Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
контрольні роботи з практичної журналістики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
122.88 Кб
Скачать

Рецензія на комплексну контрольну роботу з дисципліни «Практична журналістика»

Комплексна контрольна робота охоплює всі розділи курсу «Практична журналістика» і повністю відповідає складеній навчальній програмі. Варіанти завдань рівноцінні, складаються з двох питань з різних розділів курсу, вони вимагають застосування широкого діапазону знань, спрямовані на    вивчення основних історичних етапів розвитку світової та української журналістики;  забезпечення глибокого усвідомлення студентами своєрідності сучасної ситуації в царині журналістики; засвоєння теоретичних положень журналістикознавства, особливостей композиції творів різних жанрів і системи виражальних засобів;  ознайомлення із методами роботи з різними аудиторіями тощо.

Завдання контрольної роботи професійно спрямовані, рівнозначної складності та формалізовані. При їх вирішенні студент зможе продемонструвати не лише репродуктивну, а й творчу розумову діяльність.

Критерії оцінок виконаних завдань цілком обґрунтовані і спрямовані на дотримання принципу об’єктивності і неупередженості.

До вад слід віднести те, що не складено практичних завдань, доцільно було б передбачити й використання комп’ютерної техніки при відповідях. В цілому рецензовані ККР може бути використано при проведенні атестаційної експертизи з метою державної оцінки рівня підготовки студентів.

Висновок: представлений пакет ККР цілком відповідає галузевим рекомендаціям щодо розробки комплексних контрольних робіт і може бути використаний для оцінки рівня готовності студентів до вивчення спеціальних дисциплін.

Рецензент

І.Є.Руснак, доктор філологічних наук, професор, проректор з наукової роботи

Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського