Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EKZAMEN VOENKA.docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
72.9 Кб
Скачать

30. Механізована рота в обороні. Побудова оборони роти.

Механізована рота може оборонятися в першому або другому ешелоні полку (батальйону), в смузі забезпечення або на передовій позиції, складати загальновійськовий резерв або знахо-дитися в протидесантному резерві. Під час виходу з бою і відходу рота може бути призначена в тилову похідну заставу або для дій як підрозділ прикриття.

Побудова оборони роти включає бойовий порядок роти, систему опорних пунктів і вогневих позицій, систему вогню, систему інже¬нерних загороджень.

31. Опорний пункт. Бойовий порядок. Схема опорного пункту мр.

Опорний пункт механізованої роти об¬ладнується двома траншеями і складається з опорних пунктів механізованих взводів, позицій вогневих засобів роти і приданих підрозділів, пов'язаних між собою єдиною системою вогню, загороджень і ходів сполучення в межах опорного пункту роти.

Бойовий порядок роти будується в один або два ешелони. Залежно від характеру місцевості взводи в опорному пункті механізованої роти можуть розташовуватися кутом назад, уступом та мати інше розташування, яке забезпечить найкращу організацію системи вогню перед фронтом і на флангах опорного пункту

Система опорних пунктів і вогневих позицій роти включає: позицію бойової охорони; опорні пункти рот, об'єднані в батальйонний район оборони; вогневі позиції танків, бронетранспор-терів, протитанкових керованих ракетних комплексів та інших штатних і приданих вогневих засобів; траншеї і ходи сполучення. Система опорних пунктів, підготовляється залежно від прийнятого рішен¬ня, бойових можливостей роти, наявності часу і характеру місцевості.

32. Механізована рота в наступі. Бойовий порядок роти в наступі.

Бойовий порядок роти в наступі будується в один ешелон. У ході наступу положення рот у бойовому порядку батальйону може бути в лінію, кутом вперед, кутом назад, уступом вправо, уступом вліво.

33. Бойові завдання мр у наступі (схема).

Бойове завдання визначається:

1.Задумом бою старшого командира.

2.Характером оборони та станом протистоящого противника.

3.Бойовими можливостями свого підрозділу з враженням сил та засобів посилення.

4.Характеристерами місцевості.

Підрозділам та частинам у наступі вказується: найближче завдання, подальше завдання, та напрямок продовження наступу. Для рот найближчі, та напрямки продовження в наступі. Бойовий порядок будується в 2 або 1 ешелон.

34. Призначення, організація та основне озброєння мв на бмп (до солдата).

Механізоване відділення – найменший тактичний підрозділ, який організаційно входить до складу механізованого взводу і бойові завдання, як правило, виконує в його складі. Командує відділенням – командир відділення. На озброєнні відділення можуть бути БМП, БТР, або воно може перевозитися на автомобілі.

Під час ведення оборонного бою відділенню може додаватись РПГ-18, як додатковий ПТ засіб.

Отже, особового складу у 1 відділенні – 9 чоловік; автоматів АК-74 –5 шт.; кулемет РПК-74 – 2 шт.; гранатомет РПГ-7 – 1 шт.; пістолет АПС – 1шт.; СВД – 1 шт; БМП або БТР – 1 шт.

Бойовий порядок механізованого відділення, яке наступає в пішому порядку складається з бойової лінії з інтервалом між солдатами 6—8 м (8—12 кроків), та БМП. В залежності від обстановки та завдань наступ може вестись на противника, який обороняється, наступає або відходить.

1.Наступ на противника, який обороняється, здійснюється з положення безпосереднього зіткнення з ним або з ходу.

2.Наступ на противника, який наступає, здійснюється шляхом зустрічного бою.

3.Наступ на противника, який відходить, здійснюється шляхом його переслідування.

В залежності від умов, перехід до наступу на противника, який обороняється, здійснюється з положення безпосереднього зіткнення з ним або з ходу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]