Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Derzhavny_komitet_z_sprav_zakhistu_prav_spozhiv...docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
42.68 Кб
Скачать
  1. Структура Державного комітету України у справах захисту прав споживачів

Держспоживзахист України очолює Голова, який призначається на посаду та звільняється з посади відповідно до Конституції України.

Голова має заступників, які за поданням Прем'єр-міністра України призначаються на посаду та звільняються з посади Президентом України. Розподіл обов'язків між заступниками провадить Голова Комітету.

Голова здійснює керівництво Держспоживзахистом України та спрямовує його діяльність, несе персональну відповідальність за виконання покладених на Держспоживзахист України завдань і здійснення ним своїх функцій, визначає ступінь відповідальності заступників Голови, керівників підрозділів Держспоживзахисту України, затверджує штатний розпис та положення про структурні підрозділи Держспоживзахисту України.

Держспоживзахист України утворює систему державних органів у справах захисту прав споживачів.

Для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції Держспоживзахисту України, обговорення найважливіших напрямів його діяльності утворюється колегія у складі Голови Комітету, заступників Голови за посадою, а також інших керівних працівників Комітету.

До складу колегії можуть входити керівники інших центральних органів виконавчої влади та представники відповідних громадських організацій.

Склад колегії Держспоживзахисту України затверджує Кабінет Міністрів України.

Рішення колегії проводяться в життя наказами Комітету.

Граничну чисельність і фонд оплати праці працівників центрального апарату Держспоживзахисту України затверджує Кабінет Міністрів України.

Структуру центрального апарату Комітету затверджує Віце-прем'єр-міністр України.

Держспоживзахист України є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки в установах банків, печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]