Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести Іст.Тур. Волощук СМ.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
87.55 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки,молоді та спорту України

Ужгородський комерційний технікум

Історія туризму

Тестові завдання для студентів усіх форм навчання спецальності

5.14010301 «Туристичне оболуговування»

Ужгород – 2012

Тестові завдання для студентів Ужгордського комерційного технікуму спеціальності 5.14010301 «Туристичне обслуговування» денної, заочної та екстернатної форм навчання .

Упорядник: Волощук С.М. - канд. істор.наук, «викладач-методист» Ужгордського комерційного технікуму.

Рецензент: Гаврилко П.П. – канд. екон. наук, доцент, директор Ужгородського навчального центру Київського національного торговельно –економічного університету, почесний працівник туризму України.

Розглянуто та схвалено цикловою комісією соціально-гуманітарних дисциплін (протокол № від 20 р.) та цикловою комісією готельно-туристичних дисциплін (протокол № від 20 р.)

Пояснювальна записка

Тестові завдання охоплюють весь навчальний матеріал з дисципліни «Історія туризму», яка входить у програму підготовки молодших спеціалістів по спеціальності 5.14010301 «Туристичне обслуговування» всіх форм навчання. 100 тестів розраховані як для самоконтролю, так й проведення підсумкового контролю на заліково-екзаменаційній сесії шляхом комп'ютерного тестування (довільного вибору комп'ютерною програмою певної кількості тестів). Підготовка студентів до тестового контролю здійснюється:

  • студентами денного відділення під час аудиторних та семінарських занять, домашньої підготовки до начальних занять та виконання завдань самостійної роботи;

  • заочного відділення та екстернату шляхом самостійного вивчення основної частини навчального матералу після настановчих занять (індивідуальних консультацій) в т.ч. виконання практичних самостійних завдань (складання глосарію, написання рефератів із запропонованих тем).

Навчальний матеріал з відповіями на тести міститься в рекомендованій для вивчення дисипліни літературі, а також посібнику «Історія туризму» (лекційний курс та методичні рекомендації для самотійної роботи для студентів УКТ всіх форм навчання).

1.Встановити відповідність:

1.до XIX ст. а)масовий туризм

2.друга половина ХІХ ст. б)туризм

3.перша половина ХХ ст. в)подорожі, мандрівки

2.Як фінікійці в давнину називали:

1.ереб а)схід

2.асу б)захід

3. «Сім див людства» в давнину включали:

а)храм в Мачу-Пікчу; е)храм Артеміди в Ефесі;

б)Єгипетські піраміди; є)храм в Луксорі;

в)Колізей в Римі; ж)мавзолей у Галікарнасі;

г)Сади Семіраміди; з)Афінський Акрополь;

д)статуя Зевса в Олімпії; і)Колос Родоський;

к)Александрійський маяк.