Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
крок трениров укр..rtf
Скачиваний:
44
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
369.86 Кб
Скачать

Крок 2 Загальна лікарська підготовка-2011

18 У дівчини 19-ти років, емоційно лабільної, у задушливому приміщенні розвинулись різка слабкість, запаморочення, потемніння в очах, нудота і втрата свідомості без судом. Об'єктивно: непритомна, шкіра бліда, кінцівки холодні. АТ- 90/60 мм рт.ст., Ps- 96/хв., зниженого наповнення, дихання поверхневе. Зіничні та сухожилкові рефлекси збережені. Патологічних знаків немає. Який найбільш імовірний діагноз?

A. *Синкопальний стан

B. Істеричний невроз

C. Вегетативно-судинний пароксизм

D. Епілептичний напад

E. Транзиторна ішемічна атака

40 Хворий на шизофренію вважає себе "видатним вченим, геніальним композитором і неперевершеним художником". Скаржиться на те, що "рідні та друзі постійно заздрять йому і хочуть отруїти". Визначте психопатологічний синдром:

A. Маніакальний

B. *Паранояльний

C. Гебефренічний

D. Парафренічний

E. Параноїдний

55 У чоловіка 45-ти років протягом останніх двох тижнів з'явилася підвищена активність, став багатомовним, ейфорійним, мало спав, заявляв, що може "врятувати людство", здатен вирішити проблему рака та СНІДу, роздавав гроші незнайомцям. Який найбільш імовірний діагноз?

A. *Маніакальний напад

B. Кататонічне збудження

C. Ажитована депресія

D. Панічний розлад

E. Шизоафективний розлад

109 Чоловік 38-ми років вживає алкоголь впродовж 3-х років. Через 3 дні після запою став відчувати тривогу, страх. Бачив навколо себе павуків, черв'яків, стали переслідувати "голоси" осудливого характеру. Поводив себе агресивно. У власній особі орієнтований вірно, в місці та часі - дезорієнтований. Який найбільш імовірний діагноз?

A. Патологічне сп'яніння

B. *Алкогольний делірій

C. Алкогольний параноїд

D. Алкогольний галюциноз

E. Алкогольна енцефалопатія

135 Хворий 47-ми років скаржиться на безсоння, важкість в усьому тілі, постійно пригнічений настрій. Вважає себе нікчемним, неспроможним. Гадає, що є тягарем для своїх рідних, воліє померти. Пригнічений, малорухливий, обличчя гіпомімічне, скорботне. Мова тиха, монотонна, відповіді короткі. Який діагноз найбільш імовірний?

A. Початкова стадія хвороби Альцгеймера

B. Шизофренія з пізнім дебютом

C. Атеросклеротична депресія

D. *Великий депресивний розлад

E. Невротична депресія

165 У хлопчика 10-ти років періодично виникають короткочасні стани (до 10-15 секунд) у вигляді "раптового відключення", які супроводжуються зупинкою і фіксацією погляду у прямому положенні, відсутнім беззмістовним виразом обличчя, зупинкою рухів та наступною амнезією. Який найбільш імовірний стан описано?

A. *Абсанс

B. Шперрунг

C. Обнубіляція

D. Фуга

E. Транс