Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
70.73 Кб
Скачать

ВСТУП

Під час проходження практики я маю вивчити основні види роботи, що входять до обов'язків бухгалтера. Дізнатися як розподіляються обов'язки між працівниками бухгалтерії на ТОВ « Комсомольськхліб», і яку вони несуть відповідальність за невиконання своїх обов’язків. Також ознайомитися з первинною документацією стосовно обліку основних господарських процесів та фінансовою звітністю, порядком їх зберігання.

Поставила перед собою такі задачі:

  • ознайомитися з завданнями, функціями і структурою бухгалтерських служб підприємства;

  • додатково вивчити методи та принципи бухгалтерського фінансового обліку, їх використання;

  • навчитися обробляти та інтерпретувати обліково-економічну інформацію.

Я хочу навчитись чомусь новому чого я не вивчала в учбовому закладі, а також поглибити й систематизувати свої набуті знання на основі вивчення діяльності ТОВ « Комсомольськхліб» в області бухгалтерського фінансового обліку.

РОЗДІЛ 1.

КОРОТКА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА

1.1 Загальна характеристика підприємства

Товариство з обмеженою відповідальністю «Комсомольськхліб» - є господарське товариство, яке створене на добровільних засадах громадянином України відповідно до чинного законодавства України.

Товариство з обмеженою відповідальністю « Комсомольськхліб» створено відповідно до рішення його засновника від 5 жовтня 2011 року, рішенням № 1.

Засновником Товариства є фізична особа Ряховська Любов Михайлівна.

Товариство засноване і діє на підставі Статуту, Цивільного та Господарського кодексів України, Законів України «Про громадські товариства», «Про зовнішньоекономічну діяльність» та іншого чинного законодавства України для здійснення підприємницької діяльності та отримання прибутку на основі повного господарського розрахунку, самофінансування та самоокупності.

ТОВ «Комсомольськхліб» відповідає за своїми зобов’язаннями всім майном, на яке відповідно до закону може бути звернено стягнення на вимогу кредиторів.

Метою створення підприємства є отримання прибутку шляхом здійснення виробництва, торгівельної та посередницької діяльності, виконання робіт та надання послуг, здійснення зовнішньоекономічної діяльності та здійснення іншої господарської діяльності, не забороненої чинним законодавством.

Для досягнення статутної мети Товариство відкриває рахунки в будь-яких фінансово-кредитних установах та проводить через них всі касові операції в національній та в іноземній валюті, по безготівковому розрахунку без обмежень сум платежів.

Предметом діяльності Товариства є:

  • виробництво хліба і хлібобулочних виробів;

  • виробництво сухарів, печива, пирогів тривалого зберігання;

  • виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання;

  • неспеціалізована оптова торгівля харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами;

  • роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах з перевагою продовольчого асортименту;

  • виробництво сухарів і сухого печива;

  • роздрібна торгівля алкогольними та іншими напоями;

  • роздрібна торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами в спеціалізованих магазинах;

  • роздрібна торгівля фруктами й овочами в спеціалізованих магазинах;

  • роздрібна торгівля м’ясом і м’ясними продуктами в спеціалізованих магазинах;

  • роздрібна торгівля поза магазинами;

  • та інші предмети діяльності Товариства.

На сьогодні на підприємстві виробляється 40 найменувань хлібобулочних виробів, близько 25 з них кожного дня. Також на підприємстві було відкрито кондитерський цех, де зараз виробляється понад 30 найменувань кондитерських виробів кожного дня.

Поряд з основним виробництвом на підприємстві успішно розвиваються інші напрями господарської діяльності.

З 1996 року підприємство почало розвивати власну роздрібну торгівлю. Сьогодні вона нараховує 20 торгових кіосків, фірмовий магазин та 3 автомашини, які реалізовують продукцію в сільській місцевості, 57,3% власної продукції реалізується через власну торгівлю.

Внаслідок високих тарифів на транспортні послуги підприємство почало розвивати власне автогосподарство: на балансі підприємства знаходиться 31 автомобіль, які не тільки доставляють готову продукцію споживачам, а й обслуговують власну торгову мережу, займаються доставкою додаткової сировини на підприємство.