Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
poyasnilovka.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
85.5 Кб
Скачать

Зміст

Вступ

  1. Вихідні данні для проекту

  2. Конструктивне рішення будівлі:

    1. Підлоги

    2. Сходи

    3. Вікна

    4. Покриття і перекриття з/б плити

    5. Фундаменти

    6. Покрівля

    7. Двері

    8. Перегородки

    9. Стіни

  3. Опоряджувальні роботи

  4. Санітарно технічне обладнання

  5. Література

Вступ

Будівельна галузь як і все народне господарство виконує свою програму в невеликих умовах переходу до ринкових відносин. Воно є тією основою господарства від міцності якої значною мірою залежать докорінні зміни в економіці і наш добробут

Розвиток будівельного виробництва, перетворення його в індустріальну галузь народного зрізними формами переходу до форм власності, являється однією із основних задач становлення незалежності держави.

Невід’ємною складовою частиною державної житлової політики є розробка і впровадження в новому будівництві прогресивних архітектурно-конструкторських і технологічних рішень житлових будинків. Цьому сприяє нова редакція державних будівельних норм на проектування житлових будинків, які враховують нові споживчі якості і вимоги до житла – функціональну зручність, комфортність проживання, економічність в експлуатації.

Для виконання постановленої задачі необхідно значно підвищити техніко економічний рівень будівництва, широко впроваджувати у виробництво нові ефективні матеріали і обладнання, удосконалювати організацію праці, планування виробничих процесів, організацію буд. майданчика.

Застосування технологічної документації та якісної проектної документації сприяє підвищенню продуктивності праці, покращенню якості будівництва і зниженню його собівартості, скорочення тривалості будівництва, забезпеченню безпечної праці, раціонального використання робочої сили і машин.

1. Вихідні данні для проекту

2-х поверховий магазин змішаних товарів має такі розміри: по довженні 13,3м по ширині 7,55м по висоті 8,5м.

Будівля каркасного типу:

Фундаменти стрічкові монолітні .

Стіни виконані із цегли. Зовнішні стіни товщиною 270мм,внутрішні 120мм.

Перекриття і покриття зі збірних з/б плит.

Покрівля з метало черепиці.

Виконані декілька насаджень трав, кущів та листвяних порід дерев.

  1. Конструктивне рішення будівлі

2.1 Підлога

Підлоги влаштовують по перекриттях або безпосередньо по ґрунті для перших поверхів без підвалів. Відповідно за призначенням приміщень застосовані таки види підлог: бетонна, з паркетної дошки, ламінарна, лінолемна, та для приміщення з підвищеною вологістю керамічна плитка.

2.2 Сходи

Сходи будинку виконаних з збірних залізобетонних елементів ( основна сходова клітина) . Межповерхові сходові майданчики

Вмонтовано в поперекові стіни . Марші спираються на міжповерхові сходові майданчики, Ширина майданчика – 1270 мм, ширина маршу – 1010 мм, ширина отвору між маршами – 250 мм. Підйом по сходах здійснюється проти часової стрілки. Встановлено напівмарш до рівня підлоги першого поверху

Всі сходові марші огороджено поручнем висотою 1 м.

2.3 Вікна

Характер застелення, форму й розміри вікон приймають на основі світло технічного розрахунку, виходячи з розумів забезпечення необхідного світлового режиму для працюючий, обслуговуючий технологічний прогрес.

При проектуванні віконних прорізів було враховано, що зайва площа засклінення є причиною перегріву приміщень у літній період і переохолодження взимку. Віконне заповнення – деревинні з подвійним заскленням за ДСТ12506-81.

2.4 Покриття і перекриття збірні з/б плити

Перекриття- це горизонтальній конструктивній елемент будівлі, який розділяє її на поверхи, сприймає навантаження від людей та обладнання і виконує роль горизонтальних діафрагм жорстокості. Перекриття є одним з найважливіших трудомістких конструктивних елементів будівлі: затрати праці на їх влаштування досягають 25 %, вартість 20%, затрати металу від 25 до 35 % ( в залежності від конструкції) загальних витрат будівлі.

Виконане від збірних залізобетонних плит і моноліт. Плити покриття укладують на стіни на цементному розчині М 50. Шви ретельно заповнюють цементним розчином М50. На внутрішніх стінах плити перекриття зв’язуються між собою анкерами, привареними до монтажних петель та між собою. На зовнішніх стінах анкетування плит здійснюється «Г» подібними анкерами, один кінець якого закладається в шов між кладкою, а другий приварюється до монтажної петлі.

Монтажні петлі після влаштування анкерів відігнути. Анкери захистити від корозії шляхом оцинкування та покриття цементним розчином М – 100.Кінці панелей замонолічують важким бетоном на глибину 200 мм монолітят на стіни складують арматуру роблять опалубку і заливають бетоном.

В даній будівлі використовують пустотні з/б плити , які мають такі типо розміри 6000х1200мм та 6000х1500мм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]