Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МАЕ КР 2007.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
280.58 Кб
Скачать

2 Загальні методичні рекомендації щодо написання контрольної роботи з дисципліни

Згідно з навчальним планом передбачене виконання студентами заочної форми навчання контрольної роботи. З виконання контрольної роботи починається професійне становлення студентів, визначення їх здатності до самостійного розв’язання задач, пов'язаних з майбутньою спеціальністю, перевіряється їх уміння творчо мислити та знаходити оптимальні шляхи у виборі рішень. Контрольна робота повинна бути підготовчим етапом у написання студентом його курсових та випускної (дипломної) роботи.

У ході виконання контрольної роботи студенти набувають навичок самостійної роботи з літературою, систематизації та узагальнення фактичного матеріалу, аналізу складних процесів, що відбуваються у світі та країні, користування науковою термінологією.

Для оптимального розподілу матеріалу слід скласти план (проект), який би відтворював розгорнуту структуру роботи, чітке розміщення ключових позицій, цифрового та табличного матеріалів, схем, графіків у їх логічній послідовності.

Процес підготовки і виконання контрольної роботи складається з наступних етапів:

1. Вибір теми контрольної роботи;

Контрольна робота містить дві частини: теоретичну (згідно з варіантом, див. 2.2) та практичну (згідно з варіантом, див. 2.3).

Тема теоретичної частини контрольної роботи вибирається студентом за двома останніми цифрами номера залікової книжки. При цьому враховується кратність номера залікової книжки кількості варіантів (30 варіантів) теоретичних завдань, що пропонуються для розв’язання.

Наприклад:

– останні цифри залікової книжки 00 – тема 10 (30*3+10);

– останні цифри залікової книжки 95 – тема 5 (30*3+5);

– останні цифри залікової книжки 85 – тема 25 (30*2+25);

– останні цифри залікової книжки 75 – тема 15 (30*2+15);

– останні цифри залікової книжки 65 – тема 5 (30*2+5);

– останні цифри залікової книжки 35 – тема 5 (30*1+5).

2. Вивчення літературних джерел, складання бібліографії та плану контрольної роботи згідно теми роботи;

3. Підготовка теоретичної частини роботи за літературними джерелами;

4. Підбір інформаційних матеріалів, обробка та аналіз узагальнених даних;

5. Робота над текстом контрольної роботи та подання її на рецензування керівнику, при цьому подається розгорнутий розвязок контрольної задачі з поясненнями про хід розрахунку з наведенням формул й позначенням символів, на закінчення студент робить висновки, що характеризують значення задачі (роботи);

6. Захист контрольної роботи.

Ураховуючи великий обсяг матеріалу з курсу, значну його частину студенти заочної форми навчання вивчають самостійно. Приступаючи до вивчення курсу, передусім потрібно за програмою ознайомитися з його змістом, обсягом кожної теми і послідовністю включених до неї питань, основними запитаннями з кожної теми. Обов'язково необхідно усвідомити важливість, значення і зв'язок дисципліни з іншими галузями науки та сферами діяльності, у яких вона знаходить застосування, зв'язок з іншими дисциплінами.

Основні форми самостійної роботи студентів заочної форми навчання з курсу:

– комплексне вивчення конспекту лекцій;

– опрацювання основної та додаткової літератури;

– виконання контрольної роботи з тем з використанням додаткової літератури;

– перевірка здобутих знань на основі відповідей на тестові запитання.

Вивчення курсу рекомендується вести за окремими темами.

Для кращого засвоєння і запам'ятовування матеріалу студент повинен вести конспект з коротким описом питань, які розглядаються, що охоплює весь програмний матеріал. Рекомендується вести словничок термінів. Після вивчення ним даного розділу необхідно відповісти на запитання для самоперевірки, сформульовані в методичних вказівках з вивчення розділу даної дисципліни, або на які рекомендує відповісти викладач.