Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
123456.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
54.09 Кб
Скачать

Висновок

В сфері міжнародних перевезення автомобільним транспортом важко працювати,багато конкурентів,не зажди платять багато,а також більшість залежить від професійності водія. Водій потрібен не лише довозити товар в певне місце,а й якісно це робити.Також потрібні шукати професійного постачальника,який зможе надавати якісні послуги.

Важливість вибору постачальника пояснюється не лише функціонуванням на сучасному ринку великої кількості постачальників однакових матеріальних ресурсів, але і тим, що він має бути, передусім, надійним партнером товаровиробника в реалізації його стратегії організації виробництва.Раніше постачальник розглядався як продавець, що надає необхідний матеріал, якого не цікавили проблеми ефективного виробництва і якості вироблюваної з його матеріалів продукції. У сучасних умовах господарські суб'єкти все більше усвідомлюють свою взаємозалежність і відповідальність один перед одним. Постачальники і фірми - покупці стають партнерами по бізнесу. Працюючи спільно, вони можуть добитися зниження витрат і поліпшення якості товарів і послуг. Саме ці міркування, а не боротьба, за велику частину прибутків виходять зараз на перший план.Вибір постачальника є одним з найбільш важливих завдань закупівельної логістики. Деякі менеджери недооцінюють значення правильного вибору постачальника для ефективного функціонування усієї компанії, а воно забезпечується, багато в чому, чітким виконанням постачальниками своїх функцій. Деякі дослідження показують, що в багатьох компаніях світу, принаймні, 50% проблем, пов'язаних з якістю, виникає із-за товарів і послуг, якими їх забезпечили постачальники.Крім того, рішення по вибору того або іншого постачальника необхідно обгрунтовувати перед керівництвом компанії і осіб, відповідальні за ухвалення рішень про закупівлі, не можуть діяти тільки інтуїтивно. Зазвичай таке рішення залежить від оцінки здатності постачальника задовольняти критеріям якості, об'єму, умов доставки, ціни і обслуговування.

Можливі два напрями вибору постачальника :

1. Вибір постачальника з числа компаній, які вже були вашими постачальниками (чи є ними) і з якими вже встановлені ділові стосунки. Це полегшує вибір, оскільки відділ закупівель фірми має в розпорядженні точні дані про діяльність цих компаній (хоча так буває не завжди).

2. Вибір нового постачальника в результаті пошуку і аналізу ринку, що цікавить, : ринку, з яким фірма вже працює, або абсолютно нового ринку (наприклад, якщо прийнято рішення диверсифікувати діяльність). Для перевірки потенційного постачальника часто потрібні великі витрати часу і ресурсів, тому її слід здійснювати тільки відносно тих постачальників з невеликого списку, які дійсно мають серйозний шанс отримати велике замовлення. Від потенційного постачальника, що конкурує з існуючими, очікується велика ефективність.

Іноді, особливо коли йдеться про урядові замовлення, снаб-жение має бути прозорим і справедливим, і усі потенційні постачальники повинні дістати можливість заявити свої розцінки. Щоб сформувати короткий список кваліфікованих постачальників, організації широко використовують рекламу, в якій вказують, що їм потрібно виконання таких-то видів робіт або постачання таких-то матеріалів. Після цього організація порівнює пропозиції, що поступили, і вибирає те, яке краще всього відповідає заздалегідь встановленим кри-териям. Це називається відкритим тендером. У нього існує разновид-ность - обмежений тендер, коли число пропозицій, що подаються, обмежується (а це знижує і об'єм роботи по розгляду) певними вимогами до постачальників: по досвіду, розміру або фінансовому статусу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]