Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Testi_z_finansiv_Asyutina.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
108.54 Кб
Скачать

Тема 16: Валютні відносини і валютні системи

1. Які грошові відносини в країні можна назвати валютними: а)будь-які грошові платежі в країні; б)відносини між продавцями і покупцями іноземної валюти; в)будь-які відносини, які реалізуються за участю валюти (національної та іноземної); г) позички, що надаються комерційними банками клієнтам в іноземній валюті.

2. Дайте визначення крос-курсу: а)курс конвертованої валюти до неконвертованої; б)курс, офіційно встановлений центральним банком; в)курс двох валют, встановлений за курсами цих валют до третьої валюти.

3. В чому полягає призначення арбітражної операції: а)в стабілізації курсу валюти; б)у вирівнюванні валютної позиції комерційного банку; в)в одержанні спекулятивного доходу від різниці в курсах валюти; г) немає правильної відповіді.

4. Як називається зниження курсу національної валюти: а)ревальвація; б)девальвація в)конвертація; г)деномінація.

5. Назвіть основні призначення золотовалютних резервів країни: а)стимулююче; б)страхове; в)трансакційне; г)інвестиційне.

6.Що є об’єктом купівлі-продажу на валютному ринку? а) валютні цінності б) гроші в) курс

7.Наведіть приклад валютних відносин.

8. Що таке валютний ринок?

9. Різниця між курсами продавця та покупця — це: а)маржа; б)фіксинг; в)крос-курс; г)курс спот.

10. Повне котирування — це: а)курс продавця та покупця, згідно з яким банк купує або продає іноземну валюту за національну; б)курс, згідно з яким банк-резидент купує іноземну валюту за національну; в)курс, згідно з яким банк продає валюту.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Б

В

В

Б

В

А

А

А



Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]