Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Экзаминационная работа по основам информатике,...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
242.69 Кб
Скачать

Екзаменаційна робота з основ інформатики студента групи КС-101 Беденко О.Б.

Зміст

Вступ…………………………………………….…….………….….……………4

  1. Опис операційної системи………………...………………….……………....5

  2. Апаратні та програмні засоби…...………..……………….………………...7

  3. Алгоритм програми………………………..………………………………….9

  4. Лістинг програми….………………………...………….…………..………..11

  5. Інтерфейс програми………………………….……………….……………..13

Висновок……………………………….……….………...…..………………….14

Література………………………………………………..……………………...15

Додаток А

Вступ

Хлористо-воднева кислота, HCl, сильна одноосновна кислота, розчин хлористого водню у воді. Соляна кислота - безбарвна рідина з гострим запахом хлористого водню. Технічна кислота має жовтувато-зелений колір через домішок хлору і солей заліза. Максимальна концентрація Соляна кислота близько 36%; такий розчин має щільність 1,18 г / см 3, на повітрі він "димить", тому що виділяється HCl утворює з водяною парою дрібні крапельки.

Соляна кислота була відома алхімікам в кінці 16 в., які отримували її нагріванням кухонної солі з глиною або з залізним купоросом. Під назвою "соляний спирт" її в середині 17 ст. описав І. Р. Глаубер , приготував соляну кислоту взаємодією NaCI з H 2SO4. 

Соляна кислота - одна з найсильніших кислот. Вона розчиняє (з виділенням Н 2 і утворенням солей - хлоридів всі метали, що стоять в ряду напруг до водню. Хлориди утворюються і при взаємодії Соляна кислота с окислами і гідроокисами металів. З сильними окислювачами Соляна кислота поводиться як відновник,

наприклад: MnO2 + 4HCl = MnCl2 + Cl2 + 2H2 O.

Основний спосіб отримання HCl у виробництві – синтез Cl2 і H2. Великі кількості HCl утворюються в якості побічного продукту при хлоруванні органічних сполук: RH + Cl2 = RCI + HCl, де R - органічний радикал.

Соляна кислота - найважливіший продукт хімічної промисловості. Вона йде на отримання хлоридів різних металів і синтез хлор-містятящих органічних продуктів.  У металургії нею обробляють руди, в шкіряної промисловості - шкіру перед дубленням. 

Газоподібний HCl токсичний. Тривала робота в атмосфері HCl викликає катари дихальних шляхів, руйнування зубів, виразка слизової оболонки носа, шлунково-кишкові розлади. Допустимий вміст HCl в повітрі робочих приміщень не більше 0,005 мг / л. .

Соляна кислота міститься в шлунковому соку (близько 0,3%); сприяє травленню і вбиває хвороботворні бактерії.

Переді мною була поставлена задача – розробити програму для обчислення об’єму HCl, який розчиниться в заданій цількості води.

.

1.Опис операційної системи

Для виконання поставленої задачі мною була використана операційна система Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3. Windows XP - нова ОС компанії Microsoft - найбільш плідна спроба Microsoft об'єднати переваги сімейств 9x/Me і NT/2000: мультимедійність і простоту роботи, з одного боку, і надійність і стабільність, з іншого. 

Специфікація

В основі системи Windows XP лежить код Windows NT і Windows 2000, що зарекомендував себе надійністю і характеризується 32-розрядною обчислювальною архітектурою. ХР успадкувала від NT/2000 і більш досконалий механізм управління пам'яттю, ніж у Windows 95, 98 або Me, і кращий апарат управління багатозадачністю.

XP Professional позиціонується як ефективна заміна Windows 2000 Professional. Вона підтримує безліч бізнес-додатків, роботу з великими локальними мережами, і призначена, в першу чергу, для використання в корпоративному секторі ринку.Ця версія, на відміну від версії Home, додатково підтримує такі функції:

  • Remote Desktop - дозволяє віддалену роботу на комп'ютері;

  • Offline Files and Folders - дозволяє мати доступ до мережевих ресурсів коли відключені від сервера;

  • Scalable processor support - підтримка багатопроцесорних систем;

  • Encrypting File System - шифрування файлів на засобами файлової системи;

  • Access Control - обмеження доступу до файлів, програм та інших ресурсів;

  • Centralized administration - централізоване адміністрування системи в рамках домену;

  • Group Policy - полегшує адміністрування груп користувачів на комп'ютері;

  • Software Installation and Maintenance - автоматично інсталює, конфігурує, ремонтує і видаляє програмне забезпечення;

  • Roaming User Profiles - доступ до Ваших документів і налаштувань з будь-якого місця, де Ви під'єдналися до домену;

  • Remote Installation Service (RIS) - підтримка віддаленої інсталяції операційної системи по мережі;

  • Multi-lingual User Interface (MUI) add-on - підтримка зміни мов інтерфейсу різних користувачів.

Експлуатація та налаштування

Новий користувальницький інтерфейс Windows XP побудований за принципом "проблемно-орієнтованої архітектури". Це означає, що в будь-якій ситуації користувач може отримати оперативний доступ до інтерактивної системи допомоги і підказок.

Стабільність і безпека

Особливо варто підкреслити ті покращення, які дозволяють називати Windows XP самої надійної та безпечної ОС із сімейства Windows. По-перше, це Internet Connection Firewall - простий мережевий брандмауер (екран), що забезпечує безпеку роботи з Інтернет, контролюючий правда лише вхідний трафік. По-друге, це нові групові політики, які дозволяють призначати або обмежувати права певного ПО, заборонити інсталяцію ПЗ, не захищеного цифровим сертифікатом коду і багато іншого. По-третє і далі, це і System Restore, і додатковий захист драйверів, і технологія side-by-side DLL, покликана покласти край явищу DLL Hell, і багато іншому.

Продуктивність

У плані продуктивності в офісних пакетах швидкодію Windows XP трохи неоднозначно, якщо справа стосується виведення на екран великої кількості текстової інформації. Секрет тут досить простий: якщо включена технологія згладжування шрифтів Clear Type, то швидкість виведення тексту на екран трохи падає. Візуально це не відчувається, а виявляється лише в тестах.

Переді мною була поставлена дуже тяжке завдання: Розробити программу обчислення об’єму HCl, який розчиниться в заданій кількості води. Я гадаю що за допомогою моїх знань та вдало підібраній операційній системі я зроблю це завдання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]