Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ekon_pok_sbor_50skh_za_10.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
3.89 Mб
Скачать

Короткі методологічні пояснення

Доход (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) – загальний доход (виручка) без вирахування наданих скидок, повернення проданих товарів і акцизного збору.

Прибуток (збиток) від основної діяльності – це різниця між виручкою від реалізації продукції основного виду діяльності та собівартістю реалізованої продукції.

Чистий прибуток (збиток) від усієї діяльності – кінцевий фінансовий результат, що виявлений на основі бухгалтерського обліку всіх господарських операцій підприємства (організації). Розраховується як алгебраїчна сума прибутку (збитку) від звичайної діяльності та надзвичайного прибутку, надзвичайного збитку та податків із надзвичайного прибутку.

Рентабельність – відносна величина, виражена у відсотках, що характеризує ефективність ресурсів уречевленої праці, застосованої у виробництві.

Рівень рентабельності всієї діяльності – це відношення чистого прибутку (збитку) до повної собівартості реалізованої продукції (собівартість реалізованої продукції, адміністративні витрати, витрати на збут).

Рівень рентабельності по видах продукції – відношення прибутку (збитку) від реалізації даного виду продукції до повної собівартості реалізованої продукції.

Собівартість продукції (робіт, послуг) – це витрати підприємства, пов’язані з виробництвом продукції, виконанням робіт та наданням послуг, виражені в грошовій формі. Собівартість реалізованої продукції (робіт, послуг) складається з виробничої собівартості продукції (робіт, послуг), яка була реалізована протягом звітного періоду, розподілених загальновиробничих та наднормативних виробничих витрат.

Собівартість 1 ц – визначається діленням загальної суми витрат на виробництво даного вида продукції на кількість виробленої продукції в натуральному виразі.

Державний комітет статистики України

Головне управління статистики в Автономній Республіці Крим

ОСНОВНІ ЕКОНОМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ДІЯЛЬНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Підписано до друку 14.07.2011. Формат А4.

Папір офісний. Гарнітура Тimеs New Roman CYR.

Друк лазерний. Обл.-вид. арк.2,29

Тираж 3 прим. Зам.№ 241

Головне управління статистики в Автономній Республіці Крим

95000, Ар Крим, м.Сімферополь, вул.Ушинського, 6

0

Основні економічні показники діяльності сільськогосподарських підприємств

Автономної Республіки Крим

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]