Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. по практике 4 курс.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
79.87 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НИМ. ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

Робоча програма

фінансової практики

для студентів четвертого курсу

спеціальності "Фінанси"

Луганськ ВНУ 2009

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

НИМ. ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

Робоча програма фінансової практики

((для студентів четвертого курсу,

що навчаються по напряму "Економіка і підприємництво"

спеціальність "Фінанси")

Затверджено

на засіданні кафедри фінансів

Протокол № 10 від 27.05.2009 р.

Луганськ ВНУ 2009

УДК 621.43.01

Робоча програма фінансової практики (для студентів четвертого курсу, що навчаються по напряму "Економіка і предпринимательсво", спеціальність "Фінанси") / Сост.: Л.В. Харківська, М. Би. Харківський. - Луганськ: Вид-во Восточноукр. нац. ун-та, 2009. - 9 с.

Приведені матеріали, необхідні для виконання звіту по бакалаврській фінансовій практиці. Дати завдання і зміст, структура звіту і порядок його захисту.

Програму розробили: Л.В. Харківська, доц.

М. Би. Харківський, асс.

Програма узгоджена:

Отв. за випуск Л.А. Костырко, доц.

1. Мета і завдання бакалаврської практики

Бакалаврська практика є важливою складовою частиною процесу підготовки фахівців-фінансистів для підприємств, установ, податкових адміністрацій, комерційних банків і інших ланок фінансово-кредитної системи.

Мета практики - закріпити засвоєння студентами теоретичних знань у сфері управління фінансовими ресурсами, які потрібні їм як майбутнім фахівцям-фінансистам.

Базові знання по загальнотеоретичних і спеціальних дисциплінах, таким як "Фінанси", "Гроші і кредит", "Страхова справа", "Оподаткування", "Фінанси підприємств", "Інвестиційна діяльність" допоможуть студентам набути практичних навичок, ознайомитися з технікою фінансової роботи.

В процесі бакалаврської практики студенти ознайомляться із структурою (фінансових відділів установ і підприємств, податкових адміністрацій, банків; методологією проведення різних фінансових і банківських операцій; набудуть навичок фінансового аналізу.

Особлива увага під час проходження практики слід приділити вивченню нормативних документів Міністерства фінансів України, Державної податкової адміністрації України, Національного банку України, а також збору фактичних матеріалів для підготовки звіту про практику.

2. Місце проходження практики

Для проходження бакалаврської практики університет направляє студентів на підприємства, установи, в податкові адміністрації, комерційні банки, де є відповідна матеріально-технічна база, досвідчені і кваліфіковані працівники. Перелік баз практики визначається кафедрою "Фінанси".

Якщо студент бажає пройти практику в конкретному місці, то слід звернутися до завідувача кафедрою. Своє прохання студент повинен обгрунтувати і подати на кафедру разом з письмовою згодою тієї установи, де конкретний студент збирається проходити практику.

Перелік баз проходження бакалаврської практики затверджується наказом по університету. Зміна бази практики виробляється за узгодженням з кафедрою "Фінанси", і лише перед початком практики. Заміна бази практики виробляється на підстав наказу по університету.