Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktina_robota_Richkov 1,2,3,4,5,6,7,9.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
2.47 Mб
Скачать

Практична робота № 8

Тема: Створення блок-схем. Створення геометричних фігур. Дії з об’єктами.

Мета: Навчитись створювати блок-схеми, геометричні фігури.

Хід роботи:

  1. Створіть новий документ в MS Word.

  2. Виведіть панель «Рисования», якщо її немає створюємо свою схему. Можна користуватися і іншими фігурами з інших пунктів.

  3. На даній панелі є пункт «Автофігури»/ вибираємо блок-схеми і створюємо свою схему. Можна користуватися і іншими фігурами з інших пунктів.

  4. Щоб вставити текст в ту чи іншу фігуру вас потрібно на фігурі натиснути правою клавішею миші і вибрати пункт «Вставить текст»

  5. Створіть наступні блок-схеми:

  1. Створіть надпис з використанням WordArt. Для цього необхідно на панелі «Вставлення» знайдіть значок і вибираємо як має виглядати наша надпис чи слово потім вводимо надпис.

Спробуйте створити своє родинне дерево.

Практична робота №9

ТЕМА: Створення Web – сторінки в MS Word. Макроси.

МЕТА: Навчитись створювати Web – сторінки в MS Word, і користуватися макросами.

Хід роботи:

  1. Створіть новий документ MS Word.

  2. Для створення своєї Web – сторінки вам необхідно перейти у Веб – документи для цього необхідно натиснути на панелі відповідну кнопку.

Після чого ми вставляємо все так як і в простому word малюнки текст, таблиці.3

  1. Створіть веб-сторінку про себе чи присвячену Дню святого Валентина.

  2. Макрос – програмний засіб, призначений для підстановки одних даних замість інших.

Макроси у програмуванні:

У програмуванні макросом називають таку абстракцію, коли усі випадки появи у документі тексту, що підпадає заданий шаблон, модифікуються за заданими правилами. Інтерпретатор або компілятор автоматично змінює такі частини тексту коли на них натрапляє. У мовах, що компілюються така заміна завжди відбувається під час компіляції. Також назва «макрос» може вживатися у багатьох інших контекстах, як то клавіатурні макроси та мови макросів тощо. Більшість із таких контекстів безпосередньо пов’язана з тією самою концепцією – одна подана коротка команда або дія при виконанні розгортається у велику кількість інструкцій нижчого рівня абстракції.

Призначення макросів полягає або в автоматизації часто вживаних послідовностей дій чи команд, або у сильнішому абстрагуванні дій/команд.

Макропрограми

Також макросами або мікропрограмами часто називають спеціальні програми ,які призначено для виконання всередині інших програм. Наприклад, текстовий редактор Microsoft Word дозволяє виконувати у своєму середовищі програми, що написані на спеціальній мові VBA (Visual Basic for Applications). Такі програми звичайно використовуються для виконання типових для макросів задач: автоматизації часто вживаних або складних послідовностей дій користувача.

Порівняно висока ефективність та розвинута функціональність VBA поєднані з можливістю за певних умов автоматичного (без прямої вказівки на те користувачем) виконання макросів призвели до появи та поширення макро-вірусів.

  1. Попробуйте скачати і встановити макрос «Верстка Тексту Книжкою 5.11».

Це макрос призначений для верстання сторінок word брошурою при роздрукуванні.

  1. Створіть новий документ MS Word куди скопіюйте всі вами роботи і звестайте макросом, збережіть його в своїй папці.

35

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]