Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
М.у. ознакомит. практики.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
790.53 Кб
Скачать

3. Звітність по практиці

В період проходження ознайомлювальної практики студент веде щоденник-звіт в зошиті, до якого вносяться записи, таблиці, схеми і так далі перераховані питання, що відображають вище. Матеріал повинен бути викладений стисло, чітко і послідовно.

Студентам також необхідно дати стислі відповіді на запропоновані керівником питання.

Після закінчення практики студент захищає свій звіт. Залік по практиці має диференційовану оцінку, яка проставляється на підставі щоденника-звіту і відповідей на заліку.

Ознайомлювальна практика в цехах комбінату. Агломераційний цех ват амк

Агломераційний цех у складі 6 а/машин АК-75 введений в експлуатацію в 1959 р.

Призначення АГЦ: кускування залізовмісних матеріалів методом спікання. Одержуваний продукт - агломерат величиною від 10 до 80мм (основна маса) - сировина для доменних печей, а фракція величиною 0 - 10 мм (повернення) подається в шихту на повторне спікання.

Залізняк і концентрати поступають з./д. вагонами на рудний двір доменного цеху, де при закладці в штабелі усереднюються і створюється певний запас на непередбачені обставини.

У штабель концентрату закладаються: колошниковий пил, окалина, відсів агломерату і окатишей, зневоднені шлами і ін. залізовмісні матеріали.

Відвантаження залізовмісних матеріалів в приймальні бункери АГЦ рудно – грейферними кранами, доставка - трансферкарами з бункерів шихтового відділення руда і концентрат дозуються за об'ємом залежно від змісту заліза і хім. складу і видаються на збірні конвеєра для транспортування в корпус агломерації.

Корпус агломерації

має в своєму складі 6 агломераційних машин загальною площею (після реконструкції 1975 - 76 р.р.) 174 кв. м кожна, з них: площа спікання агломерату - 89,6 кв. м і площа охолоджування - 84 кв.м.

Шихта, укладена на спікальні візки шаром =350 мм поступає під сурму, де під впливом зовнішнього нагріву при Т = 11500С відбувається запалення палива у верхньому шарі шихти, а за рахунок просмоктування повітря через шар шихти під впливом вакууму у вакуум-камерах продовжується процес горіння палива в шихті при просуванні візка по всій довжині зони спікання (32 м). Швидкість руху спікальних візків розрахована так, щоб в кінці зони спікання процес спікання закінчився і на зоні охолоджування почався процес охолоджування агломерату. Охолоджений агломерат в хвостовій частині агломашини скидається з візків на одно-валкову дробарку, де дробитися спік (пиріг) на шматки розміром не більше 120 мм, і передається на вібраційний гуркіт. Отгрохочений матеріал величиною +10 мм вважається придатним агломератом для доменної плавки, а дрібниця 0 - 10 мм подається в шихту як повернення на повторне спікання. Придатний агломерат (+10 мм) вантажитися у вагони і відправляється в доменний цех.

Продуктивність цеху по охолодженому придатному доменному переділу, агломератом - 4,2 млн./т рік.

Доменний цех ват амк

Доменний цех є одним з основних цехів металургійного комбінату. Виплавкою чавуну в доменних печах починається металургійне виробництво. Доменний цех характеризується безперервністю виробництва і займає провідне положення в системі комбінату із замкнутим циклом, оскільки крім чавуну виробляє доменний газ, використовуваний іншими цехами як паливо. У зв'язку з цим перебої в роботі доменного цеху відображаються на роботі всього заводу. У свою чергу доменний цех обслуговують ряд виробництв: коксівне, агломераційне, газове, повітродувне, електромеханічне, вогнетривке, водопостачання, залізничний транспорт.