Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 8_ЭСиК.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
936.96 Кб
Скачать

8.2.3. Київенерго

Київенерго – унікальний енергокомплекс, що забезпечує повний цикл енергопостачання міста Києва, з єдиним процесом виробництва, транспортування і збуту теплової та електричної енергії.

Характеристика електростанцій та електромереж

Встановлена електрична потужність електростанцій:

- ТЕЦ-5 Київенерго - 700 МВт;

- ТЕЦ-6 Київенерго - 500 МВт.

Загальна довжина кабельних ліній електропередавання 0,4-110 кВ 9,6 тис. км, повітряних ліній - 1,6 тис. км.

Трансформація та керування енергоподаванням здійснюється на 60 підстанціях 35-110 кВ сумарною потужністю 3634,4 МВА та на 3141 трансформаторній підстанції 6-10/0,4 кВ сумарною потужністю 2195,9 МВА.

Характеристика теплових джерел та тепломереж

Встановлена теплофікаційна потужність ТЕЦ-5 1874 Гкал/год, ТЕЦ-6 – 1740 Гкал/год, Теплових мереж - 3106 Гкал/год, Житлотеплоенерго - 1757 Гкал/год, заводу "Енергія" - 104 Гкал/год.

Розподіл та транспортування тепла до споживачів здійснюється мережею теплопроводів, загальна довжина яких становить 4,4 тис. км. Необхідний гідравлічний режим роботи забезпечують 19 підкачувальних насосних станцій. На балансі та обслуговуванні Компанії перебувають понад 2 тис. теплопунктів.

Електропостачання

Сьогодення

Споживання електричної енергії в м. Києві у 2006 році досягло 7,2 млрд. кВтг, що становить 5,0% від загального споживання електроенергії в Україні. Цей показник був досягнутий за рахунок власного виробництва на ТЕЦ ( 52,0 %) та мереж зовнішнього електропостачання міста (48,0 %).

Щорічний приріст споживання електричної енергії у Києві становить близько 5,6 % при зростанні в Україні 1,6 %.

На цей час у пікові години електроспоживання в м. Києві досягло нормативної величини потужності трансформаторних підстанцій 110 кВ і складає 1700 Мвт.

Розроблена та узгоджується з Міністерством палива та енергетики та Київською міською державною адміністрацією Програма розвитку АК “Київенерго” на 2007-2011рр.

Майбутнє

До 2011 р планується:

- будівництво ПС 330/110 кВ "Західна";

- будівництво ПС 110/10 кВ "Університетська", "Мистецька", "Європейська", "Ватутінська", "Єленівська-2", "Рибальська", "Олімпійська" з відповідними кабельними лініями 110 кВ;

- реконструкція ПС 110/10 кВ "Пирогівська", "Биковня", ПС 110/35/10 кВ "Воскресенська", ПС 35/10 кВ "Арсенальна", "Гарнізонна".

- реконструкція зв'язку 110-330 кВ та ОРУ 110-35 кВ на ТЕЦ-5 ;

- реконструкція ОРУ-330 кВ ТЕЦ-6 та будівництво транзитної лінії 110 кВ ТЕЦ-6 – Бровари.

Теплопостачання

Сьогодення

Теплове навантаження джерел Київенерго у 2006 році становило 6941,6 Гкал/год.

З 1995 року перекладено понад 660 км теплових мереж в однотрубному вимірюванні.

Наявні теплові мережі вичерпали резерви пропускної здатності та не в змозі забезпечити підключення додаткових навантажень новобудов.

Розроблено Схему теплопостачання м. Києва на період до 2020 року.

Майбутнє

Для забезпечення розвитку міста необхідно нарощення потужностей енергоджерел, будівництво магістральних теплових мереж, нових підкачувальних насосних станцій, встановлення нового, більш потужного обладнання на насосних станціях, регуляторів підпору на існуючих ділянках теплових мереж.

Згідно з програмою міської забудови для забезпечення надійного та якісного теплопостачання планується:

- добудувати 1 чергу СТ-1;

- добудувати РК “Позняки”;

- реконструювати магістральні теплові мережі та розподільчі теплові мережі.

Одним з основних завдань є завершення будівництва енергоблока №3 на ТЕЦ-6.

Енергозбереження

Триває впровадження автоматизованої системи контролю витрат газу на енергогенеруючих об’єктах філіалів Компанії.

Протягом 2004-2006 років встановлено та прийнято на баланс 1655 вузлів обліку та регулювання витрат теплової енергії. У 2007 році планується встановлення 778 таких вузлів. Процес автоматичного регулювання забезпечує ефективний температурний графік теплопостачання.

З метою надійного забезпечення споживачів тепловою енергією та скорочення технологічних втрат при її транспортуванні триває впровадження попередньо ізольованих труб (ПІТ) у системах теплопостачання. На цей час перекладено близько 210 км трубопроводів за технологією ПІТ.

За розрахунками фахівців Компанії, загальна економія паливно-енергетичних ресурсів від впровадження енергозберігаючих заходів Київенерго у 2006 році становила 3 977 тонни умовного палива.

Структура компанії

Загальні збори акціонерів

Спостережна рада

Правління

Виконавча дирекція

ОСНОВНІ ФІЛІАЛИ

Теплоелектроцентраль №5, Теплоелектроцентраль №6 виробництво теплової та електричної енергії.

Теплові мережі, Теплові розподільчі мережі, Житлотеплоенерго виробництво, ранспортування та розподіл теплової енергії кінцевому споживачу.

Кабельні мережі транспортування та розподіл електричної енергії кінцевому споживачу.

Завод "Енергія" перероблення побутових та промислових відходів; виробництво, транспортування та розподіл теплової енергії.

ФІЛІАЛИ СЕРВІСНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ

СВП "Енергозбут" реалізація електричної та теплової енергії, здійснення постійного контролю за режимами споживання електричної та теплової енергії, розрахунки за спожиту електричну та теплову енергію, організація обліку теплової та електричної енергії.

СВП "Енергоавтосервіс" надання транспортних послуг на здійснення внутрішніх та міжнародних перевезень вантажів та пасажирів.

СВП "Спеценергоавтосервіс" надання транспортних послуг спецавтотранспортом на здійснення вантажних та пасажирських перевезень.

Енергоналадка налагодження та діагностика основного і монтаж, ремонт, налагодження та діагностика допоміжного обладнання енергооб'єктів Компанії.

Енергосервіс утримання та обслуговування об'єктів соціальної сфери, закладів харчування, баз відпочинку та житлового фонду Компанії.

База матеріально-технічного забезпечення забезпечення філіалів Компанії матеріально-технічними ресурсами для здійснення виробничо-експлуатаційної діяльності.

Учбовий центр підготовка, перепідготовка, навчання новим та суміжним професіям працівників філіалів Компанії та інших підприємств галузі.

Воєнізована охорона забезпечення охорони об'єктів Компанії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]