Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Графічна робота9.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
294.91 Кб
Скачать
  1. Інструмент Вказівки для вибору одного з багатьох об'єктів.

  2. Інструмент Форма.

  3. Інструмент Масштабу для масштабування зображення.

  4. Інструмент Вільного Малювання(Freehand Tool) варто використовувати для створення довільних ліній, відрізків ліній, кривих і відрізків кривих. Тут на додатковій панелі можна знайти інструмент, призначений для роботи із кривими Без’е( Bezier Tool ).

  5. Інструмент Прямокутник( Rectangle Tool) призначений для створення прозорих і заповнених прямокутників і квадратів.

  6. Інструмент Еліпс( Ellipse Tool ) для малювання еліпсів і окружностей.

  7. Інструмент Багатокутник( Polygon Tool ) допоможе намалювати не тільки правильний багатокутник, але й зірку.

  8. Інструмент Текст дозволяє набирати довільний текст у довільному місці вікна малювання, причому палітра, розмір і тип шрифту можуть бути довільно обрані.

  9. Інструмент Інтерактивного Заповнення дозволяє для обраного об'єкта виконати «заливання» обраним з палітри кольором по обраному довільному напрямку(вектору).

  10. Інструмент Інтерактивної Прозорості дозволяє «висвітлити» обраний об'єкт в обраному напрямку.

  11. Інструмент Інтерактивна Суміш.

  12. Інструмент Піпетки.

  13. Інструмент Контур.

  14. Інструмент Заповнення.

Процедура створення простого об'єкта:

  • Виберіть потрібний інструмент на панелі графіки, клацнувши на відповідній кнопці на панелі графіки або додаткової панелі. Для вибору потрібного інструмента можна використовувати відповідну функціональну клавішу.

  • При необхідності клацніть на інструменті правою кнопкою миші, з контекстного меню, що з'явилося, виберіть команду Властивості(Properties) і у вікні, що відкрилося, діалогу конфігуруйте властивості інструмента під індивідуальні потреби. Поточна конфігурація властивостей визначається внесеними раніше змінами.

Створені останніми об'єкти завжди розташовані зверху, вони перекривають існуючі (створені раніше). Однак Ви можете перенести раніше створені об'єкти на задній план: Упорядочить/Порядок(Arrange/Order).

6 Порядок виконання роботи

1. Завантажте CorelDRAW, при цьому висвітлюється стартове вікно із заголовком “Ласкаво просимо в CorelDRAW”, у якому треба вибрати заставку “Нова графіка”, після чого Ви попадаєте в порожнє вікно для створення нового зображення.

2. Розкрийте меню Вид(View) і в третій секції його встановіть відмітку елемента, що підлягає відображенню (або скиньте відмітку елемента, що підлягає прихованню).

3. Розкрийте меню Вікно(Window) і в підменю Докери(Dockers) установіть відмітку паркуючогося вікна, що підлягає відображенню (або скиньте оцінку вікна, що підлягає прихованню).

4. Праворуч уздовж краю екрана розташована вертикальна лінійка палітри, за допомогою якої можна вибирати один з основних квітів об'єкта, що малюється.

5 Виконайте завдання.

Окончание таблицы 2.2

7 Зміст звіту

7.1 Тема і мета роботи

7.2 Рекламний листок, при розробці якого використані різні інструменти середовища CorelDRAW.

8 Контрольні питання

1. Як встановити режим прозорого зображення й навіщо він потрібний?

2. Що таке докери?

3. Які засоби існують в CorelDRAW для роботи з кольоровими зображеннями?