Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
contr_analiz_gosp_dialn-1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
1.15 Mб
Скачать

Підсумковий контроль знань студентів денної та вечірньої форм навчання

Підсумковий контроль знань студентів денної та вечірньої форм навчання здійснюється у формі іспиту.

Перелік питань, що охоплюють зміст програми дисципліни, критерії оцінювання екзаменаційних завдань визначаються кафедрою, включаються до робочої програми дисципліни і доводяться до студентів на початку семестру.

Екзаменаційний білет включає 6 завдань, кожне з яких оцінюється за шкалою 0; 6; 8; 10 балів.

У процесі письмового іспиту студенту не дозволяється користуватися допоміжними матеріалами: навчально-методичними посібниками, підручниками, словниками, довідниками.

Відповідь на екзаменаційне питання оцінюється в 10 балів (відмінний рівень знань) за умови повного і аргументованого розкриття сутності завдання. Така відповідь має свідчити про глибоку обізнаність студента з теоретичними та практичними положеннями аналізу господарської діяльності, зокрема відповідь повинна містити:

  • розгорнутий та вичерпний виклад суті та змісту теоретичного питання;

  • повне розв'язання практичного завдання і викладення аналітичних висновків.

Оцінки в 8 балів (добрий рівень знань) заслуговує відповідь, яка є досить повною та обґрунтованою, логічно викладеною, але містить такі недоліки:

  • часткові недоліки в розкритті змісту теоретичного питання;

  • несуттєві помилки, допущені при розв'язанні практичного завдання.

Оцінки в 6 балів (задовільний рівень знань) заслуговує відповідь, яка відзначається недоліками щодо повноти, обгрунтованості та логіки викладення матеріалу, а саме:

  • містить суттєві недоліки в розкритті змісту теоретичного питання;

  • містить суттєві помилки, допущені при розв'язанні практичного завдання, або відзначається відсутністю самостійних висновків.

Крім наведених недоліків, зниженню оцінки сприяє порушення логіки викладення матеріалу а також орфографічні помилки.

Відповідь вважається незадовільною (0 балів – незадовільний рівень знань), коли виклад матеріалу відзначається безсистемністю і не розкриває сутності питання, або містить грубе перекручення його змісту та недбалу форму викладення, нерозв'язані практичні завдання, що свідчить про незнання студентом програмного матеріалу з дисципліни «Аналіз господарської діяльності».

Максимальна кількість балів за іспит – 60.

У разі, коли відповіді студента оцінені вцілому за іспит менше, ніж у 30 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту (тобто 0 балів) та незадовільну загальну підсумкову оцінку, яка формується лише за результатами поточного контролю (від 0 до 50 балів).

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за результатами поточного контролю знань та за виконання завдань, що виносяться на іспит (якщо студент набрав 30 балів і вище). До залікової екзаменаційної відомості заносяться сумарні результати в балах поточного контролю та іспиту (загальна підсумкова оцінка). Підсумкова оцінка не повинна перевищувати 100 балів. Переведення даних 100- бальної шкали оцінювання в 4-х бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється у такому порядку:

Оцінка за шкалою ECTC

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за національною шкалою

A

90—100

5 (відмінно)

B

80-89

4 (добре)

C

70-79

4 (добре)

D

66-69

3 (задовільно)

E

60-65

3 (задовільно)

FX

21—59

2 (незадовільно з можливістю повторного складання)

F

0—20

2 (незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]