне освітлення при відключенні робочого (1:10).

У кондитерському цеху керівництво з охорони праці покладається, крім керівника, також на начальника цеху.

Керівники організовують контроль за виконанням трудового законодавства, наказів та інструкцій вищестоящих організацій. Спільно з профспілковою організацією вони розробляють план заходів щодо створення нормальних і безпечних умов праці, організують інструктажі, виставки, лекції, показ діапозитивів, плакатів з охорони праці та протипожежної техніки. Начальник цеху здійснює нагляд за справним станом обладнання, що експлуатується, машин, огорож, за своєчасним виконанням планово-попереджувального ремонту обладнання.

Усі працівники забезпечені хорошим спецодягом. Вступний інструктаж проходять всі працівники, які вперше приймаються на роботу, і учні, спрямовані в цех для проходження виробничої практики. Інструктаж на робочому місці і повторний інструктаж проводять для закріплення і перевірки знання правил та інструкцій з безпеки й уміння практично застосовувати отримані навички. Позаплановий інструктаж використовується при зміні технологічного процесу, придбання нового обладнання і т.д.

Висновки і пропозиції

Розглядаючи підприємство «Кондитерський цех», можна зробити висновок, що дане підприємство в цілому правильно підійшло до організації виробничого процесу. Розглядаючи загальний стан кондитерської галузі в даний момент таке, що кондитерський цех, має всі необхідні передумови для реалізації стратегії розвитку товару. Про що свідчить проведений аналіз низки факторів, що впливають на можливість здійснення даної стратегії. Важливе питання підвищення конкурентоспроможності підприємств кондитерської промисловості передбачає вирішення низки проблем. До найважливіших з них відносяться: оновлення морально застарілого технологічного обладнання; підвищення якості продукції; зниження собівартості готових виробів за рахунок використання вітчизняних видів сировини; вдосконалення упаковки. У зв'язку з цим, була розроблена відповідна стратегія розвитку, враховано фінансове обгрунтування цієї стратегії. Проте сучасний технічний стан підприємства не зовсім дозволяє, удосконалювати технологію виробництва. У зв'язку з даною обставиною запущено проект модернізації, і закупівлі новітнього обладнання в рамках розробленої стратегії дозволить змагатися КЦ з великими кондитерськими підприємствами. Аналіз основних ринків збуту кондитерської продукції показує, що основним ринком є ​​ринок кондитерських виробів Тернопільської та Рівненської області. Даний аналіз дозволив нам виявити коло стратегічних альтернатив подальшого розвитку підприємства. З метою розширення сегмента ринку в даних регіонах фабрика може застосувати таку форму організації бізнесу як франчайзинг. Під даним поняттям мається на увазі використання на певних домовленостях, одним підприємством, яке зберігає свою юридичну незалежність, торговельну марку іншій організації. Іншим кроком у такому напрямку, стало здачею в оренду фірмових потужностей компанії, які були передані в оренду юридичним особам. Основною умовою такого договору оренди стала реалізація і збут продукції в обумовлених обсягах. Також велику увагу варто приділити позиціонуванню товару і його рекламі не тільки на нових ринках, але й у нашому місті. Відзначимо основні принципи для позиціонування товару в цільовому сегменті: - позиціонування, засноване на відмітну рису товару - використання натуральних інгредієнтів; - позиціонування, засноване на особливому способі використання товару; - позиціонування, орієнтоване на певну категорію споживачів - якість товару і його смак; - позиціонування по відношенню до конкуруючого товару - імпортні товари та товари, засновані на замінниках.

Основними методами позиціонування продукції на ринку є реклама. Представляючи собою, неособисті форми комунікаційних впливів, здійснюваних через платні засоби масового поширення інформації, з чітко вказаним джерелом фінансування, реклама надає потужний інструмент для маніпулювання поведінкою потенційного споживача. Плануючи використання засобів реклами, керівництво має добре уявляти яку силу впливу на маси забезпечує та чи інша рекламна технологія. Необхідно провести наступні заходи:

1. Розсилка презентаційних брошур, що стосуються діяльності КЦ.

2. Друк у провідних газетах серій статей, що розповідають про продукцію КЦ у пресі, з метою створення та утримання позитивного іміджу продукції.

3. Розміщення широкоформатних плакатів з рекламою нової продукції у великих магазинних міста, адже саме вони є найбільшим джерелом збуту даної продукції. Також розміщення банерів на вулиці міста.

Важливу роль відіграє робота з клієнтами мені б хотілося запропонувати план роботи з клієнтами на даному підприємстві, це дозволить у підсумку збільшити обсяг продажів у цілому:

Необхідно організувати постійну, добре налагоджена доставка продукції:

  • встановити дні доставки у віддалені райони;

  • відповідність штату вантажників за штатним розкладом;

  • наявність необхідної кількості транспортних засобів і водіїв;

Список використаних джерел

  1. Закон України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 p., №996-XІV // Відомості Верховної Ради (ВВР). –1999. –№40. – ст.365.

  2. Закон України “Про оподаткування прибутку підприємств” N 335/94-вр від 28.12.94. З наступними змінами і доповненнями // Відомості Верховної Ради (ВВР). –2004. –№52. –ст.563.

  3. Бандурка О.М., Коробов М. Я. Фінансова діяльність підприємства. К:Либідь, 1998. – 312 с.

  4. Бухгалтерський фінансовий облік: Підручник./ За ред. Ф.Ф. Бутинця. – 5-те вид., доп. і перероб. - Житомир: ТОВ. „Рута”, 2003. –726 с.

  5. Бухгалтерський облік та фінансова звітність за міжнародними стандартами. Практичний посібник. – К.: Лібра, 2004. –880 с.

  6. Вінник О. М. Господарське право: начальний посібник. – 2-ге вид., змін. та доп. – К.: Правова єдність, 2009 – 776 с.

  7. Гончаров А.Б. Фінансовий менеджмент: Навчальний посібник. – Х.:ВД «ІНЖЕК», 2003 р. – 240 с.

  8. Господарський Кодекс України, 2003р.,

  9. Економіка виробничого підприємництва. Навчальний посібник./ За ред. Й.М. Петровича. 3-тє вид., випр. — К.: Т-во “Знання”, КОО, 2002. — 405с.

  10. Івахненко В.М. Курс економічного аналізу. Навчальний посібник. К.:Знання-ПРЕС,2000. – 205 с.

  11. Крейнина М.Н. Фінансове становище підприємства. Методи і оцінки. — М.: ИКЦ "Дис". - 1998.

  12. Кучерявенко М. П. Податкове право України: Академічний курс: Підручник: - К.: Всеукраїнська асоціація видавців «Правова єдність», 2008 – 701 с.

  13. Мних Є.В., Буряк П.Ю. Економічний аналіз на промисловому підприємстві, – Львів: Світ, 1998.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]