Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
123.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
542.72 Кб
Скачать

Заправка хладагента.

Заправку хладагента проводять після завершення процесу вакуумування і підтримки для визначення ступеня вакууму. Для цього шланг вакуумного насоса знімають і накручують на вентиль балона. Трохи відкрутивши гайку на іншому кінці заправного шланга, слід відкрити вентиль балона і продути заправний шланг хладогентом. Закрутит гайку і закрити вентиль балона. Заправку необхідно проводити, зважаючи балон хладагента на весах – если заправка проводиться рідким хладагентом, балон потрібно перевернути вверх дном.

Увага! Холодильна машина має бути виключена!

При заправці балон охолоджується, і тиск в нім падає, стає нижчим, ніж тиск в контурі, що заправляється. Тому балон з хладагентом в процесі потрібно підігривати. Підігривання балона можна проводити шляхом опускання його в підігріту воду. Але краще використовувати електронагрівальний пояс термоконтакт, що відключає нагрів при +50С(18,4 бару для R-22). З міркувань безпеки не можна підгривати балон газовим пальником або будь-яким іншим засобом, який може привести до місцевого перегріву. Заправляти хладагент необхідно по масі. Для цієї операції краще всього використовувати

спеціальні веси з електроним від сікачем, що дозволяють заправити установку строго певною кількістю хладагента. Якщо для заправки використовується заправний циліндр, то в нього заздалегідь заливають тільки ту кількість хладагента, яка необхідна для заправки даної установки.

В установках, оснащених конденсатором з водяним охолоджуванням, при заповненні їх хладагентом можна не припиняти циркуляцію води в конденсаторах, щоб шляхом пониження температури конденсатора полегшити процес заправки установки хладагентом.

Сервісне обслуговування

Сервісне обслуговування необхідно для забезпечення основних параметрів роботи кондиціонера щоб уникнути передчасного виходу його з ладу і не зводиться до простої заміни батарейок в пульті або чищенні фільтрів.

Зверніть увагу, що кліматичне обладнання - це особливий вид техніки, що потребує періодичного сервісного обслуговування. Якщо, наприклад, побутова техніка може працювати без проблем протягом усього терміну служби, то кліматична продукція повинна періодично проходити техобслуговування кондиціонера фахівцями кліматичної техніки. Недотримання цієї умови може призвести до неналежної роботи приладів, і навіть до їх поломки.

Наприклад, кондиціонер має складну систему вентиляторів, теплообмінників і дренажну систему, які необхідно регулярно чистити, а якщо цього не робити, то в період підвищеного навантаження (тобто влітку), висока ймовірність поломки. Самостійна промивка кондиціонера і чистка кондиціонера, як правило не забезпечує належного догляду, тому що це обмежується чисткою фільтрів внутрішнього блоку і отже не гарантує справну роботу кондиціонера.

Звичайно, навіть своєчасне сервісне обслуговування кондиціонерів не може гарантувати того, що кліматичне обладнання не прийде в несправність. Це залежить не тільки від якості самої продукції та догляду за нею, але і від правильності монтажу. Однак, своєчасне проходження технічного обслуговування значно знижує ймовірність поломок.

Сервісне обслуговування включає в себе наступні види роботи:

  • чистка фільтрів кондиціонера;

  • чистка решітки конденсатора;

  • чистка дренажної системи;

  • перевірка герметичності траси;

  • перевірка відсутності витоку холодоагенту;

  • дозаправка фреоном (якщо потрібно);

  • контроль температури повітря на різних стадіях роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]