Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 16.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
162.3 Кб
Скачать

Запорізький державний медичний університет

Кафедра стоматології

Затверджено

на методичній нараді кафедри

зав каф., проф. О.В. Возний

“ ”_____________2011 р.

Методична розробка практичного заняття № 16

З пропедевтики ортопедичної стоматології

для студентів

ІІ курсу ІV семестру

Тема: «Конструкція проміжної частини мостоподібного протеза. Пайка. Відбілювання. Формувальні та вогнеупорні маси. Припої та флюси. Етапи виготовлення комбінованої коронки, обробка, шліфовка, поліровка.»

Тривалість заняття – 4 години.

Запорізький державний медичний університет

Кафедра стоматології

Затверджено

на методичній нараді кафедри

зав каф., проф. О.В. Возний

“ ”_____________2011 р.

Методична розробка практичного заняття № 16

З пропедевтики ортопедичної стоматології

для студентів

ІІ курсу ІV семестру

Тема: «Конструкція проміжної частини мостоподібного протеза. Пайка. Відбілювання. Формувальні та вогнеупорні маси. Припої та флюси. Етапи виготовлення комбінованої коронки, обробка, шліфовка, п о л і р о в к а.»

Тривалість заняття – 4 години.

Склав: Асистент Чернявський В.В.

ТЕМА 16. Конструкція проміжної частини мостоподібного протеза. Пайка. Відбілювання. Формувальні та вогнеупорні маси. Припої та флюси. Етапи виготовлення комбінованої коронки, обробка, шліфовка, п о л і р о в к а .

  1. Актуальність теми

Перш ніж приступити до заміщення дефектів зубних рядів мостоподібними протезами, необхідно визначити показання. Об'єктивне обстеження клінічних проявів часткових дефектів зубних рядів забезпечує безпомилковий вибір конструкції протеза. Консольний протез, "Бруклінський міст " - сучасні ортопедичні конструкції, але вони мають обмежене застосування. Тому знання показань, протипоказань та етапів виготовлення необхідно для лікаря-стоматолога з метою попередження виникнення лікарських помилок. Тема також розкриє особливості застосування основних і допоміжних матеріалів для виготовлення мостоподібних протезів.

2. Цілі заняття:

2.1. Учбові цілі.

- Ознайомити студентів з етіологією, патогенезом, клінікою і лікуванням часткових дефектів зубних рядів з використанням мостоподібних протезів – 1 рівень.

- Студенти повинні знати:

• етіологію і патогенез, класифікації дефектів зубних рядів, • види мостоподібних протезів, показання до застосування, • клініко-лабораторні етапи виготовлення суцільнолитих мостоподібних протезів,

• клініко-лабораторні етапи виготовлення комбінованої коронки, обробка, шліфовка, поліровка,

• особливості виготовлення комбінованих мостоподібних протезів, пайка, відбілювання, поліровка, • допоміжні матеріали, що застосовуються при виготовленні мостоподібних протезів, формувальні та вогнеупорні маси, припої та флюси – 2 рівень.

  • Дати можливість студентам опанувати навики:

• визначення показань до виготовлення мостоподібних протезів, • проведення моделювання проміжної частини мостоподібного протезу– 3 рівень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]