Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичн_ вказ_вки з написання КР з предмету Си...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

8.1.2 Специфічні символи даних

8.1.2.1 Оперативно запам‘ятовуючий пристрій

С имвол відображає дані, які зберігаються в оперативному запам‘ятовуючому пристрої.

8.1.2.2 Запам‘ятовуючий пристрій з послідовним доступом

С имвол відображає дані, які зберігаються в запам‘ятовуючому пристрої з послідовним доступом (магнітна лента, касета з магнітною лентою, магнітофонна касета).

        1. Запам‘ятовуючий пристрій з прямим доступом

С имвол відображає дані, які зберігаються в запам‘ятовуючому пристрої з прямим доступом (магнітний диск, магнітний барабан, гнучкий магнітний диск).

8.1.2.4 Документ

С имвол відображає дані, які представлені на носії в формі, яка зручно читається (машинограма, документ для оптичного або магнітного зчитування, мікрофільм, рулон ленти з кінцевими даними, бланки вводу даних).

        1. Ручне введення

С имвол відображає дані, які вводяться вручну під час обробки з пристроїв будь-якого типу (клавіатура, перемикачі, кнопки, світлове перо, смуги з штриховим кодом).

        1. Дисплей

Символ відображає дані, які представлені в зручній для людини формі на носії в вигляді пристрою, що відображається (екран для візуального спостереження, індекатори введення інформації).

    1. Символи процесора

      1. Основні символи процесора

        1. Процес

Символ відображає функцію обробки даних будь-якого виду (виконання визначеної операції або групи операцій, які приводять до зміни значення, форми або розміщення інформації або до визначення, за яким з декількох напрямків потоку слід рухатися).

      1. Специфічні символи процесора

        1. Визначений процес

С имвол відображає визначений процес, який складається з однієї або декількох операцій або кроків програми, які визначені в іншому місці (в підпрограмі, модулі).

        1. Ручна операція

Символ відображає будь-який процес, що виконує людина.

8.2.2.3 Підготовка

С имвол відображає модифікацію команди або групи команд з метою впливу на деяку наступну функцію (встановлення перемикача, модифікація індексного регістру або ініціалізація програми).

        1. Рішення

Символ відображує рішення або функцію перемикаючого типу, який має один вхід та ряд альтеративних виходів, один і тільки один з яких може бути активізований після обчислення вимог, визначених всередині цього символу. Відповідні результати обчислення можуть бути записані по сусідству з ініями, які відображають ці шляхи.

8.2.2.5 Паралельні дії

Символ відображає синхронізацію двох або більше паралельних операцій.

Примітка. Процеси C, D і E не можуть початися доти, поки не завершиться процес A; аналогічно процес F має очікувати завершення процесів B, C і D, однак процес C може початися і (або) завершитися перш, ніж відповідно почнеться і (або) завершиться процес D.

        1. Межа циклу

С имвол, складений з двох частин, відображає початок та кінець циклу. Обидві частини символа мають один і той же ідентифікатор. Вимоги для ініціалізації, приросту, закінчення і т.ін. поміщуються всередені символу на початку або в кінці в залежності від розміщення операції, яка перевіряє вимогу.