Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести для вітчизняних студ..doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
190.46 Кб
Скачать

Тестові завдання та задачі до теми: «Ендометріоз. Гінекологічні захворювання дітей та підлітків. Аномалії положення та розвитку жіночих статевих органів.»

1. Ендометріоз це:

А. Пухлина матки.

Б. Пухлина яєчника.

В. Гіперплазія ендометрія.

Г. Поліпоз ендометрія.

Д. Ектопія ендометрію в нетипові для нього місця.

2. Найбільш характерною ознакою ендометріозу являється:

А. Нерегулярні менструації.

Б. Неплідність.

В. Дісменорея.

Г. Гіперменорея.

3. Ендометріоз:

А. Нерідко являється справжньою пухлиною.

Б. Вірусне захворювання.

В. Метапалазія целомічного, очеревинного, багатошарового епітелію.

Г. Гормонозалежний доброякісний гіперестрогений процес.

4. Ендометріоз яєчників відноситься:

А. До зовнішнього ендометріозу.

Б. До внутрішнього ендометріозу.

В. До екстрагнеітального ендометріозу.

5. Аденоміоз це:

А. Ендометріоз шийки матки.

Б. Ендометріоз піхви.

В. Ендометріоз матки.

Г. Ендометріоз яєчників.

6. Для діагностики аденоміозу не використовують:

А. Газову рентгенопельвіометрію.

Б. Гістероскопію.

В. Гістеросальпінгографію.

Г. Вишкрібання стінок матки.

Д. УЗ-дослідження.

7. Для діагностики ранніх форм зовнішнього ендометріозу використовують:

А. УЗД.

Б. Гістероскопію.

В. Кольпоскопію.

Г. Лапароскопію.

Д. Гістеросальпінгографію.

8 . Ендометріоз шийки матки найчастіше розвивається:

А. Після розривів шийки матки.

Б. При запальних процесах шийки матки.

В. Діатермокоагуляції шийки матки.

Г. Діагностичному вишкрібанні шийки матки.

9. Для якого захворювання на гістерограмі характерні законтурні тіні у вигляді лакун, які заходять в міометрії?

А. Для підслизової фіброміоми матки.

Б. Для рака ендометрію.

В. Аденоміозу.

Г. Поліпів ендометрію.

10. Які із перерахованих препаратів не використовуються для лікування ендометріозу?

А. 17-ОПК.

Б. Синтетичні прогестини.

В. Парлодел.

Г. Андрогени.

Д. Агоністи релізінг-гормонів.

11. Вираженість больового симптому при ендометриозі залежить від:

А. Глибини вростання в біометрій.

Б. Пошкодження очеревини.

В. Відстані розміщення до крижово – маткових м’язів.

Г. Всі відповіді вірні.

12. Критерії ефективності лікування ендометриозу:

А. Відсутність рецидивів захворювання.

Б. Відновлення репродуктивної функції

В. Позитивна динаміка якості життя.

Г. Всі відповіді вірні.

13. Поява менархе найбільш характерно в:

А. 9 - 10 років

Б. 11 – 12 років

В. 12 – 14 років

Г. Після 16 років

14. Частіше у підлітків запальні захворювання геніталій спостерігаються у наступних формах:

А. Сальпінгіт, оофорит.

Б. Вульвіт, вульвовагініт, кольпіт.

В. Ендоцервіцит, ендометрит.

Г. Параметрит, пельвіоперитоніт.

15. Для дисгенезії гонад характерно:

А. 45 Х

Б. 47 ХХХ, 47 ХХY

B. 46 XX

Г. 43 XY

Д. А і Б

16. При ретродевіаціі матки:

А. Тіло матки відхилене вперед.

Б. Тіло матки відхилене назад.

В. Шийка матки відхилена вперед при нормальному розташуванні матки.

Г. Шийка матки відхилена назад при нормальному розташуванні матки.

17. До розвитку опущення і випадіння матки і піхви можуть привести:

А. Пошкодження м’язів тазового дна.

Б. Підвищення внутрішньочеревного тиску

В. Хронічні захворювання органів дихання, що супроводжуються сильним кашлем.

Г. Всі відповіді вірні.

18. Аплазія матки це:

А. Опущення матки.

Б. Відсутність матки.

В. Подвійна матка.

Г. Дворога матка.

19. До причин, що зумовлюють утворення вад розвитку статевих органів жінки відносять:

А. Несприятливі умови під час періоду внутрішньоутробного життя.

Б. Спадкові чинники.

В. Біологічна неповноцінність статевих клітин.

Г. Екстрагенітальна патологія.

Д. А, Б, В.

20. При синдромі Шєршєвського – Тєрнєра:

А. Підвищується рівень ФСГ, ЛГ.

Б. Підвищується рівень ФСГ, зменшується ЛГ.

В. Низький рівень ФСГ, ЛГ.

Г. Низький рівень ФСГ, підвищується ЛГ.

Вірні відповіді на тести самоконтролю:

  1. Д; 2 -В; 3 - Г;4 - А; 5 - В; 6 - А; 7 - Г ; 8 - В; 9 - В; 1 0 – В; 11 –Г; 12 – Г; 13 – В; 14 – Б; 15 – Д; 16 – Б; 17 – Г; 18 – Б; 19 – Д; 20 – А.

Тут вы можете оставить комментарий к выбранному абзацу или сообщить об ошибке.

Оставленные комментарии видны всем.