Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. БАКАЛАВР дипл. - 2011 doc.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
325.12 Кб
Скачать

2.6 Загальна частина

Текст цього розділу дипломного проекту бакалавра викладають, поділяючи матеріал на підрозділи відповідно до завдання. Кожний підрозділ може поділятися на пункти і підпункти таким чином, щоб вони містили закінчену інформацію.

Загальна частина, як приклад, може складатися з наступних підрозділів:

  • опис і техніко-економічні параметри роботи діючої установки (для проектів модернізації або реконструкції);

  • огляд існуючих аналогічних теплоенергетичних установок і обґрунтування вибраної установки (для установок, які проектуються заново);

  • тепловий баланс об’єкта проектування, витрати енергоносіїв:

– розрахунок спалення палива;

– розрахунок теплового режиму теплообміну.

2.7 Спеціальна частина

Текст цього розділу дипломного проекту бакалавра викладають, поділяючи матеріал на підрозділи. Кожний підрозділ може поділятися на пункти і підпункти таким чином, щоб вони містили закінчену інформацію.

Спеціальна частина:

  • обґрунтування напрямку удосконалення конструкції, вузлів або зміни теплового режиму з метою збільшення енергоефективності обладнання;

  • опис удосконалення;

  • автоматичний контроль і управління;

  • техніко-економічні розрахунки;

  • охорона праці;

  • охорона навколишнього середовища.

2.7.1 Автоматичний контроль і управління

У цьому підрозділі пояснювальної записки на підставі аналізу технологічної схеми, норм технологічного режиму та апаратурного оформлення технологічного процесу визначається необхідний рівень автоматизації виробництва, який подається у вигляді таблиці параметричного контролю (табл. 2.1). Обсяг підрозділу 2-3 стор.

Таблиця 2.1 – Параметри контролю та керування виробництвом

Найменування стадії процесу (технологіч-ний об‘єкт), місце заміру параметра

Найменування параметра, що контролюється чи регулюється

Норми технолог-гічного режиму та допустимі відхилення

Вимоги до рівня автоматизації (контроль, регулювання, сигналізація)

2.7.2 Техніко-економічні розрахунки

Метою цього підрозділу є техніко-економічне обґрунтування доцільності запропонованих під час виконання дипломного проекту техніко-технологічних рішень. Обсяг підрозділу 2-3 стор.

Для виконання поставлених завдань студенту необхідно користуватися базовими підручниками з дисципліни „Економіка і організація хімічного виробництва”, галузевими нормами і нормативами, довідниковою інформацією, прайс-листами і іншою ринковою інформацією.

2.7.3 Охорона праці

Даний підрозділ дипломного проекту складається з аналізу потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів проектованого об'єкта, що дозволяє розробити засоби індивідуального захисту. Обсяг підрозділу 2-3 стор.

Необхідно навести заходи, що до створення безпечних умов праці. Ці правила наводяться в спеціалізованих довідниках або в технологічних регламентах відповідних виробництв. Приклад індивідуальних та колективних засобів захисту від шкідливих факторів наведено в додатку Ж.