Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolna_FINANSI_1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
368.64 Кб
Скачать

1.2.Структура контрольної роботи

Контрольна робота із дисципліни «Фінанси 1» охоплює 8 тем (таблиця 1),

які відповідають затвердженій робочій програмі.

Таблиця 1

№ п/п

Назва теми, її зміст

1

2

1.

Предмет фінансової науки як пізнання сутності фінансів. Фінанси як наукова дисципліна. Розвиток фінансової науки. Предмет і методи фінансової науки.Сучасна наука про фінанси.

2.

Генезис і еволюція фінансів.

Історичний характер фінансів, їх генезис.Моделі фінансових відносин у суспільстві. Взаємозв’язок фінансів із іншими економічними категоріями. Функції фінансів. Суспільне призначення фінансів.

3.

Фінансова система.

Сутність і структура фінансової системи держави. Сфери і ланки фінансової системи. Управління фінансовою системою. Функції управлінських органів фінансової системи України. Становище фінансової системи України.

4.

Фінансове право і фінансова політика.

Правові основи фінансових відносин. Система фінансового права в Україні. Фінансова політика, її принципи та види. Стратегія і тактика фінансової політики. Фінансовий механізм і її складові елементи. Склад і структура фінансових ресурсів.

1

2

Фінансові резерви. Принципи,методи, завдання фінансового планування і прогнозування. Система фінансових планів в Україні. Фінансовий контроль.

5.

Податки. Податкова система.

Сутність, види, функції т ознаки класифікації податків. Система оподаткування в Україні, її принципи. Податкова система України. Податкова політика, напрями її проведення.

Податкова служба і податкова робота.

6.

Бюджет. Бюджетна система. Бюджетний дефіцит.

Призначення і роль бюджету, його характеристики. Бюджетний кодекс України. Правове регулювання бюджетних взаємовідносин в Україні. Бюджетний процес, його етапи. Бюджетний устрій. Міжбюджетні трансферти. Види бюджетного дефіциту.Причини виникнення та шляхи подолання бюджетного дефіциту.

7.

Державний кредит.

Розвиток і значення державного кредиту. Функції і види державного кредиту. Внутрішній і зовнішній державний кредит. Державні позики, основні джерела їх погашення.

Державний борг, його види. Джерела погашення державного боргу. Обслуговування та управління державного боргу.

8.

Місцеві фінанси. Бюджетний федералізм і фінансове

вирівнювання.

Теоретичні засади станослення та розвитку місцевих фінансів, їх роль і значення в економічному розвитку регіонів. Функції місцевих фінансів. Місцеві бюджети: доходи та видатки. Бюджетний федералізм, його роль в економіці. Збалансування місцевих бюджетів. Бюджетне регулювання та фінансове вирівнювання місцевих бюджетів в Україні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]