Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
3.14 Mб
Скачать

Програмне забеспечення підприємства

Для забезпечення функціонування інформаційної системи підприємства пропонується використовувати наступні види програмного забезпечення:

Текстові процесори (Microsoft Word, Write, WordPad) – для роботи із текстовою документацією та засобами інженерного документообігу.

Графічні редактори (PhotoShop, PhotoEditor, CorelDRAW, Adobe Illustrator) – для формування рекламної та інформаційної інформації про підприємство.

Електронні процесори (Microsoft Excel, Lotus 1-2-3, FoxPro) – для проведення розрахунків та створення елементів ділової графіки.

Спеллери та спелчекери – для машинної перевірки орфографії та написання текстів.

Програми-перекладачі – для автоматизованого перекладу документації.

САПР-системи (AutoCad, Proengineer, КОМПАС та ін.) – для автоматизації процесів проектування виробів.

СУБД (MS Access, dBase, Paradox, Clipper) – для роботи із базами даних та банками даних підприємства.

Інтегровані пакети програм – для автоматизації робочого місця працівника ІТР.

Спеціально розроблені програмні системи для роботи відділу кадрів, бухгалтерії, планування та оптимізації роботи підприємства.

Виробництво

Виробнича потужнiсть пiдприємства розрахована на випуск 7250 автомобiлiв на рiк при роботi в одну змiну. В 2010 роцi в коефiцiєнт використання виробничих потужностей склав 0,14 проти 0,06 в 2009 роцi. Такий рiвень використання обладнання пов'язаний з тим, що до складу виробничих потужностей агрегатного виробництва входить 35 автоматичних лiнiй механiчної обробки деталей, в яких розмiщено 210 од. технологiчного обладнання, та 63 поточних лiнiй з кiлькiстю 520 од. обладнання, якi створювались для крупносерiйного виробництва. Коефiцiєнт використання обладнання на план виробництва 2011 року складав 0.15 при планах 0,41. Було випущено 1071 машин та складальних комплексів. План на 2012 рік - 2.5-3.5 тисяч машин.

Самоскиди КрАЗ на Московській міжнародній автовиставці, 2006

Основнi засоби Компанiї облiковуються по первiснiй вартостi, яка збiльшується на суму покращення та зменшується на суму зносу. Основнi засоби Компанiї на початок звiтного року складали 5 014 млн. грн. За 2010 рiк сума вартостi основних фондiв була збiльшена на 9 млн. грн., вибуття за цей перiод склало 6 млн. грн. На 31 грудня 2010 року основнi засоби Компанiї по первiснiй вартостi склали 5 017 млн. грн., в тому числi: — будiвлi та споруди — 821 млн. грн.; — машини та обладнання — 3999 млн. грн.; — транспортнi засоби — 37 млн. грн.; — iншi основнi засоби — 137 млн. грн.; — необоротнi активи — 23 млн. грн. Крiм перелiчених основних засобiв, Компанiя має iнвестицiйну нерухомiсть, первiсна вартiсть якої на кiнець 2010 року складає 37 млн. грн. Залишкова вартiсть основних фондiв на кiнець звiтного року — 407 млн. грн., iнвестицiйної нерухомостi — 13 млн. грн.

Основнi засоби Компанiї знаходяться на виробничих площах пiдприємства, загальна площа якого складає 139 га. Площа територiї в межах загорожi — 131 га. Коефiцiєнт забудiвлi територiї заводу — 67,3%. Питанням утримання активiв Компанiї займаються структурнi пiдроздiли: вiддiл капiтального будiвництва (будiвлi та споруди) та обслуговуюче виробництво (машини та обладнання). Поточнi та капiтальнi ремонти основних засобiв здiйснюються господарським i пiдрядним способами. Пiдряднi органiзацiї виконують тi роботи, на виконання яких Компанiя на має лiцензiй.